Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Spanie wieczoremxxxx

Spanie wieczorem bez pampersa

Polecane posty

Od kiedy Wasze pociechy nie spały już wieczorem z pampersem,jak oduczyliście? Mój 2letni syn cały dzień chodzi w majtkach bo woła kupke i siku,2 razy się zdażylo że popołudniu spal bez pampersa i na łóżko nic nie zrobił,ale nie wiem jak zrobić wieczorem żeby spal bez pampersa i siku nie zrobił. Może mi ktoś podpowie:)

Gość izkkka11
obserwuj przez jakis czas czy rano pampers jest suchy -jesli tak to sprobuj bez -przed spaniem zapytaj czy nie chce siku i w razie czego zabezpiecz materac

Gość fefwefe
U nas też się sprawdziła rezygnacja z pieluch właśnie po budzeniu się córki przez jakiś czas z suchą pieluchą.

No jak wstaje to pamper jest mokry.

Gość ojtam ojtam
mój synek odrazu jak nauczył sie w dzień to i w nocy - poprostu w nocy kręcił się i pojękiwał i wtedy sadzałam go na nocnik - sikał i tyle - całą noc to ciężko żeby przespał bez sikania - ale spi z nami w pokoju więc jak się kręci to i ja się budzę

Gość olk
Ja starszemu synowi nie zakładałam pampersa na noc do spania ,kiedy nauczył się na nocnik to przestałam zakładac pampersy na spacery nie zakładałam ani do spania ,kupiłam pod materac ceratkę ale nigdy nie nasikał do łóżka ,robił siku przed snem nie opijał sie duzo ,w nocy go nie wybudzałam ,przesypiał całą noc na sucho .

jak już chcesz oduczyć pieluch to nie zakładasz wcale a na łóżko kupujesz podkłady ( w aptece 60x 90 cena ok 8 zł ) i już dobrze jest też jakieś 2-3 h po zaśnięciu wziąć to kibelka niech zrobi siku z czasem załapie że trzeba wstać i iść siku albo bedzie spał całą noc