Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Magda8080

Sierpień 2013 -są już jakies mamy ???

Polecane posty

Abcd właśnie tego się boję! Mi lekarz powiedział żebym absolutnie się nie przejmowała, ze na regularne kopniaki przyjdzie jeszcze pora. I ze na tym etapie ciąży niepokojące powinno być tylko krwawienie. Skurcze też są normalne, chociaż ja ich nie mam wcale.

Gość Pauliannaaaaa
poronienia nawykowe w przebiegu zespołu antyfosfolipidowego i od zobaczenia dwóch kreseczek na teście muszę przyjmować codziennie zastrzyki w brzuch rozrzedzające krew i całą masę innych medykamentów, ostatnio zaczęłam mdleć i po pobycie w szpitalu okazało się, że muszą zwiększyć dawkę leków, a dziś, że mam nadciśnienie (miałam założony taki dobowy pomiar ciśnienia i okazało się że skacze mi czasem do 180/140). Trochę ze mnie taka matka wariatka ale już bardzo bym chciała żeby się tym razem udało, ale też nie opuszcza mnie duma, że pierwszy raz zaszłam tak daleko a połówkowe USG stwierdziło, że dzieciątko jest idealne jak na swój wiek tylko nóżki ma dłuższe, ale to jak dla dziewczynki to bardzo dobrze :-)

Paulina ja też od momentu jak tylko zobaczyłam dwie kreski na teście to robię codziennie zastrzyk w brzuch

Gość Pauliannaaaaa
aniolek Clexane? Ja do tego jeszcze biorę Acard i zaczynamy odstawiać Encorton. Teraz dojdzie jeszcze ciśnienie, ale nie wiem jak się do tego odniesie lekarz na razie mam opinię internisty, że należałoby zacząć działać, ale decyzja należy do gina. Clexane masz refundowany?

Ja biorę zastrzyki fraxiparine 0,3 na poczatku moja pani doktor mówiła ze nie są juz na zniżkę i za 20 amp.placilam 120zl, a dowiedziałam się ze można na ryczałt i teraz place za tyle samo 20 zł 100 w kieszeni i od 6 tyg do zastrzykow biorę pol aspiryny.

Gość Pauliannaaaaa
Ja na szczęście mam pełną refundację ze względu na zdiagnozowany zespół, a Acard to tak naprawdę minimalna dawka aspiryny więc podobnie, a co bierzesz na nadciśnienie?

Biore Dopegyt 250mg. Wcześniej bralam inne ale jak tylko zaczęłam z mężem planować dziecko to poszłam do lekarza i poprosiłam o takie ze jak będę w ciąży to żeby były bezpieczne.

Coraz więcej z Was czuje już ruchy maleństwa, a ja w osiemnastym tygodniu i jeszcze nic, nawet raz, niby wiem że przy pierwszej ciąży nie tak prędko się czuje i w ogóle ale zaczynam się niepokoić... A wizyta dopiero po świętach :( Chyba zaraz wypróbuję patent z latarką :) Włosków na brzuchu nie zauważyłam ale za to wyszły mi brzydkie żyły na piersiach, tak jakby skóra stała się strasznie cienka, a do tego powiększają mi się już i ciemnieją sutki co wcale mi się nie podoba. I mój mężczyzna stwierdził że brzuch mi urósł, dziwne nie? ;)

Gość madziarella
czesc mamuśki :) Dołaczam sie do Waszego topiku :) w grudniu ujrzalam 2 kreseczki termin na 5 sierpnia ;)

Cześć dziewczyny:) ja też chętnie się przyłącze, podczytuję Was już od jakiegoś czasu - można???

czesc dziewczyny :) witamy madziarelle :) napisz cos o sobie, czy znasz juz plec i czy imie wybrane?? :) ja wlasnie zjadlam sniadanko i dzis mam ambitny plan porzadkow swiateczno-wiosennych :) sama nie wiem od czego zaczac na dobry poczatek :) odliczam dni do wizyty-przyszla sroda... milego dnia :)

pewnie, ze mozna :) wiadac pierwsza dzis na forum jestem wiec zajme sie przywitaniem nowych mam :) powiedzcie cos o sobie :)

ja juz tez nie spie. dzisiaj obudzilam sie bez glosu bo mam taka chrype :) zaraz wyybieram sie na pobranie krwi bo musze zrobic badania na toxo i przeciwciala a potem jade do tej babki na nfz.

