Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasieńkaaaaa33

jakie buciki dla dziecka które dopiero zaczęło chodzić?

Polecane posty

Gość Oczywiście, że w butach z
elastyczną podeszwą. Chciałabyś chodzić w butach narciarskich?:O

Opinie sa skrajnie róznie. Od skarpetek antyposlizgowych (na pierwsze miesiące, albo miesiąc-dwa chodzenia) do bucików ze sztywnym zapiętkiem. W żłobku mojego synka stawiali na kapciuszki zapinane (befado sie sprawdziło). A w domu mieliśmy takie mieciutkie ze skórki, bo ciągneło od podłóg i skarpetki się nie sprawdzały.

Gość gosia..........
Ja jestem za tymi ze sztywnym zapietkiem i dość sztywna podeszwa. Taki maluch dopiero się uczy, jego kroki sa niepewne często koslawe. To ważne żeby od początku wyksztalcic nawyk odpowiedniego stawiania stopy, by w pozniejszym wieku nie bylo krzywych kolan lecacych stóp itp. Dziecko zaczynając naukę chodzenia stopę stawia od palca, a to jest zle. Taki bucik, np z firmy postep wymusza stawianie nozki od pietki. Moja córka wlasnie w takich butkach uczyla się chodzić. Dzieki temu nozki stawia prosto, kolanka ma równe. Nie Witek do końca czy to od tego. Ale widział?mam wiele dzieci które w wieku okolo roku mialy nogi typu obcegi(kolana na zewnątrz) i wlasnie te dzieci nocily miekkie butki z pepco czy inna chine. Myślę ze warto zainwestowac 100zl w pozadne buty, lepiej na ciuszkach oszczedzac niż na butach

Gość gość
Eko tuptusie ze skóry . Najlepsze moim zdaniem

Gość gość
Tylko emelki

Gość gość
U Bartka sa fajne