Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem jakie puzzle

jakie puzzle kupic 5 letniej dziewczynce

Polecane posty

chcialam kupic chrzesnicy puzzle na mikolaja. Tylko zastanawiam sie z ilu elementow powinny sie skladac. Moja corka za 3 miesiace bedzie miala 3 latka a uklada takie na ktorych jest napisane od 5 lat i skladaja sie ze 100 malych elementow. Podejrzewam ze ten wiek na opakowaniu jest tylko orientacyjny ale skoro moja uklada ze 100 puzzli to jakie kupic dla 5 latki zeby nie byly dla niej za latwe? jakie puzzle kupujecie swoim dzieciom?

Gość sdfrg
jA BYM SIĘ SUGEROWAŁA WIEKIEM PODANYM NA OPAKOWANIU- TAK ORIENTACYJNIE. bO TO, ŻE Twoje dziecko ukłąda puzzle dla 5latków nie znaczy, ze one są za proste ale może świadczyć o tym, że ona ma do tego dryg

Napewno nie moga byc drobniutkie tylko takie wieksze bo nie kazde piecioletnie dziecko ma wprawe w ukladaniu puzzli, niektore po prostu za tym nie przepadaja i stuelementowa ukladanka moze je szybko znudzic. Najlepiej kup 3w 1 lub 4 w 1, bywaja tez 8 w 1 nawet. W takich wielopakach jest kilka wersji, i te najprostsze z 12 wiekszych elementow i te trudniejsze zawierajace mniejsze elementy i powyzej 40 a 50 elementow, ze wzgledu na rozne stopnie trudnosci dziecko napewno znajdzie cos dla siebie. Na takich puzzlach czesto jest podany wiek 3+ lub 4+ ale spokojnie zajma nawet starsze dziecko.

Gość puzzle to najglupsza
"zabawka" :-O ostatnia rzecz, o jakiej mysle, by komus kupic i dostac...

Mylisz sie, puzzle dla dziecka sa niezwykle zajmujace, moje dzieciaki ukladaja puzzle odkad skonczyly 2 lata, to obok klockow i plasteliny jedna z ciekawszych zabaw dla dziecka.

dziekuje za podpowiedzi. tak sie wlasnie zastanawialam nad tym wiekiem podanym na opakowaniu i pomyslalam ze nie powinnam na niego patrzec skoro moja uklada takie 5+. On w sumie wczesniej w ogole nie interesowala sie puzzlami az jakis moze miesiac temu usiadla i zaczela ukladac jak robot bez patrzenia na rysunek. dlaczego mowisz ze puzzle to najglupsza zabawka- rozwija koordynacje i myslenie abstrakcyjne.

puzzle to wg mnie najbardziej zajmująca rzecz dla dzieci i dzieci je uwielbiaja zwróc raczej uwagę na to co jest do ułożenia bo też ma znaczenia nie małe

u mnie ubzdurały sobie puzzle z Monster High, które są z brokatem, czy coś takiego, już patrzyłam, na szczęście drogiej rzeczy nie wybrały:)

Gość gość
Didzimony z delmy xD

Gość gość
W zimę dobrze sprawdzą się się gry planszowe i puzzle. Widziałam ostatnio fajny wybór na avans.pl. Taki prezent to zabawa dla całej rodziny

Gość Ewa Majchrzak
Moja znajoma tutaj swoim dzieciom kupiła puzzle http://bryzik.com Wiem że stara się często urozmaicać dzieciom zabawę, w postaci różnych gier edukacyjnych, puzzli itp. Aby dzieci nie miały tylko targetu na komputer i wszystko z nim związane.

Gość Kaja Motyl
Jeżeli chodzi o puzzle, to u nich widziałam spory wybór http://bryzik.com Sama zastanawiam się nad jakimś fajnym zestawem dla swojej córeczki.

Gość gość
Dla dziewczynki fajne mogą być puzzle drewniane z jakimś bajkowym motywem np z w kształcie księżniczki, ciekawe dizajnerskie puzzle ma w ofercie marska Djeco, ja kupiłam kiedyś takie w sklepie https://www.hoplik.pl/

Gość rokietnica
świetny wybór zabawek można dostać na https://malectoys.pl/ gdzie są super zabawki i edukacyjne i bardziej rozrywkowe dla dzieci w każdym wieku.