Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zazdrośnicaasica

czym się różni alergia pokarmowa od alergii wziewnej

Polecane posty

Gość zazdrośnicaasica

moja trzyletnia córka bardzo czeęto choruje ostatnio miała zapalenie płuc byłyśmy w szpitalu zrobili jej testy na IgN miała 240 nikt o niczym mnie nie informował tylko w kółko się pytali czy miała robione testy i trochę się dowiedziałam pojechałam z nią do alergologa kazal zaprzestać jedzenia mleka jaj kurczaków czekolady kakao ryb itd nie daje jej jeść wszystkich tych rzeczy od ponad dwóch tygodni mała mi kicha czy ktoś mogłby mi wyjaśnić na czym to wszystko polega podejrzewam że nie ma ona alergii pokarmowej czyli na jedzenie ale na coś co jest w powietrzu wiec jaki jej sens żeby nie zjadła batona jak ma uczulenie może na coś innego nie wiem głupieje już od tego wszystkiego

Gość marta__1981
Dokładnie, warto dziecko zbadać w kierdunku pasozytów,poczytaj o tym, jak dużo teraz w internecie jest infmormacji na ten temat, alergię są spowodowane zarobaczeniem maluszka. Sama się z tym zmagałam jakiś czas temu, też biegałam od lekarza do lekarza, były badani alergiczn, a okazlo się że córka miała pasożyty.

Gość zazdrośnicaasica
może coś w tym jest z tymi robalami

Gość lelek.,
Jeste, jest teraz to wielki problem, ale lekarze o tym nie mówią, a badania rzadko wykazują :-o ehhh

Gość zazdrośnicaasica
no bo jak to wytłumaczyć nigdy nie miała żadnej wysypki wiem że może też być alergia pokarmowa bez wsypek i że niby przez to choruje dziecko ale jakoś intuicja mi podpowiada że to nie alergia pokarmowa nie daje jej nic co mogło by ja uczulić wiec czemu mi kicha dalej bez sensu:(

Gość lelek.,
Alergie nie pojawiaja się od tak nagle ni stąd ni z owąd. Faktycznie poczytaj o aleriach i pasożytach w necie. Pzdr 🖐️

Gość mama dwóch dziewczynek
ja jestem "głupia" w tym temacie, przerobiłam to ze starszą córką, miała wszelkie testy, badania, byłam z nią u kilku dobrych specjalistów... ma astmę ... na tle alergicznym prawdopodobnie, ale alergenu nie znaleziono do dziś. Co więcej, kiedy ma atak polujemy na alergen i test pokazuje zależność po czym jest znowu dobrze w tym samym środowisku... ponoć jakieś sprzężenia mogą być, jest teraz pod naprawdę dobrą opieką i zobaczymy co pokażą kolejne badania i kolejne śledztwo ;-) Co do pasożytów, była leczona, chociaż też nie stwierdzono ich obecności w żadnym badaniu ;-( powiedzcie, jak leczycie dzieci na pasożyty?

Gość zazdrośnicaasica
no właśnie nie pojawia się nagle ale Ci lekarze tłumaczą mi w ten sposób że często choruje czyli: przeziębienia ,zapalenie gardła, angina ,zapalenie krtani ,oskrzeli ,płuc że to wszystko przez alergie tyle tylko ze to IgE 246 takie wysokie miała

Gość szpilka12
pojdz do innego lekarza albo faktycznie poczutaj w necie o alergiach, np tu odetchnijspokojnie.pl