Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość energy :)

strasznie sie boje

Polecane posty

hej dziewczyny , zaczne od tego ze jestem w ciazy.... mam stalego partnera , mamy wlasne mieszkanie ale tylko jedno pokojowe ( salon , pokoj, kuchnia i lazienka ) mieszkamy za granica oboje pracujemy. 6 miesiecy temu dostalam bardzo dobra prace ktora bardzo lubie. tydzien temu okazalo sie ze jestem w ciazy ... sek w tym ze sie zabezpieczalismy, planowalismy slub w 2014. teraz wszystkie plany ida w odstawke :/ moze nie byla bym tak zalamana ale mam 20 lat - nie jestem na to gotowa, boje sie miec dziecko a co jak sobie nie poradze. moj partner to dobry czlowiek moge liczyc na jego pomoc. ale boje sie.

Gość martynaa09876
nie martw sie i nie bierz slubu tylko ze wzgledu na ciaze wezcie go w tym 2014 roku widzialas moj temat ja wlasnie mialam wziac slub tylko dlatego ze jestem w ciazy i matka narzeczonego tego chciala na poczatek i tak b edziecie z dzidzia w jednym pokoju przez jakis rok a zawsze z salonu mozna zrobic sypialnie nie martw sie bedzie dobrze ciesz sie ze masz wsparcie w chlopaku ja takiego wsparcia nie mam i to jest dopiero przygnebiajace :(

Gość fghjkl
usuń i po sprawie

Gość energy:)
dziekuje za cieple slowa... my slub planowalismy juz od 2 miesiecy zanim sie dowiedzielismy o ciazy. boje sie jak bedzie finansowo... ja teraz ma dobrze platna prace , chlopak tez ... ale jak urodze dziecko bede musiala isc na macierzynskie wtedy automatycznie moja wyplata sie zmniejszy ... bede dostawac pieniadze ale nie tyle ile dostaje teraz... boje sie ze jak bedzie dziecko i moj partner straci prace co wtedy. nie lubie sie o nic prosic a szczegolnie o pieniadze ... jestem w trakcie zdawania prawka - a jestem bardzo zmeczona bede musiala to zostawic ... :/ ... przykro mi z twojego powodu moze postaraj sie pogadac z partnerem to zawsze dziala :)

Gość energy:)
fghjkl - ty bys usunela swoje dziecko ? ... ja raczej tego nie zrobie nie mam serca z kamienia

Często z błahego powody wpadam w atak złości - głośno krzyczę, używam słów wulgarnych, ubliżam facetowi, nieraz płaczę, chodzę po mieszkaniu, sram pod siebie, często nawet popycham matkę i biję po twarzy. Taki atak najczęściej przechodzi mi albo po kilku minutach, albo po kilku godzinach. Wtedy jestem zmęczona, dociera do mnie, co zrobiłam. Boje się, że jak będę w pracy i jakiś zatrzymany mnie rozzłości to zachowam się tak jak wyżej to opisywałam. Chce iść do lekarza, ale zastanawiam się, czy to nie jest po prostu mój ciężki charakter.

bardzo zabawny podszyw --- > masz 15 lat ?

jezeli nie masz nic madrego do napisania to usun sie z tad podszywie

Gość martynaa09876
nie zakladaj z gory ze bedzie tak zle, moze on w ogole tej pracy nie straci a za granica jakos sobie poradzicie a w jakim kraju jestescie? dacie rade teraz poki masz dobra prace to odloz troche zeby zostalo na czarna godzine

mamy troche odlozone ale to bylo na slub... w UK juz 8 lat... ale musimy odkladac dalej im wiecej tym lepiej... ja napisalam ci na topiku

Gość martynaa09876
w uk? to super! sluchaj moja siostra za to ze urodzila tam dziecko dostaje 160 funtow tygodniowo! i to wystarcza na cala jej rodzine. dowiedz sie o tym cos ja z siostra sie skontaktuje zapytam jak ona to zalatwila i napisze ci tu na kafe

to chyba rodzinne dostaje ... mi niestety sie nic nie nalezy w tym kraju bo obije z parterem przekraczamy roczna sume :/ ... ale moze to cos innego dzieki za pomoc. a ty zdcydowalas co zrobisz u siebie ?

