Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewrfoire

ocenicie czy ładnie śpiewam?

Polecane posty

Gość spirala ginekologiczna
ale próbuj,może akurat

Gość ewrfoire
poza tym o wielu gwiazdach też sie mowi ze sa beztalenciami, wiec wszystko przede mna :classic_cool: buahahhaha

Gość Ruda z Wyboru :)
możesz się podciągnąć, śpiewasz w miare czysto tym bardziej że to a capella, więc to się doprowadzi do perfekcji po prostu praktyką, nie musisz się na tym skupiać. nie słyszę żebyś jakoś mocno nosowała, troszkę może poczytaj o działaniu przepony i jak z niej korzystać (ogólnie chodzi o to żeby przy nabieraniu powietrza unosił się brzuch, a ramiona i klatka mają się nie ruszać), co to jest podparcie. Rób ćwiczenia oddechowe, rozgrzewki wokalne, przy śpiewaniu bardzo skupiaj się na wyraźnym wypowiadaniu słów, na początku nawet przesadnym, bo to wpływa na jakość dźwięku który ma rezonowac przez usta a nie przez nos poza kilkoma głoskami. i jak śpiewasz głośniej to tak żebyś nie czuła ściskania w gardle. Postaraj sie nauczyc jak "obniżać" tył języka przy śpiewaniu żeby było więcej przestrzeni do rezonowania, dobrze to czuć przy ziewaniu. Ale tu łatwo wpaść w inną skrajność i w śpiewanie pseudooperowe, rezonowanie głową, dlatego skupiaj się na głoskach i dykcji :) barwa ładna, delikatna. najlepiej wybierz się na 1-2 lekcje śpiewu żeby cię nauczyli jak się samej doskonalić, a jak chcesz powaznie się rozwijać choćby hobbystycznie to powinnaś regularnie chodzić na lekcje śpiewu na początku nauki. Jak z kasa krucho to chociaż raz na 1-2 miesiące ale regularnie :)

Gość czarno włosa cyganka
uwilebiam tą piosenke rihanny a ty ją niestety zjebałaś , no nie jest zle nad angielskim musi po pracować , ćwicz wiecej i powodzenia

Gość ewrfoire
mam troche zatoki zatkane, stad kiepskie rezonowanie glosu, kiedys uczylam sie spiewu, lubie spiewac ale przeciez nie kazdy kto lubi musi od razu sie zajmowac tym profesjonalnie :) ale dzieki za fachową ocene :)

Gość ewrfoire
ej ale ja to spiewalam tak bez zadnego podkladu, tak po prostu wzielam mikrofon i zaspiewalam i nagralam, nawet bez prob, wiec nie dziwne ze brzmi jak brzmi

na 2 nagraniu troche z intonacją gorzej więc może poćwicz trochę z pianinem czystość śpiewu, ale ogólnie jest OK :) bardzo proszę :) z tymi lekcjami chodzi o to żebyś sobie krzywdy nie zrobiła, jeden mocno, siłowo a źle wydany dźwięk może wywołać krwiaka na strunach głosowych :]

Gość ewrfoire
powaznie? a to nie wiedziałam z tym krwiakiem! dzieki za ostrzezenie! :)

co do angielskiego to nie przesadzajcie, polscy artyści miewają o wiele gorszy akcent, nie wspominając o dennym tekście który starają się sami po angielsku pisac (typu Piotr Polk i jego Friends O_o)

spoko. wiesz to raczej ekstrema i nie zdarza się często, ale jak ktoś na siłę np chce rozszerzyć skalę w górę i ciśnie ciśnie a nie umie, to może być niedobrze.

Gość no to nie dziw sie
ze takie a nie inne oceny ,

Gość ewrfoire
ale ja sie nie dziwie ocenami, raczej dziwie sie pozytywnymi :D jak bede miala wiecej wolnego czasu tomoze znowu bede chodzila na lekcje spiewu

Gość jkiyagsbbnnnnxxxassass
ale my tu nie mówimy o innych wokalistach tylko o niej , to była tylko rada w dobrym kierunku

Gość ewrfoire
wiem ze nie mam jakiegos specjalnie dobrego akcentu angielskiego, bo mam bardzo malookazji go cwiczyc tez :)

Gość czarno włosa cyganka
idź , spróbuj na pewno nie zaszkodzi a moze przyniesie jakies przyjemnosci

Gość wewewewewewe
nie obraz sie ale nie masz talentu .

Gość pollypocket
akcent faktycznie średniawy... nie jest źle wg. mnie, ale współlokatorka mówi, że ja po przepiciu śpiewam lepiej, nie mam porównania bo nie pamiętam, więc zostaję przy tym ze nie jest źle.

Gość z muzyką i muzykami
obcuję dość często. Miłe dla ucha brzmienie Twojego głosu, ale stanowczo zbyt nieśmiałe to nagranko. Trudno ocenić do końca barwę i skalę. Czy masz jakiekolwiek doświadczenie muzyczne? Podstawy emisji głosu, pobierałaś nauki?