Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takajenaa

OWCZAREK KAUKASKI. MA ktos?????

Polecane posty

Gość takajenaa
Z tym jedzeniem chodziło mi o to, że mały pies zje kilka razy mniej niż dorosły, więc mogłabym pozwolić sobie na kupowanie mu drogiego jedzenia by sie dobrze rozwijał i dobrze wyrósł. A pytanie zadąłam dlatego, ponieważ boję się , że pies , który z młodosci będzie jadł dobrze, to po wyrośnięciu, kiedy to będzie potrzebował dużejilości jedzenia będzie po prostu wybrzydzał....

Gość dziewczyno ty chyba na głowe
następna idiotka myśląca że psa chowa się jak misia pluszowego

Gość takajenaa
dziewczyno ty chyba na głowe: Masz owczarka kaukaskiego ? Na razie tylko mnie obrażasz, żadnej rady od Ciebie nie usłyszałam, więc domyslam się , że za przeproszeniem g*wno wiesz... A temat jest skierowany do osób, które posiadają psa tej rasy.

Gość takajenaa
ewewqeqweqwe dlaczego tak jeest? : Dziekuję za pomoc:)

Gość dziewczyno ty chyba na głowe
nie obrażam ciebie tylko tą idiotkę która twierdzi ze wystarczy być zrównoważonym psychicznie i juz mozna byc treserem i chodowcą wszystkich psów świata , własnie widać jaka jest zrównoważona a tobie próbuje uzmysłowić ze nie jestes odpowiednią osobą do chodowli tych psów poczytaj sobie np. tutaj a ty pytasz na kafe gimgówna http://www.psy.elk.pl/rasypsow/211,13,pies-owczarek-kaukaski.htm

Gość ewamazowia
Witam,mm owczarka kaukaskiego,i chcę podzielić się moimi spostrzeżeniami. Moja Aga przebywa i na dworze i w domu,kiedyś zaczęłam ją kąpać,teraz tego nie robię bo potem śmierdzi,nie idzie wytrzymać,to psy które mało jedzą,mojej wystarcza ok 2-3 l jedzenia na dzień,ma 50 kg wagi, w kłębie 80cm,lubi spacery prawie codzienne,nie kopie dołów,nie skacze na ogrodzenie,no i ma szczere oddanie w ślepiach,Wspaniały pies,gra w piłkę nożną z moimi córkami,na spacerze nie pójdzie dalej jeżeli któreś z nas odejdzie,koty,kury to jej dobytek,jeżeli obca kura wejdzie na plac wtedy łapie ją ,przyciska łapą do ziemi i czeka żeby podejść i coś z nią zrobić.No i mam spokój ze złodziejami,nikt nie wejdzie po zmroku,jest bardzo czujna,nawet o północy mogę iść z nią przez las i nie boję się napaści,pomimo że spuszczona jest ze smyczy nie odstępuje od nogi.Ale nigdy nie była bita,wszelkie objawy agresji są kończone podniesionym palcem wskazującym z komendą NIE WOLNO. Sama szkoliłam ją metodą klikerową. Życzę ci takajenaa wyboru mądrego hodowcy,ponieważ przy tej rasie nawet szczepienia mają wpływ na zachowania agresywne. To bardzo mądre i inteligentne psy.Jeżeli ktoś mówi że są głupie i tępe to mamy ogląd takiego właściciela,który chce mieć zwierzę zaprogramowane, które bezmyślnie podskakuje bo tak akurat chce jego " pan" . Kaukazy to psy MYŚLĄCE. Powodzenia.

Gość hmghjhj
owczarek niemiecki nie lepiej? i jak sięmu da przyzwoitą karmę to niesmierdzi. U psów syfna karma wyłazi smrodem przez skórę.

Gość hmghjhj
kaukaz to dośc trudny pies, po roku może być nieufny w stosunku do Twojego faceta, moze sprawiać kłopot. weź niemieckiego

Gość ewamazowia
Mój pies jest szczotkowany i to w zupełności wystarcza,nie śmierdzi,i nie zależy to tylko od jakości karmy.Powinieneś wiedzieć hmghjhj że częste kąpanie psa narusza jego naturalną ochronę skóry i sierści. Dlatego przy kaukazach ważne jest dokładne wyczesywanie i usuwanie martwego podszerstka. Częsta kąpiel może doprowadzić do łojotoku.

Gość gość
Nawet najbardziej miły owczarek kaukaski może być zagrożeniem, bo to po prostu są duże pieski. Polecam zaopatrzenie się w porządny kojec np. taki http://www.garazemetalowe.pl/ - wtedy piesek ma zapewnione solidne mieszkanko.

Gość gość
taka jedna i jakiego psa wybralas?

Gość gość
miałam kiedys owczarka kaukaskiego trzymałam go w domu ale jak miał 5 msc sam wybrał podwórko miał porządną bude a jak była snieżyca czy padał deszcz to i tak spał na betonie na podjezdzie jak skończył 4 lata zaczął być agresywny najpierw do mojego syna potem do mnie a na końcu do męża musielismy zrobic mu kojec i strach było podawac mu jesc bo startował z zebami mielismy mała suczke podobna do pudla pogryzł ja ze ledwo ja odratowano gdy miał 7 lat pojelismy trudna decyzje o uspieniu go zawsze był kochany nigdy nie byl bity nie wiem skad wzieła sie ta agresja weterynarz który przyjechał go uspic powiedział nam ze nie jest to pierwszy kaukaz którego usypia z powodu agresji

Gość gryfon
Nie ma lepszego psa do pilnowana posesji. Narzekający na psa, narzeka na siebie.