abcd a nie robilas jeszcze tych badan?? albo inaczej-ile razy juz robilas?? :)

Dzięki Gosiu za przyjęcie:) Dzisiaj zaczynam 19 tc, wizyta u gina za tydzień, ale płci maluszka nie chcemy znać:) ja cały czas na lękach, bo rok temu poronienie i cały czas mam lekki stres, tym bardziej,że ciągle mnie atakują jakieś chorobska typu zapalenie oskrzeli, gardło, przeziębienie:(

Gość w sprawie zastrzykow
Hej,mam pytanie do dziewczyn bioracych zastrzyki wcbrzuch-gdzie dokladnie podajecie?ile cm od pepka?w bok czy pod pepek? ja mam juz spory brzuszek (17tc),biore clexane i coraz czesciej schizuje przy zastrzykach,mam psychiczne opry zeby sciskac skore na brzuchu i wkuwac igle wiedzac ze pod spodem są moje bliźniaki....

co do zastrzykow sie nie wypowiadam-bo nie biore i nie wiem :) alanja-nie martw sie, ja tez po poronieniu w lipcu, dlatego teraz juz po pierwszej becie ucieklam na L4 (nawet jeszcze dwoch kresek nie bylo na tescie), jestem w 21 tygodniu wiec juz tak nie panikuje-szczegolnie, ze czuje ruchy coraz czesciej, ale na poczatku nie wytrzymalabys ze mna :)

Gosia ja nadal tak mam, że panikuje :) mój M to już chwilami nie wyrabia:) wczoraj właśnie maleństwo miało taki dzień - zero ruchu więc ja w panice, a wieczorem tyle kopniaków dostałam, że ech...:):) Co do pracy to ja niestety jeszcze przcuje, bo niedawno podpisałam umowe i wiecie jak to jest... i tak się dziwie,że dopiero kilka dni temu wyplynął temat ciąży,bo wydaje mi sie,że brzuch mam wielki... Co do zastrzyków to też nie mam pojęcia...

Witam Panie :) ja też biorę zastrzyki od początku ciąży. Mam za sobą dwa poronienia. Biorę Clexane 0,4 i Acard. Zastrzyki robię w bok od pepka. Ale jak się boisz w brzuch to rób sobie w uda. Dostałam od gina " instrukcję obsługi" zastrzyków podskornych i wiem że można robić w uda. Procedura taka sama jak przy zastrzykach w brzuch. Pozdrawiam.

jakos wstac z lozka nie moge, a ambitne plany mialam :P Franek dal dzis znak rano i milczy :) chyba obfite sniadanie mamy go wykonczylo :) za oknem snieg i chmury-ajjj :( co do przeziebien to mi juz powoli przechodzi... lekki katar zostal i jedyne co mnie meczy to nocny kaszel-moj maz twierdzi, ze pol nocy nie spal :) K. dzis mam w planie zlozyc lozeczko i sprawdzic w jakim jest stanie, musze je zmierzyc zeby wiedziec jaki materac zakupic :)

Gość Pauliannaaaaa
Ja robię różnie, czasem robią się krwiaki i trzeba w różnych miejscach, ja głównie po lewej stronie bo mam bliznę po operacji po prawej, można w uda, można też w ramiona ale tego sama nie zrobisz.

Witajcie dziwczyny:) Co do zastrzyków to robię w bok od pępka,nie robię pod pępkiem ani nad. Cały bok brzucha:) a wychodzą wam od zastrzykow takie guzki pod skora chyba to się nazywa zrosty?

