Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Esmerdalda.a

Jakim cudem macie rano czas na śniadanie, makijaż itp ?

Polecane posty

mam na 9 do pracy, muszę wyjść 8.10, watję o 7.30 kanapki do pracy i śniadanie robi mi chłopak, ja ogarniam twarz, nie biorę prysznica, raczej odświeżam pachy, kąpie się tuz przed snem i nikt mi nie wmówi, ze capię:P zjem śniadanie, ubiorę się, makijaż to tylko podkład i puder, te 40 min to i tak długo, bo przez chłopaka... zawsez starczało mi 20 min by wyjść z domu, szkdoa mi snu na jakiejś bezsensowne prostowanie włosów

Ja mam na 8 na uczelnie :P wstaje różnie ale przeważnie myje rano włosy więc wstaje o 6.20 więc: 6:20 myje się, 6:30 wychodzę spod prysznica i idę szykować ubranie(jeśli nie przygotowałam go dzień wcześniej) , 6:40 maluje się , 6:55 susze i układam włosy, 7.15 ubieram się, robię łyk herbaty/ wody i wychodzę na autobus :P

Gość Moniczkaaaaaaaa122
bo za wolno to wszystko robisz. Zakuy robisz poprzedniego dnia , wstajesz o 4.55 od razu idziesz się kąpać i powiedzmy schodzi Ci do 5:15 Potem makijaż 5:30 , ubranie się 5:35 ( prasujesz sobie poprzedniego dnia), na śniadanie zostaje Ci 10 minut i masz tą 5:45 i wychodzisz

Gość Moniczkaaaaaaaa122
zresztą nawet na kąpiel policzylam za dużo czasu. Bo jakbym miała do racy na rano myłam włosy dzien wcześniej wieczorem . A rano tylko n prostowanie włosów co zajmuje koło 5 minut

Gość a jakie
chylę czoła przed wszystkimi wstającymi przed godz. 5-tą. Naprawdę podziwiam, zazdroszczę i mam sama przed sobą poczucie wstydu że ja nie potrafię się zwlec o 6.10 Jak to robicie ???

Gość jejciu...
ja mam do pracy na 7-30. wstaje o 5-15 prysznic makijaż nakarmienie kota i psa, ubranie się , zrobienie dziecom kanapek - tak ok 5 szt- albo bułek do szkoły, i przy okazji sobie kanapke i o 6-15 wyjazd z domu. Zajmuje mi to wszystko godzine. Jak przysnę troszeczkę rano to rezygnuje z prysznica i tylko twarz umyje, no ale cóż takie życie.

Gość jejciu...
sorki do pracy mam na 6-30... nie na 7-30

Wstaję 4.30.Lecę do łazienki:tam siusiu,mycie twarzy i zębów,szybki prysznic z myciem włosów(nie potrzeba godziny,żeby zmoczyć ciało,wyszorować rękawicą z żelem i spłukać ;) )Nie wyobrażam sobie wyjśc do ludzi na pół dnia bez czystych włosów czy umycia się.W nocy się pocę albo po wieczornym seksie muszę się umyć.Jest godzina 5.Nastawiam wodę na kawę a w międzyczasie jem jogurt + garść musli.Wypijam kawę,lecę z psem na spacer-jest godzina 5.45 zazwyczaj.Szybki makijaż.Przebieram się w ciuchy do pracy(uszykowane wieczorem) i wychodzę z domu około 6.15-6.20.Mam do pracy na 7 rano,jakieś 30 minut samochodem.Wolę wcześniej wstać niż czegoś nie zrobić bo bym się spóźniła wtedy ;)

Gość tuska 89
wstaje 6:50, chwilka w toalecie, ide myć zęby, krem,żel, maluje się okolo 10 minut, potem ubieram sie okolo 10 minut-zanim cos wybiore, ogarniam dom,sciele łózko itp, jest okolo 7:30, pije szybko mala herbate i jem max 1 kanapke, szybko ukladam wlosy i wychodze 7:45-7:50 nigdy rano nie myje wlosów, bo mam dlugie i wieki by trwalo ich wysuszenie do autorki: kupuj bułki wieczorem, zaoszczedzisz pare minut na makijaz:)))

Gość kkkiiikkkaaa
Ja pierdzielę, co druga szykuje męzowi kanapki do pracy...:/ A już najlepsza ta, co wstaje bladym świtem, robi męzowi kanapki, budzi go i ścieli łózko... Czy ci wasi męzowie rąk nie mają albo sa upośledzeni, ze sami sobie kanapek nie potrafią zrobić? Koszule pewnie tez prasujecie, lol:D

Gość Nite bite
Mam na7:30 do pracy Wstaje o 6:00 Wersje i łazienka ok 5-7 minut tylko żeby i buzia bo jadę do pracy rowerem i biorę prysznic tam Ubieranie ok 5, w kuchni jestem na ok 6:20 Kawa , nie jem śniadania Ubieram sie pakuje owoce i jeśli mam obiad to tez Zakładam ciuchy na rower, zakladam sluchawki na uszy, podpinam wszystko , wyprowadzam rower na dwór ( czasem kończąc kawę a to lacznie zajmuje najwiecej ok 5-7 minut) Wyjście ok 6:35 Czasem Włącze tv podczas picia kawy Czasem szybko pomaluje rzęsy tuszem

Wstaję 9:00, prysznic max 15 min, suszę, układam włosy- 10 min, makijaż- 10 min. Ubrania szykuję wieczorem. Mam na 10:00 do pracy, wychodzę 9:50, bo mam blisko do biura. Jedzenie+ kawa w pracy. Może zrezygnuj z tego sklepu rano i rób sobie kanapki wieczorem?

