Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kata mata

zywnosci sloiczkowa typu gerber

Polecane posty

Gość naturalna nie eko
a ja po ugotowaniu nie dolałam świeżej wody tylko tą od warzyw, bo w niej też są substancje odżywcze, od mięsa wylałam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gotująca Panda :)
Zmiksowaną papkę podobno można mrozić,nie powinno się mrozić samego gotowanego drobiu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gotująca Panda :)
Naturalna nie eko-na pewno nie wolno gotować mięsa i warzyw razem,a czy można dogotować mięso na wywarze z warzyw? Nie wiem,bo nie wiem co jest negatywnym czynnikiem będącym przeciwwskazaniem do gotowania razem. Wiem,że zawsze mama mi to powtarzała,spytałam pediatrę. W necie też znalazłam takie informacje i jakoś dogłębniej nie analizowałam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość naturalna nie eko
oczywiście mięso można gotować na wywarze warzywnym, jeśli te warzywa nie będą do zjedzenia. Dziecko do 1 roku życia nie powinno dostawać warzyw i zup ogólnie na wywarach mięsnych z tego względu że mięso oddaje do wody to co ma najgorsze w tym hormony. Informacja z linku z poprzedniej strony :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mieso gotujemy osobno i ten wywar wylewamy, bo jest bardzo alergizujacy. Szczegolnie z drobiu. Czyli Twoim zdaniem papki (gotowane mieso drobiowe + gotowane warzywa) mozna mrozic?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gotująca Panda :)
Beatriks-nie wiem. Nigdzie nie znalazłam informacji,że nie można. Choć w sumie mocno nie szukałam,bo nie mroziłam gotowych dań,bo zawsze robiłam w tyci ilościach.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gotująca Panda :)
Naturalna nie eko-czyli to warzywa "psują" się od mięsa,bo chłoną to co szkodliwe. O i teraz wiem więcej :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość naturalna nie eko
Tymczasem mięso, jak zaznacza nasz ekspert, w zależności od gatunku możemy trzymać w zamrażarce od miesiąca do 6 miesięcy. Najkrócej przechowujemy mięso drobiowe, bo zawiera dużo tzw. tłuszczów nienasyconych, które łatwo się utleniają. Więcej http://www.se.pl/kobieta/zdrowie-kosmetyki/ile-mozna-przechowywac-produkty-w-zamrazarce-jak-dlugo-wazne-sa-mrozonki_212540.html

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gotujaca panda, a to Ty napisalas: "Co do mrożenia-tutaj się kwestia rozchodzi o drób i ktoś coś wie ale nie do końca. Otóż drób należy mrozić świeży i tak aby nie miał kontakt z innymi produktami bo nawet w minus 18 powstaje w nim pleśń. Nie należy mrozić gotowanego drobiu. I jeszcze parę rad: nigdy nie dodawajcie do mięsa wody przed mrożeniem,ponieważ to właśnie w wodzie jest najwięcej bakterii i wszelkie metody przechowywania mają na celu usunięcie z mięsa wodę. Jak gotujecie,to oddzielnie mięso i warzywa. Mięso należy wrzucać do wrzątku,warzywa też,bo wtedy zabija się mniej witamin,które rozpuszyczają się w wodzie."

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×