Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KURDUPELKA85

obrzydza mnie jak ludzie mają paznokcie u rąk wyglądające jak u stóp (krótkie)

Polecane posty

Gość Ruda z Wyboru :)
straszne macie kompleksy ludzie, że zwracacie uwagę na takie pierdoły a co do genu - nie powiedziałabym że jest wadliwy, wątpię czy twoje palce potrafią, tak jak jej, pięknie grać na skrzypcach, fortepianie i gitarze.

Gość taktaktakk
moje dlonie sa uzdolnione plastycznie a dotego piekne. Za wyglad wlosow, skory czy paznokci odpowiedzialne sa w pierwszej kolejnosci geny, dopiero potem dieta i styl zycia

w takim razie jaką przyjemność czerpiesz z tego, że wyśmiewasz czyjeś, jak to mówisz wadliwe geny? (utrzymuję że zdrowe, a krótkie paznokcie nie oznaczają wadliwego genu, byłoby tak gdyby nie spełniały swojej FUNKCJI). założę się, że masz idealne ciało, a ludzie, którzy mają oczy, nosy, policzki, rzęsy brzydsze od ciebie mają wadliwe geny? weź pod uwagę dwie rzeczy: 1. GUST 2. RÓŻNORODNOŚĆ. Gdyby wszyscy wyglądali tak samo, nie byłoby pojęcia piękna. A piękno jest subiektywne.

Gość taktaktakk
"jest adekwatne, bo krotkie obcinanie ma sie tak do ksztaltu paznokci jak rysy twarzy do przygladania sie innym ludziom " x nie powiedzialam, ze obcinanie ma wplyw na ksztalt, czytaj ze zrozumieniem, powiedzialam tylko, ze obcinanie ma wplyw na to jak rozsna paznokcie. Ale skoro wg. ciebie na budowe i ksztalt nosa ma sie taki sam wplyw ( czyli zaden ) jak na ksztalt paznokci to twoja sprawa. Najwidoczniej nie wszyscy sa poinformowani o zabiegach kosmetycznych i ich cudownych skutkach.

Gość taktaktakk
ruda GDZIE ja wysmiewam kogokolwiek? Masz jakas obsesje na tym punkcie czy co? Najwyrazniej to ty sama masz jakies kompleksy i wszedzie widzisz jakies ataki, wysmiewanie sie itd. Ja wyrazilam tylko swoje zdanie nt szerokich paznokci i rosnacych od polowy palca, to ty tu wpadlas z jakimis nakazami co mamy robic i o czym nie rozmawiac. Wyluzuj bo ci guma w majtach pojdzie

Gość kochanka Franka
Kurdupelka,zadbaj najpierw o wzrost a potem o dlugie paznokcie.i tak nimi nie nadrobisz

gdzie wyśmiewasz? choćby w tytule topiku. obrzydza cię to, a mnie obrzydzają tacy ludzie, dlatego piszę to co piszę

Gość taktaktakk
obsmarkana sa specjalne klamry na paznokcie korygujace ksztalt, wiec nie mowcie mi, ze nic sie juz nie da z tym zrobic i nie ma sie na to wplywu

Gość taktaktakk
ruda radze udac sie powtornie do szkoly, bo z czytaniem to u ciebie porazka. Teraz z laski swojej cofnij sie na poprzednia strone i przeczytaj jeszcze raz kto jest zalozycielem topiku

a klamry nie są tylko na palce u stóp, przy wrastających paznokciach? bo chyba na szeroką płytkę na palcach u rąk nie ma rady? sama chciałabym wiedzieć

Gość taktaktakk
tak, klamry sa na wrastajace sie paznokcie, nie pamietam dokladnej nazwy tego, ale czytalam gdzies, ze jest cos takiego, niby zaklada sie na palce i to sciskajac ma formowac, korygowac ksztalt

no właśnie o tych wiem, ale nie ma nic co by korygowało kształt paznokci u rąk... :( jak są krótkie i okrągłe to przerąbane... zgadzam się z wypowiedziami wyżej że wygląd nie ma takiego znaczenia ale chciałabym mieć ładne smukłe dłonie z długimi paznokciami...

Gość taktaktakk
albo idz do jakiegos pozadnego salonu kosmetycznego i dowiedz sie nt tych zabiegow, a jezeli nie masz kasy to mozesz sama sobie troche pomoc pilujac w odpowiedni sposob, to tez duzo pomaga. Mozesz tez zakamuflowac szerokie boki malujac ciemnym lakierem tylko pionowo, pozostawiajac te boki, optycznie wysmukli ci paznokiec

tak tak, dzieki, czytałam o tym, piłuje na okrągło i tak właśnie maluje ale niestety niewiele to pomaga. cóż, trudno... :]

Gość Okulary bez bruneta
Paznokcie ze zdjęcia były obgryzane i dlatego mają taki osobliwy kształt.