Witam dziewczynki, wlasnie szamie platki na mleku :) Witam nowe mamy, prosimy o wpisanie sie do tabelki - ktora chyba zaraz zajmie cala strone :D hania co do ruchow to faktycznie nnie ma sie co przejmowac bo jedni czuja wczesniej innny pozniej - to tez zalezy jaka mamy budowe ciala, czy jestesmy chudzi czy grubsi, jak gruba mamy powloke brzuszna i to moze sprawic ze jak teraz nasz maluch jest jeszcze maly to mozemy go nie czuc...Ale z czasem kazda z nas poczuje :) Co do biustu to u mnie masakra....Z ladnego C zrobilo mi sie chyba obrzydliwe E :/ narazie mam stanik D ale juz mi wszystko z niego wyplywa a nie chce kupowac wiekszego bo moze jeszcze mi urosnie.... ZYlki mam i na biuscie i na calym dekoldzie wrrrr :/ :( brodawki tez juz mam powiekszone i caly czas stercza...bez stanika chodzic sie nie da.

Cześć dziewczyny. Witam nowe mamy :-) Abcd - ciesze się że u Ciebie ok i jestes już w domu. Zazdroszczę że załapałaś się jużna test glukozy,bo ja się tego boję. Nie wiem jak wytrzymam na czczo po wypiciu tego świnstwa. U mnie od rana pada śnieg. Miałam wyjść na spacer,ale mi się odechciewa jak patrzę za okno... Tak sie cieszylam że juz ma być ciepło... Jak tak dalej będzie to nie dopnę sie w kurtkę zimową,bo tak mi brzuszek rośnie. Cale szczęście że wczoraj z pomocą mamy pomyłam okna.

No właśnie ja mam to samo doremi. Brodawki bez zmian,ale sutki znaaacznie sie powiększyły :-)

Gość Juka1983..
Mam potworne zaparcia a jeszcze do niedawna wydawało mi się ,że mogę jeść absolutnie wszystko. No to koniec dziś żegnam się z czekoladą, białym pieczywemitp. Jem lekko i przede wszystkim regularnie i powoli.Przydałoby się także więcej ruchu ale ta pogoda za oknem wcale nie zachęca do spacerów. Wiosno przyjdz! [url=http://zasuwaczki.bejbej.pl/] http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/40816.png

dzień obry :) Widzę nowe mamusie dolączyły :) witamy i do pisania zachecamy :)

nick .................wiek.......ostatnia @.....termin porodu......płeć elliska................27............14.10...........19.0 7.2013........córka abcd123.............26............23.10... .......30.07.2013.........syn Goosiaa2............25............16.10...........23.07-0 6.08 (roznie podaja).......syn ines89................24............23.10...........30.07 .2013........córka aandzikk.............24............26.10...........01.08 .2013.......córka stokroć................28..........27.10 ...........03.08.2013 KamaKamaKama.....28............26.10...........03.08.2013 Nela88...............22.............29.10...........04.08 .2013 milka-e..............33..............02.11...........04.0 8.2013 zielonażaba.........27.............27.10...........04.08 .2013 Ambrozka.......... 26..............29.10.......... 05.08.2013 natalka88.............24............31.10...........07.08 .2013 lalka_tereska........29.............26.10...........08.08 .2013.......córka szczesliwakobieta...27.............2.11...........09.08.2 013 rolada................28...............3.11...........10. 08.2013.......córka asiaż32.............. 32...............3.11.......... 11.08.2013 Hanuś27..............27...............4.11...........11. 08.2013 oliv91..................21..............5.11...........12 .08.2013 juliaaaa...............21...............6.11...........13 .08.2013 Dominika23..........23..............09.11...........16.08 .2013 doremi25............25...............11.11 ..........18.08.2013 Słońce Moje .........33..............11.11...........18.08.2013 ManiaMania89.......24..............11.11...........18.08. 2013 Niemożliwa..........31...............01.11...........19. 08.2013 justyna1908........24...............12.11...........19.08 .2013 Aniolek2404........29................10.11...........20.0 8.2013 Julka32..............31...............26.10............23 .08.2013 alema.................23..............18.11.............2 5.08.2013 Noelia...............28................18.11............. 25.08.2013 gocha30..............30..............16.11.............26 .08.2013 Olcia30...............30..............20.11.............2 7.08.2013 Sumeja...............30..............24.11..............3 0.08.2013