Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Magda8080

Sierpień 2013 -są już jakies mamy ???

Polecane posty

jutro o 18 mam wizytę...już się nie mogę w sumie doczekac, ale swoją drogą troszkę się denerwuję...:/

no ja mam wielką nadzieję, że zobaczę już coś! bo jak nie to się chyba załamię...:/trzymajcie kciuki :)

Gość natka3636
będziemy trzymać!!! na pewno zoabczysz!!

Gość natka3636
jest już po 22, a ja mam 37,3, więc chyba nie jest tak źle..

Jest zle, bo mialas wypoczywac i sie kurowac, a Ty jeszcze nie spisz :) gdzies ostatnio wyczytalam, ze naukowo udowodniono, ze rosol pomaga zwalczac infekcje. Ma Ci kto jutro ugotowac? Moze dalabys rade troche tego zjesc i nie zwrocic

Hej dziewczyny...nie mogłam spac w nocy, stresuję się już tą wizytą...byle do 18.

Czyli wszystko bedzie dobrze :) zawsze tak jest - czlowiek ze stresu malo zawalu nie dostanie, a potem sie okazuje ze nie bylo o co sie martwic

A jako tako. Jakos tak mam dosc konkretne przeczucie, ze jutro juz bede mogla wstac, wiec nie mam juz cisnienia. Jeden dzien wytrzymam :)

Hej dziewczynki:) Dzisiaj idę do ginekologa na pierwszą wizytę.Tak bardzo się boje i zastanawiam czy będzie coś widać:(Bo na serduszko to chyba za wcześnie???

no dokładnie...inne jest podejście jak wiesz, że cel jest blisko...:)

Prawidlowy obraz USG pod koniec 5t - czarny pecherzyk a w nim szara kulka, ale to jeszcze nie zarodek tylko zoltko. Jezeli nie jestes pewna daty owulacji i zaplodnienia, to USG na tym etapie to czysta loteria :)

rolada :D ja nie wiem czy obumarla ciaza to dokladnie moj cel, no ale. Oczami wyobrazni juz widze jutro moja gin, jak robi smutna mine i mowi "no niestety", bo na pozytywne rozwiazanie nie mam koncepcji

Tereska nie taki cel miałam na myśli! chodziło mi o zobaczenia małego zarodka z serduszkiem:)

Jak bedzie zarodek z serduszkiem to nie wiem kiedy wstane. Juz przestalam odrozniac czy dzis macica boli jak na okres, czy to skurcz czy tylko ciagnie, czy to jajnik, czy pachwina. Czy sluz ma dzis kolor przezroczysty, ecru, toffi, kawa z mlekiem czy stara krew w kolorze czekolady, mleczna czy deserowa? :D no juz po prostu paranoi mozna dostac od "wsluchiwania" sie objawy i prob interpretacji. Mam zle przeczucia, bo snil mi sie moj zmarly tata, a wiem, ze zawsze przepowiada to cos zlego w przeciagu najblizszych 2-3dni. Zawsze sie sprawdza

Ja też dziś mam jakieś złe przeczucia...serio...nie mogę się skupić na niczym a piersi przestały mnie bolec, a bolały bardzo...

witam.. dziś robiłam badania na które wysłała mnie moja gin, bo wizytę mam po świętach także nie miałabym kiedy ich zrobić.. i choć do wizyty jeszcze tydzień to zaczynam się stresować czy w końcu coś zobaczę na usg, jeśli tak i wszystko będzie ok to przede mną poważną rozmowa z gin na temat mojej dość poważnej choroby rolada jak tylko wrócisz to daj znać co tam u Was słychać:) lalka_tereska mimo wszystko 3mam kciuki zeby wszystko było ok natka3636 dobrze ze goraczka spadła, moze tak juz zostanie. Całkiem niedawno u mojego małego równiez wyskoczyła goraczka bez zadnych innych objawów, jednak na drugi dzien po gorączce ani śladu, kilka dni później u mnie to samo.. moniaaa3121989999 u mnie ostatnia @ była podobnie jak u Ciebie i na wizycie u gin też gin nic nie widział.. nastepna wizyta 28 grudnia i wtedy podobno powinien być już pęcherzyk a może i zarodek

Gość natka3636
dziękuję lalka_tereska za troskę! dziś już trochę lepiej, ale męczy mnie kaszel i pluję żółto-zielonym. w nocy musiałam wziąć apap, ale rano było już ok. teraz jeszcze nie mierzyłam gorączki. wczoraj właśnie zrobiłam w ciągu dnia rosół i chyba trochę mi pomógł. ale leżę cały czas i nie wychodzę w łóżka. mam nadzieję, że jednak jutro zobaczysz coś pozytywnego!!! bardzo będę trzymać kciuki pod kołderką! rolada, a za Ciebie dzisiaj! mnie piersi też przestały w pewnym momencie boleć, ale zamieniło się to na wymioty.. może jesteś parę dni po mnie. musze zerknąć na Twój suwaczek.

Gość natka3636
ojej, mamusinka, a na co chorujesz?

Gość natka3636
mi też lekarz zlecił badania, ale zrobię dopiero po nowym roku, przed kolejną wizytą za 4 tygodnie.

tzn ja miałam najzwyklejsze badania morfologia,glukoza i mocz.. co do choroby to nowotwór złośliwy, stopień zaawansowania niski ale jednak mimo wszystko musze o tym poinformować lekarza.. ale to nie temat na takie forum :)

Gość natka3636
pocieszę Cię, że mój ginekolog jest w stałym kontakcie z moim onkologiem. na szczęście u mnie podobno nie ma zezłośliwienia. ale mam kiepską morfologię.

a ja cały czas myślałam że onkolog to lekarz typowo od raków.. nie trzeba mnie już pocieszać:) już się oswoiłam ze swoim skorupiakiem.. a już napewno nie jest pocieszające to że ktoś też choruje.. mam nadzieje że u Ciebie na złej morfologi się skończy..

Gość natka3636
nowotwory są łagodne i złośliwe. od obu jest onkolog.

Gość natka3636
ach, będzie dobrze!!! mi wszyscy kazali założyć różowe okulary i tego się trzymam. chociaż nie zawsze jest łatwo.

Widze dziewczyny, ze macie powazniejsze problemy niz zle sny i przeczucia. Tym bardziej zycze Wam, zeby wszystko przebiegalo pomyslnie i nie dostarczalo Wam niepotrzebnych stresow 😘 natka - dobrze, ze Ci wylatuje to zolto-zielone bo to znaczy, ze infekcja juz sie ewakuuje i organizm juz ma wszystko pod kontrola :) rolada - jeszcze tylko 5h, to juz tyle co nic. Zaraz wszystko sie wyjasni. Ja z kolei mam co do Ciebie dobre przeczucia :D to sie jakos zrownowaza z Twoimi i bedzie ok.