Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak to prawddddaaaa

Dlaczego kury domowe są niedoceniane?

Polecane posty

Gość tak to prawddddaaaa

Niestety ale nikt nie doceni pracy "gosposi", "pani domu" (zwał jak chciał) z prostej przyczyny - nawet 11 letnie dziecko może to robić. Każdą pracę należy szanować, ale nie każda powinna być tak samo doceniana i opłacana. Jeżeli do jednej pracy potrzebujesz szkoleń, musi Cię ktoś doświadczony nauczyć pracy, czasem potrzeba wielu lat studiów, to nie możesz tego traktować na równi z pracą domową którą każdy może robić bez jakiejkolwiek nauki. Nie rozumiesz że w pracach domowych nie ma żadnego ryzyka, stresu, pośpiechu, terminów, nie trzeba się do niej przygotowywać, studiować, nie ma stresu że np umrze Ci pacjent i potem Cię wsadzą do więzienia za to że ratowałaś mu życie? Szanuję waszą pracę sprzątaczek domowych i uważam że to ciężka praca ale zrozumcie że ludzi nie będą nigdy jej traktować na równi z pracą np. lekarza czy prawnika albo biznesmena, który niejednokrotnie stawia wszystko co ma i może przejebać. To są zawody do których trzeba mieć talent, zdolności, wiedzę i doświadczenie, znać języki obce itp. A praca gosposi to odtwórcze monotonne robienie ciągle tych samych czynności bez stresu.

Gość kioo0000000000000
gosposia a kura domowa to dwie różne rzeczy ,gosposia pracuje u kogoś a kura domowa u siebie.Ja nigdy nie pracowałam zawodowo i mąz mnie baaardzo docenia ,pieniądze nie sa jego tylko nasze(czyli głównie moje:))) ) to chyba zależy jak kto sobie i co wazne z kim życie ułóży.U nas to był nasz wspólny ,świadomy wybór ,że po studiach zostałam w domu.Nigdy nie załowałam tej decyzji.

Gość kioo0000000000000
dodam ,że biegle mówie po ang.i słabo po włosku,mam dyplom magistra w szufladce,więc widze ,że masz złe wyobrażenia

Gość temmmacik
temat chyba założony przez gimnazjalistę niedojdę

Gość temmmacik
tak zwane pierdu pierdu

Gość nnnn990
co ??/ zatkało kakałó????

Gość uy65u57u6
A czy oprócz kur domowych na świecie są sami prawnicy i lekarze? :) Tak wynika z Twojego postu. Nic nie wspominasz o sklepikarzach, sprzątaczkach, magazynierach, biurwach, których praca także nie wiąze sie ze stresem, że im pacjent na stole umrze :) Oj,,, chyba to jakaś zazdrość, że niektóre kobiety nie muszą pracować zawodowo :)

Gość uy65u57u6
A czy oprócz kur domowych na świecie są sami prawnicy i lekarze? :) Tak wynika z Twojego postu. Nic nie wspominasz o sklepikarzach, sprzątaczkach, magazynierach, biurwach, których praca także nie wiąze sie ze stresem, że im pacjent na stole umrze :) Oj,,, chyba to jakaś zazdrość, że niektóre kobiety nie muszą pracować zawodowo :)