Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość exvella1

Cierpienie dzieci to dla mnie dowod na nieistnienie Boga.

Polecane posty

Gość exvella1

Bog, o ktorym sie mowi, ze jest milosciwy i dobry sprawia, ze dzieci cierpia, umieraja w bolach, choruja, gloduja. Boga nie ma, a jesli istnieje to napewno nie jest dobry! Kosciol mowi, ze Bog daje ludziom cierpienie, aby ich w jakis sposob doswiadczyc, sprawdzic, ale w jaki sposob Bog doswiadcza malutkie dzieci, ktore jeszcze niczego nie pojmuja i niczym nie zawinily?! Czy moze mi ktos to racjonalnie wytlumaczyc? Czy ktos moze mnie przekonac, ze Bog istnieje jest dobry?

Gość powinienembyćw1lo
Bóg nie istnieje ale warto wierzyć - choćby dla spokoju umysłu

Gość jak ktoś robi aborcję
to cierpienie tego dziecka to to jest wina człowieka nie Boga

Gość wszyscy jesteśmy dziećmi
i cierpimy bo ludzkość grzeszy

Gość exvella1
a cierpienie dzieci narodzonych? Ktore nie z wlasnej winy umieraja z glodu, choroby, w bolach?

Gość powinienembyćw1lo
A kogo obchodzi cierpienie dzieci nienarodzonych w naturze to one powinny zdechnac, nie mieszaj do tego boga bo Ci mówię że ktoś taki nie istnieje

Gość to skomplikowane
na cierpienie dziecka moim zdaniem ma wielki wpływ rodzina, kilka pokoleń wstecz, ich życie, działania mają wielki wpływ na przyszłe pokolenia

Gość exvella1
argument, ze "wszyscy jesteśmy dziećmi i cierpimy bo ludzkość grzeszy" jakos mnie nie przekonuje. Dzieci nie moga cierpiec za cala ludzkosc, bo niczemu nie zawinily i same jeszcze nie zgrzeszyly.

Gość powinienembyćw1lo
Jeżeli umierają z głodu itp to znaczy że mają nie zaradnych rodziców a co za tym idzie mają trefne geny więc powinny zdechnac dobór naturalny, słyszałas? :O

Gość powinienembyćw1lo
Jeżeli umierają z głodu itp to znaczy że mają nie zaradnych rodziców a co za tym idzie mają trefne geny więc powinny zdechnac dobór naturalny, słyszałas? :O

Konsekwencja wypedzenia z raju jesli rozmawiamy serio. A nie tego ze Bog jest niby jakis tam perfidny

Gość bo świat jest zły
"a cierpienie dzieci narodzonych? Ktore nie z wlasnej winy umieraja z glodu, choroby, w bolach? " One cierpią za rodziców i dziadków lub żeby grzeszną ludzkość ratować przed końcem świata i przed piekłem.

Gość hdwuihyeehgiue
Cierpimy przez samych siebie, ludzi. bog dal nam prawo wyboru, sami wybieramy miedzy dobrem i zlem, a ze ludzie wybieraja zlo, to teraz cierpia, jak i inni cierpia przez nich. to jest najlepiej przemyslana kara dla nas, w koncu za cos bog z raju czlowieka wyjebal

Gość bo świat jest zły
bo gdyby nie te cierpiące dzieci to świat już by dawno nie istniał i dzięki nim jeszcze istnieje i każdy ma jeszcze szansę się nawrócić.

bardzo jestem ciekawa w jaki sposób cierpienie dizeci wspomaga nawrócenie .

Gość powinienembyćw1lo
Też nie wiem bez sensowny bełkot katolicki.

Gość włascciciel pieska leszka
w dekalogu jest ze dzieci cierpią do 4 pokolenia za grzechy rodziców

Gość exvella1
Tez uwazam, ze to katolicki belkot i zaden z argumentow, ze dzieci cierpia bo cierpi ludzkosc mnie nie przekonuje. A to o cierpieniu za rodzicow do 4 pokolenia bardziej mi podchodzi pod jakies arabskie prawo niz dekalog od "milosciwego Boga".

Gość no to zajebiscie
A dlaczego dziecko ma cierpiec za grzechy swojego pradziada albo nawet ojca czy matki? To jest sprawiedliwosc niby? Czasem nie utrzymujemy z rodzina zadnego kontaktu, ale mamy cierpiec przez nich?

Gość wyjątek
allium ..."bardzo jestem ciekawa w jaki sposób cierpienie dizeci wspomaga nawrócenie . x x Być może cierpienie dzieci jest nauką dla ich rodziców.

Gość wyjątek
A dlaczego uważacie, że dzieci powinny byc objęte jakąś ochroną przed cierpieniem? To też człowiek, tylko że mały/młody. Skoro cierpienie jest wpisane nasze życie to naturalnym jest, że cierpią również dzieci.

Gość exvella1
allium ..."bardzo jestem ciekawa w jaki sposób cierpienie dizeci wspomaga nawrócenie . x x Być może cierpienie dzieci jest nauką dla ich rodziców. - nauka dla rodzicow poprzez cierpienie dziecka? Caly czas wlakujemy to samo. A ja nie moge zrozumiec jak Bog moze patrzec na cierpienie malego dziecka?!!! Sama mam mala 4 miesieczna coreczke i jesli cos jej dolega to serce mi sie kraje a jestem tylko grzesznym czlowiekiem a nie milosciwym Bogiem.

Gość wyjątek
A gdzie masz napisane, że życie tu na ziemi będzie pasmem radości i szczęścia? Czy miałaś tak gdzieś obiecane?

ludzie dorabiają filozofię do cierpienia , bo trudno im sie pogodzić z tym , że ono jest . A juz dlaczego ono jest , jaka w tym nasza " zasługa " tego juz w ogóle do wiadomości nikt przyjąć nie chce.

Gość 3rrgf
cierpienie dzieci to dowód na istnienie szatana