Gość martynaa09876
revenue - wejdzcie na ta stronke tam cos powinno byc o tym wlasnie siostra mi napisala oni jakies papiery skladali a ile twoj chlopak ma lat? to sie nazywa Child Benefit ( jezeli dziecko urodzilo sie w uk) working tax credit ( jeśli nie zrabia powyzej 6 tys rocznie) albo child tax credit sprawdzcie moze akurat cos wam sie nalezy

moj facet ma 22 lata i jest body guard oboje zarabiamy ponad 20 000 rocznie... nie nalezy nam sie nic a working tax credit tym bardziej ... zreszta on jest od 25 roku zycia. ile twoja siostra ma dzieci ? mozliwe ze child benefit bedzie mi sie nalezalo i wiem ze prawdopodobnie becikowe tez... ale jezeli chodzi o teraz to nie pieniadze sa moim zmartwieniem tylko czy ja jestem na to gotowa , czy dam sobie rade , a tak wogole jak ja powiem swoim rodzicom ... mojego chlopaka rodice by to normalnie przyjeli ale moi nie wiem

czasem sie dziwie dlaczego ludzie zaczynaja swoje dorosle zycie od dupy strony. Najpierw ciaza, potem wychowywanie dziecka, potem studia, potem miedzyczasie slub, a na koncu praca...

Gość martynaa09876
uwierz mi ze jak juz sie oswoisz z ta mysla to bedzie szczesliwa ze zostaniesz mama :) masz o tyle dobrze ze mozesz to napisac rodzicom a nie prosto w oczy powiedziec zawsze to lepiej bo zanim zareaguja to zdaza to przemyslec

Gość daaaaa
tak z ciekawosci zapytam, jakie zabezpieczenie zawiodlo?

samuel... nie rozumiem twojej wypowiedzi jak od dupy strony ja mysle ze normalnie zaczelam : szkole skonczylam ta co chcialam mam prace i mial byc slub niestety w miedzy czasie zaskoczyla nas ciaza i gdzie tutaj od dupy strony ? daaa- tabletki jasmin bralam przez 6 miesiecy i zawsze regularnie o tej samej porze... i nie wiem jak to sie stalo ze zaszlam w ciaze. jak bylam u lekarza powiedziala mi ze tabletki nie daja pelnej antykoncepsji i jest jednak mozliwosc zajscia w ciaze widocznie padlo na mnie.

Gość daaaaa
co za pech, chyba te tabletki wcale nie daja 99 % skuteczosci. z innego forum znam kilka osob co w tej sposob zaszlo w ciaze.

daaa- czuje straszny sarcazm od ciebie... jezeli bym chciala byc w ciazy nie zabezpieczalabym sie ... moja siostra sie zabezpieczala tabletkami 3 lata i jakos nie zaszla dziecko urodzila dopiero bo odstawieniu i to rok. mnie moja historia wogole nie bawi ale musimy wziasc odpowiedzialnosc za swoje czyny ... poprostu swiat mi sie zawalil bo mielismy inne plany.

Gość daaaaa
a moja wypowiedz wcale nie miala byc sarkastyczna. bylam w podobnej sytuacji co ty, wiem jakie to jest uczucie.

to przepraszam zwracam honor... ile mialas lat jak zaszlas w ciaze ? poradzilas sobie ?

Gość daaaaa
23 lata, oj to bardzo dluga historia. niestety zdecydowalam sie usunac ciaze.

ahh przykro mi ... widzisz ja nie jestem na tyle odwazna, balabym sie. 23 to jeszcze nie az tak zle do zniesienia ale 20 deee ja mam 20 lat dziecko planowalismy po slubie i kupnie domu ... w wieku 25/26 lat. teraz z wszystkim musimy czekac zwolnic tempo

Gość martynaa09876
ja tez mam 20 lat. ale ja sie ucieszylam jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy, wtedy jeszcze nie wiedzialam jakie pieklo mnie czeka ale ogolnie ciesze sie ze bede mama ty tez z czasem sie przyzwyczaisz do tej mysli zobaczysz

Gość daaaaa
u mnie chyba glownym powodem byla to, ze nigdy nie chcialam miec dzieci. gdy sie dowiedzialam o ciazy po prostu sie zalamalam, przestalam jesc spac, ciagle plakalam. nie moglam dluzej wyttrzymac tego stanu. najwazniejsze ze macie jakis dochod, z reszta sobie spokojnie poradzisz.

Gość martynaa09876
no pewnie ze tak ja tez jestem takiego zdania :) chcialabym miec taki problem jak ty bo moje sa o wiele gorsze :(

Gość hdgdhdkjdhdhdjdkdkdk
autorko a w jaki sposob się zabezpieczałaś? bo aż dziwne,ze taka wpadka wyszła..chyba że tylko gumek używaliście

ohh Martynka czyli jestemy w tym samym wieku. teraz bardziej rozumiem twoja historie ... tak jak ci napisalam dasz rade tym bardzej ze jestes mloda :) ... daaaa- to tez zmienia postac rzeczy , ja bardzo lubie dzieci , gdzie kolwiek nie pojde do znajomych zawsze bawie sie z dziecmi... owszem chce miec i swoje ale nie wiedzialam ze tak szybko

hdgdhdkjdhdhdjdkdkdk - wyzej napisalam tabletek