Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamammaamaaa

100zł na jedzenie na tydzien.Co gotowac?

Polecane posty

Gość mamammaamaaa

Niestety zostalo nam na caly tydzien 100zł na jedzenie. Wiem ze to bardzo malo. Na 3 osoby czyli 2 doroslych i dziecko 4 letnie.

zupe jakąś możesz zrobić, na kurczaku np kurczak apotem w potrawce zrobic z warzyw sałatke, kapuśniak jakis

Gość mamammaamaaa
tak odliczyc z tego 3,5 dziennie za pieczywo i ok.20zł wedlina na kanapki do pracy. zostaje ok 70zł.

Nogi z kurczaka z ziemniakami i surówka z białej kapusty. Krupnik z zołądkami i serduchami. Placki z jabłkami

Gość mamammaamaaa
mysle zeby zrobic wiecej pierow bedzie na 3 razy. na weekend mam gulasz z ziemniakimi. W poniedzialek zrobie jakas zupe moze bardszcz czerwony.Bedzie na 2 dni. Bo mam jescze kawalek kurczaka.

jak zrobisz barszcz to kup ciasto francuskie w biedrze niecałe 4zł, mielone zindyka też grosze i zrób paszteciki i juz tez sie najecie. No pierogów jak robic to naraz a dużo.

"ok.20zł wedlina na kanapki do pracy." To kup jakąś mielonkę albo żółty ser. Zrób kanapki z twarożkiem, z pasztetem albo zrób jakąś sałatkę i sałatkę weź do pracy. 20zł na 5 dni na same kanapki do pracy to wychodzi po 4zł dziennie, to jest 20dag średniej jakości wędliny, 10 kanapek dziennie w pracy zjadacie? :o No chyba, że kupujesz w Krakowskim Kredensie. 🖐️

Gość mamammaamaaa
dziennie schodzi nam ok 1,5 bechenka chleba. Wedlina to roznie.Ser kupuje po 20zł za kg np.. zloty mazur.Wedlina Ra za 15zl jakas zwykla , raz po 25zl. Mieso ostatnio kupuje np. lopatke i w sklepie miele.Mielone sa pycha.

Gość mamammaamaaa
o tez dobry pomysl. Corka chodzi do przedszkola wiec tam je. ale po przedszkolu ok 16 zawsze jest w domu obiad.

No leniwe to mega tanio ze 3 kostki twarogu 2 jajka maka pare złoty wcychodzi a pycha.

Naleśniki z twarogiem albo krokiety. Ja tez lubie bardzo makaron z twarogiem i skwarkami.