Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kata mata

zywnosci sloiczkowa typu gerber

Polecane posty

Gość naturalna nie eko
a ja po ugotowaniu nie dolałam świeżej wody tylko tą od warzyw, bo w niej też są substancje odżywcze, od mięsa wylałam.

Gość gotująca Panda :)
Zmiksowaną papkę podobno można mrozić,nie powinno się mrozić samego gotowanego drobiu.

Naturalna nie eko-na pewno nie wolno gotować mięsa i warzyw razem,a czy można dogotować mięso na wywarze z warzyw? Nie wiem,bo nie wiem co jest negatywnym czynnikiem będącym przeciwwskazaniem do gotowania razem. Wiem,że zawsze mama mi to powtarzała,spytałam pediatrę. W necie też znalazłam takie informacje i jakoś dogłębniej nie analizowałam.

Gość naturalna nie eko
oczywiście mięso można gotować na wywarze warzywnym, jeśli te warzywa nie będą do zjedzenia. Dziecko do 1 roku życia nie powinno dostawać warzyw i zup ogólnie na wywarach mięsnych z tego względu że mięso oddaje do wody to co ma najgorsze w tym hormony. Informacja z linku z poprzedniej strony :)

mieso gotujemy osobno i ten wywar wylewamy, bo jest bardzo alergizujacy. Szczegolnie z drobiu. Czyli Twoim zdaniem papki (gotowane mieso drobiowe + gotowane warzywa) mozna mrozic?

Beatriks-nie wiem. Nigdzie nie znalazłam informacji,że nie można. Choć w sumie mocno nie szukałam,bo nie mroziłam gotowych dań,bo zawsze robiłam w tyci ilościach.

Naturalna nie eko-czyli to warzywa "psują" się od mięsa,bo chłoną to co szkodliwe. O i teraz wiem więcej :)

Gość naturalna nie eko
Tymczasem mięso, jak zaznacza nasz ekspert, w zależności od gatunku możemy trzymać w zamrażarce od miesiąca do 6 miesięcy. Najkrócej przechowujemy mięso drobiowe, bo zawiera dużo tzw. tłuszczów nienasyconych, które łatwo się utleniają. Więcej http://www.se.pl/kobieta/zdrowie-kosmetyki/ile-mozna-przechowywac-produkty-w-zamrazarce-jak-dlugo-wazne-sa-mrozonki_212540.html

Gotujaca panda, a to Ty napisalas: "Co do mrożenia-tutaj się kwestia rozchodzi o drób i ktoś coś wie ale nie do końca. Otóż drób należy mrozić świeży i tak aby nie miał kontakt z innymi produktami bo nawet w minus 18 powstaje w nim pleśń. Nie należy mrozić gotowanego drobiu. I jeszcze parę rad: nigdy nie dodawajcie do mięsa wody przed mrożeniem,ponieważ to właśnie w wodzie jest najwięcej bakterii i wszelkie metody przechowywania mają na celu usunięcie z mięsa wodę. Jak gotujecie,to oddzielnie mięso i warzywa. Mięso należy wrzucać do wrzątku,warzywa też,bo wtedy zabija się mniej witamin,które rozpuszyczają się w wodzie."