Gość diviannna
5.30 pierwszy dzwonek, 5.40 juz wstajemy, zakladm szkla kontaktowe, ubieranie sie i mycie, potem sniadanko, potem siedzimy iczceakamy na wyjscie tak ok 6.30 rzeczy do pracy szykuje dzien wczesniej, jedzonko do pracy szykuje dzien wczsniej, rano nie biore prysznica, wslosy myje i krece wieczorem, rano rozpuszczam i spryskuje lakierem i juz gotowe, zrezygnuj ze sklepu rano, to bezsensu, dwa razyu sie ubierac

Gość beza%
Do autorki-"Czyli co mam wstawac o 4? " to wstań i bedziesz mieć makijaż. Ale po kija do tego sklepu biegniesz o 5,00 ?

Ja wstaję o 6:23. Ubieram się, maluję, czeszę jest 6:45. Jem śniadanie, myję zęby. 6:00 piszę do mojego narzeczonego na gadu, czasem chwilkę na skype (życzymy sobie miłego dnia). 6:10 ubieram kurtkę i o 6:15 wychodzę z domu :)

mam wszystko wyliczone co do minuty i zawsze mieszczę się w wyznaczonym czasie :) Sukces zawdzięczam wcześniejszemu przygotowaniu się. Wszystkie potrzebne rano rzeczy są przyszykowane wieczorem.

"chylę czoła przed wszystkimi wstającymi przed godz. 5-tą. Naprawdę podziwiam, zazdroszczę i mam sama przed sobą poczucie wstydu że ja nie potrafię się zwlec o 6.10 Jak to robicie ???" ja spozniam się na 10.30! :D :D :D

Gość tomgirl
Wstaje o 7:30. Szybki prysznic, makijaż, suszenie głowy, prostowanie włosów. Potem śniadanko którego nie muszę szykować - jogurt, banan czy coś w ten deseń. Jest 8. Mam pół godziny żeby pogadać z siostrą która jest w innym kraju, poczytać pudelka, ubrać się (torba i ciuchy naszykowane wieczorem), wypić herbę, zapalić. o 8:30 wychodzę. Pół godziny spaceru i o 9 w pracy.

Gość Quelle a tobie si ę
czas cofa rano?? :-D

Gość sratatatatatatatatata
Zawsze wstaje 1,5 h przed wyjsciem. W tym jest mycie, mycie włosów, suszenie, prostowanie, śniadanie, makijaż. I nigdy się nie spóźniam :)

Gość Quelle a tobie si ę
wychodzisz do pracy 8 minut wcześniej niż wstajesz. To jest dobry patent!

Gość żadnym cudem :-)
stosuję różne triki - np. już wieczorem przygotowuję sobie to, co potrzebne do śniadania - tzn. wsypuję kawę i herbatę do kubków, wodę do czajnika, szykuję talerzyk i nóż, oczywiście ubranie też mam już naszykowane - na takich duperelach naprawdę zaoszczędza się trochę czasu. Do makijażu używam kosmetyków 2 w 1 , no i nie maluję się nie wiadomo jak. Nawet włosy nauczyłam się już myć wieczorem - choć ciężko było. :-)

Gość żadnym cudem :-)
jeszcze powiem, że wstaję o 4.30 - bus mam o 6.00. Gotowa jestem jakieś 15 po piątej, więc mam zawsze ok. 10 min. dla siebie zanim wyjdę z domu, które wykorzystuję w bardzo różny sposób. Czasem się uczę np. kilku słówek ang., a czasem wydarzy się coś niespodziewanego - i te zapasowe minuty przydają się.

Gość zanetkaa93
Ja wstaje 6.30, kąpie się, myje włosy, prostuje, maluje, jem, wychodzę z psem i wyrabiam się na 7.40 żeby wyjść z domu :)

Gość święta tuż tuż, tuż tuż
Ja wstaję o 5, poranna toaleta, obmycie się, makijaż...Ciuchy szykuję zawsze wieczorem i o 5.35 wychodzę z domu. Kawę piję w pracy, śniadanie też:) A że o 5 rano wyglądam jak zombi to już inna para kaloszy :D

Gość Melanitta
Ja potrzebuje niecałe 1,5 h. Wstaje,idę do łazienki,maluje się,układam włosy,sprawdzam pocztę mailową,zastanawiam się co na siebie założyć.Jak już wybiorę i skompletuję ,to w końcu się ubieram. Do tego muszę założyć jakąś biżuterię i dodatki,użyć perfum.Czasami jeszcze jem śniadanie.Na koniec przed wyjściem myje zęby i robię siku i wychodzę :)

Gość pytanie niezwykle istotne
a macie czas kupe rano ? :D

Gość []()..
no właśnie ja nigdy nie mogę wydusić w związku z naglącym czasem orka z powrotem się chowa :D :D

Gość a wez mi nawet nie wspominaj
Ja jak sie ochleje kawy to czasami zrobie ale musze rzeczywiscie wstac wczesniej, niestety mnie zwykle cisnie po wiekszym posilku w pracy :/ a tam nawet nie ma jak sie podmyc pozniej, masakra z tym