Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Acquaa

Odn chrztu.

Polecane posty

Gość Acquaa

Chcę ocgrzcić dziecko. Mieszkamy na pewnym osiedlu z Kościółkiem, ale i ja i maz nalezymy do innej parafii. Czy ksiadz moze odmowic i skierowac do naszej Parafii? Z jakimi dokumentami udac sie do Ksiedza? Chce to zrobic dzisiaj. Brac pieniazki?

Potrzebujesz akt małżeństwa, akt urodzenia dziecka i zaświadczenia chrzestnych z ich parafi, że są osobami wierzącymi. Nie sądzę żeby ksiądz Wam odmówił jesli powiecie gdzie obecnie mieszkacie a co do kasy to jak chcesz możesz załatwić wszystko za jednym razem albo po chrzcie.

Gość Acquaa
Kurcze, zaswiadczenia tez? To lipa, bo chrzestny w Uk i wraca 1 dzien przed chrztem...

Ksiadz mi kiedys tlumaczyl, ze jak mieszkacie na danym terenie, to automatycznie przyjmuje Wasndo swojej parafii po 2 czy 3 miesiacach. Mysle, ze najleiej isc porozmawiac z lokalnym ksiedzem i opisac mu jak wyglada sytuacja, wtedy cos poradzi.

Gość Dnxkdjjx
Nie potrzebny jest akt małżeństwa my chrzcilismy to ksiądz sie tylko pytał o chrzestnych czy nie żyją w "grzechu"

Gość Acquaa
A konieczne sa te zaswiadczenia z Kosciola?

Gość akt chrztu jest potrzebny
a data slubu koscielnego i gdzie sie odbyl slub ale aktu malzenstwa nie trzeba, co do zaswiadczenia ze chrzestni sa wierzacy to fakt sa potrzebne ale jesli jest sytuacja taka ze chrzestny mieszka w UK wtedy jak przyjedzie to po prostu przyniesie my dawalismy wszystkie zaswiadczenia i potrzebne rzeczy dzien przed chrztem. Musisz isc do Ksiedza i porozmawiac On Ci wszystko wytlumaczy :) a to ze nie nalezycie do tej parafii to nic takiego ;) My za rozmowe nie placilismy dopiero jak szlismy z papierami wszystkimi zamowic chrzest to dalismy Ksiedzu 100zł bo to tylko na ofiare i tyle ;)