Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grosik11111

socjologia

Polecane posty

Gość grosik11111

Witam !! Proszę opiszcie mi ten kierunek, perspektywy pracy... proszę nie pisać tekstów typu "po tym nie ma pracy na 100%" lub coś w tym stylu , proszę o realia znalezienia pracy, ale nie kpiąc z tego kierunku... :) no i oczywiście gdzie można znaleźć zatrudnienie ?!

Gość tuiuiuyi7u57687658hjtyjutju
jestem po socjologii, ale nie pracuję w zawodzie.

Gość tuiuiuyi7u57687658hjtyjutju
jestem po socjologii, ale nie pracuję w zawodzie.

Gość bulendor
Wejdź w google i wpisz "kierunki zamawiane". Socjologów mamy już za dużo. Nie ma perspektyw żadnych dla socjologów. To samo z psychologią, pedagogiką i na dzień dzisiejszy z wszelkimi filologiami. Wiem, co piszę, bo córa ma ten sam problem. Dlatego działamy razem, żeby wybrać pewny kierunek z pewną przyszłością tu w PL lub gdzieś w UE. Może znajdziesz jakąs alternatywę dla tej socjologii?

Gość grosik11111
no a powiedz faktycznie ciężko o prace, jak wyglądają studia, fajne, ciekawe ?

Gość grosik11111
tak ale kurcze mnie bardzo interesuje socjologia, nie ukrywam że bardzo chciałabym pracować w zawodzie, a teraz po żadnych studiach nie jest kolorowo...

Gość bulendor
Cóż... pozostaje życzyć powodzenia. Jeżeli fascynuje Cię ta dziedzina, to może po mgr pozostaniesz na uczelni na doktorat? Brakuje dziś chętnych do pracy typowo naukowej. Może wielkich kokosów z tego nie ma, ale satysfakcja na pewno.

Gość grosik11111
hm, nie, o karierze naukowca nie marze :P ale przecież socjologia otwiera wiele dróg - reklama, urzędy itp. w zależności od specjalizacji dlatego zastanawiam się jak jest naprawdę ?!