Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LibreLibra

Czy jestescie za kara smierci?

Polecane posty

Gość LibreLibra

Tak czy nie? Dlaczego? W jakich przypadkach tak, a w jakich nie?

Nie po tak naprawde to nie jest zadne wyjsie z systuacji, tylko eliminacja problemu.Chociaz tak naprawde niewiemy co jest po drugiej stronie.Karą dla zwyrodnialca bedzie odpracowanie do konca zycia swoich przewinien tu na ziemi, w wiezieniu.

Gość podlasianka***
tak, np.za zabójstwo, jestem za karą "oko za oko..." przy chorobie psychicznej dożywotnie zamknięcie w ośroku

Gość vann zann
jak czytam głupie pytania to jestem za 🖐️

Gość annia.....................
podlasianka myśle tak samo.

Teraz odezwą sie wszyscyprawdziwi"miłosierni" katolicy.Ze są za..

Gość jestem ZA ale tylko
z tego powodu, żeby bandziora nie utrzymywac do końca życia.

Gość LibreLibra
Zadaje takie pytanie, bo jestem wlasnie w trakcie oglądania filmu "Za młoda by umrzec?". Zmusza do myślenia... Polecam. Jeżeli bylibyście obywatelami Ameryki, w stanie, gdzie kara śmierci jest dozwolona, i wybrali by Was do ławy przysięgłych, bylibyscie w stanie zagłosować ZA karą smierci? nieważne w jakim przypadku. Bylibyście w stanie skazać kogoś na śmierc???

Gość xxxxxxxxvvvvvvvvvvvv
jestem za tak, na studiach, puszczali nam filmy, o ludziach, którzy na to czekaja! nie wszystkich da sie leczyc,a jak gorsze jest to, ze teraz do wiezienia maja katering, prawo do opieki zdrowotnej, niektórych pracujacych, nie stac na dentyste, a oni juz z nudów chodza, bo jest atrakcja! najgorsze jest to, ze na wieznia przypada w huj kasy, a na dziecko w domu dziecka, grosze! nawet jabłka dziela na pół. i jak jest przypadek nie do resocjaliozacji, jako obywatelka płacaca podatki, chetnie oddam te pieniadze, na dzieci bogu ducha winne, niz na morderców w wiezieniu!

Gość LibreLibra
Ja mam bardzo mieszane uczucia... Z jednej strony osoba skazana nie jest juz "obciazeniem" dla spoleczeństwa. z drugiej... taka osoba mogłaby coś jeszcze dobrego zrobić, kto wie, może odmieni swoje zycie, komus pomoze? A po śmierci już nic zrobić nie jest w stanie...

Gość podlasianka***
między innymi oto chodzi, a jak się słyszy jakie luksusy mają w niektórych więzieniach to człowieka krew zalewa

Poniewaz w większosci są to ludzie bez serca.Mówią o sobie jako o dobrych i uczciwych a w rzeczywistosci jest zupełnie inaczej.Poznałam wielu takich ludzi.. falszywych do szpiku kosci.Uwazają sie za dobrych a tak naprawde zrobili by to samo co ten zwyrodnialec.. zabili.Jak inaczej nazwac postawe oko za oko ząb za ząb..

Gość Przewielebny pastor Fiutazy
od przyszłego roku, będą wychodzili na wolnosć mordercy, którym miłosierne przygłupy zamienili Kaesa na 25 lat. Jak psychopaci zaczną znów mordować, aby tylko tych świętoyebliwych przygłupów

Gość mentaI cut
oczywiście, że tak!

Gość LibreLibra
xxxxxxxxvvvvvvvvvvvv Masz rację... Ale czy to normalne, że dajemy sobie prawo do odbierania komuś życia? A może tak powinno być: robiąc coś złego, masz swiadomosć,że może Cie za to spotkać kara ostateczna. Ciekawe, czy w stanach gdzie kara śmierci jest dozwolona przestępczość jest dużo niższa niż w innych.

u mnie w miescie od paru dni, w areszcie jest słynna kasia w. huj mnie strzela ze nie moga nic z nia zrobic!!! dzieciom daja wode z mlekiem, bo dziecko nie zaskarzy, bo nie powie, bo ufa!!! itp.... a w wiezieniu sie kłóca o plazmy!!!!!!!

Gość podlasianka***
może rozwinę temat, mam na myśli zabójstwo z premedytacją (bądź za zlecenie) a nie wskutek nieumyślnego spowodowania smierci), to odrebna kwestia wiec nalezy to rozgraniczyc

Gość LibreLibra
mental cut, Argen A w jakich przypadkach bylibyście w stanie 'skazać' kogoś na śmierć?

Tu juz wkracza problem prawa.Jest najzwyczajniej w swiecie zle skonstruowane.Co innego jezeli dostali by podwójne czy potróje dozywocie z uniemozliwieniem odwołania sie, tak jak robi sie to np. w USA.

Gość tylko podludzie są przeciwko
Kara śmierci to jedyne moralne, logiczne, sprawiedliwe i właściwe wyjście, gdy człowiek z premedytacją MORDUJE innego człowieka. Tak jak nikt normalny nie ma wątpliwości, że można zabić człowieka w samoobronie, tak też nikt normalny nie powinien mieć obiekcji do kary śmierci - bo ta jest niczym innym jak przedłużeniem tego prawa.

LibreLibra jak pisałam, nie kazdy przypadek da sie leczyc, nie kazdy zresocjalizowac, ja mialam praktyki w takich miejscach, tam ludzie sa dumni z tego co zrobili. dla tego wiezienie ma własne prawa, i tak krótko jada z dziecionbójcami, pedoilami itp!!! jak da sie leczyc itp. jestem za, niech ktos zyje z tym i ponosi kare, ale wiekszosc z nich nie czuje winy, i 90%zrobi to samo po wyjsciu!!!!!!!! sory człowiek pracuje na dzieci dom, i nie stac go na dentyste, leczenie itp. oni maja wszystko. i jak powiedziałam, wole utzrymywac dzieci, zeby miały dziecinstwo, wiele z nich nie ma rodziny bo np. zgineła, i nigdy nie zazna ciepła domu. dostanie ochłapy, bo na dziecko stawka żywieniowa dziennie wypada około 3zł, dla wieznia???????????

Gość mentaI cut
każdego kto zabił z premedytacją, a zwłaszcza takich jak Breivik. dożywotne więzienie jest chyba mniej odstraszające niż kara śmierci, w więzieniu można się zabić a taka kara to ostateczność.

Gość Oczywiscie TAK
Jeżeli jest to jasne jak dzień, tak jak w przypadku tu w Kanadzie. Poczytaj o Paul Bernardo, sam nagrywał z żona jak torturowali i gwałcili i zabili the dziewczyny. I co dostał dożywocie!!!!! Tylko pieniadze zmarnowane na sprawe i 60 tys dol na rok na jego cele i jedzenie itd. Prościej by było w takim wypadku z takimi dowodami kupić jedną kulę za dwa dol, niech se wykopie sam dół i po sprawie.

Gość mentaI cut
jeśli nie byłoby kary śmierci to będziemy oszczędzać przyszłych Hitlerów i Stalinów :P

Gość LibreLibra
Ciekawe czy jakby Wasniewska wiedziała, że grozi jej kara śmierci to by odwaliła takie przedstawienie jakie robi teraz xD

Gość podlasianka***
dokładanie, ta gówniara wodzi wszystkich za nos, toż to jakieś jaja są z ta dziewczyną