Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaska s....

jak prac w pralce

Polecane posty

Gość kaska s....

mam taką sytuacje ze musze teraz prac a nie potrafie bo nigdy tego nie robilam wytlumaczy mi ktos jak prac w pralce?

Gość kaska s....
ogolnie spodnie bielizne bluzki posciel reczniki pizame swetry koc co razem moge prac jak nastawic pralke ile do pralki wlozyc ile proszku wsypac i gdzie ????????????????????????????????????/

sypiesz prosze i plyn do plukania...wladasz rzeczy np.tylko biale badz bardzo jasne..jak wypierzesz te jasne to wladasz czarne badz ciemne.... biale z bawelny biore na 60 stopni..kolorowe na 40....posciel tez piore na 60

Gość kaska....
a czy pralka tymczasowo moze byc zasilona gazem? bo awaria energetyczna u nas jest do poniedzialku a ja jutro nie ma w czym czystym pojsc na rozmowe kwalifikacyjna

Gość heelool helooo
ja dziele pranie na biale kolory. Np. kolorowe majtki, skarpetki, spodnie, podkoszulki- czyli ciemne wrzucam razem. Piore na 50 stopniach. Biale- czyli skarpetki , podkoszulki, nawet wrzucam bileprzescieradlo czy posciel jasna. To piore na 80 stopniach.

koc to pewnie osobno posegreguj kolorami ciemne z ciemnymi i podobny sklad jeansy moga byz z bawelnianymi bluzami-ale ciemne z ciemnym ja wszystko na lewej stronie piore ja uzywam plynu,jak masz proszek to nasyp proszku do ciemnych proszku do kolorowych jasne rzeczy proszek do bialego ja wszystko piore na 40C,wystarczy bo to nie sa rzeczy ubrudzone w blocie i dodaje plynu do plukania

Gość heelool helooo
raczej nie. pradu nie masz?

Gość 7393
w 80 stopniach?to rachunki za prad musisz miec slone:O ja piore w 40 stopniach i zawsze jest ok

Gość kaska....
no wlasnie nie

80C?:O nic w takiej temm nie piore ale nie mam bialych recznikow bielizna w takiej tem chyba sie rozpada gaz to taki jak do auta moze byc musisz pralke zapakowac i podjedz na cpn zatankuja

Gość gesli-20
wkladasz do pralki ciuchy mozesz klasc tyle ile sie zmiesci jednak jezeli nie bedzie chcialo sie miescic to nie upychaj jezeli masz mniej to nic nie szkodzi swetry spodnie koce itd. na 30-40st. tylko czarne z czarymi kolorowe z kolorowymi i biale tak samo czerwone kolory lepiej tez prac odzdilnie moga farbowac koce najlepiej prac same jak bluski takie syntetyczne to tez na 40-30 jezeli bawelna to 60-75 st posciel reczniki pidzamy 75-90st odziel biale od kolorow proszku sym w zaleznosci od tego ile ciuchow wlozylas malo to tylko trzoszke proszku srednio pol komory duzo cala komore ktora komora jest na proszke sprawdz w instrukcji w kazdej pralce jest inna apropo programow to na "szufladce" napisane jest ktorey do czego sluzy lub w instrukcyji

Gość kaska s....
dobra wlozylam cala pralke jasnych recznikow wsypalam jedna miarke arielu nastawilam na "bawelna biale 90c" zobaczymy

Gość agnieszkamieszka
u mnie w amice na takie rzeczy jest specjalny program, wiec dziwie sie, ze nie wiesz jak prac...

Gość futurysta-optymista
Na naukę nigdy nie jest za póżno.Lepiej poznaj tajniki prania teraz zanim zaczną to robić za ciebie roboty.:classic_cool:

Gość Różne programyy
No to podbijam w imię postępu!!!!:classic_cool:

Gość postep musi byc
niech sie dzeiwczyna uczy :) na nauke nigdy nie jest za pozno :D