Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Winiarka88

Czy jeśli ktoś ma tendencje do tycia i takie geny to nigdy nie schudnie i nie bę

Polecane posty

W mojej rodzinie ze strony taty przeważnie są osoby otyłe natomiast ze strony mamy w miarę szczupłe. Moje rodzeństwo ma może i lekką nadwage ale to przedział między 5-8 kg zato ja mam aż 15 kg czy to możliwe żebym była w miarę szczupła bo wszyscy mi wmawiają że mam to już w genach i bende zawsze gruba

Gość winiarkaaa
zawsze mozna schudnąć, jak ci ciezko to nie wiem spróbuj weganizmu od razu poleci

Moja mama jest szczupła, jej rodzice - ojciec był szczupły, mama miała tendencję do tycia, tata szczupły jego rodzice szczupli. Mój brat wysoki i patyk a ja wiecznie zmagam się z wagą. A jedliśmy zawsze to samo, tylko wiadomo - facet więcej. Może ja mam tak jak Babcia (mama mamy), czyli tendencję do tycia. Co schudnę, dużo czasu i energii na to zużywam to i tak wszystko wraca prędzej czy później, raczej prędzej.

Od czwartku zaczęłam jazdę na rowerze stacjonarnym robię po 66 km w 130 min i spalam po 1500 kalori ubyło mi już 1.5 kg i mam wrażenie że zmalały mi boczki i celulit na udach i pośladkach. Mam nadzieję że dam radę i osiągnę swój cel 65 kg

w rodzinie mojego ojca wszyscy mają raczej normalną wagę i są dosyć wysocy W rodzinie mojej mamy są niscy i szczupli, ale jako dzieci były z nich paczki w maśle, a zwłaszcza z mamy. Dopiero po porodach schudła i teraz ma idealną wagą, jest szczuplutka i niska taka filigranowa. Moje rodzeństwo ma typowe geny ojca sa wysocy, długonogi i raczej na granicy niedowagi niż nadwagi. Ja mam figurę mamy jestem niska i zawsze byłam duża. Urodziłam się 4,5 kg i potem było już tylko gorzej. Jako nastolatka zaczęłam stosować różne diety i trzymałam odpowiednią wagę, niestety po ślubie wszystko się posypało ciąże no i waga prawie 100 kg. Też mi wszyscy mówili zawsze że ja nigdy nie będę szczuplutka, ze mam ważyć tak około 65 czy 70 i być pulchna ale zadbana i wtedy będzie dobrze. Ale na przekór wszystkim postanowiłam być szczupła i dopnę swego. A czy utrzymam to już inna historia, ale pamiętając cały wysiłek jaki wkładam w chudnięcie to pewnie będę się bardzo starać utrzymać wagę, Mam tylko taki problem że chudnie mi góra a nogi pozostawiają wiele do życzenia, mimo że większość ćwiczeń wykonuje właśnie na nogi.

Bardzo ograniczam się z jedzeniem a co do słodyczy staram się wogóle nie jeść. Boje się że jak waga ciągle będzie stała w miejscu to się zniechęce. Najbardziej denerwuje mnie burczenie w brzuchu chociaż nie czuje żebym była głodna.

Gość FactoryBody
Geny genami, ale regularnie ćwicząc i zmieniając nawyki żywieniowe na zdrowe, naprawdę można osiągnąć. Jasno określ sobie cel i nie daj sobie wmówić, że nie osiągniesz tego co postanowiłaś. Po czasie może być i tak, że waga stanie, ale ciało dalej będzie się zmieniać, będą leciały centymetry. www.factorybody.blogspot.com

Gość A jak Ty to
Robisz że w półtorej godziny spalasz 1500 kalorii,musialabys jechać chyba 80 km na godz albo rowerek kalorie oszukuje ja długo jeżdżę i w półtorej godz max 1200 przy ostrym zapierdalaniu

Gość A jak Ty to
Robisz że w półtorej godziny spalasz 1500 kalorii,musialabys jechać chyba 80 km na godz albo rowerek kalorie oszukuje ja długo jeżdżę i w półtorej godz max 1200 przy ostrym zapierdalaniu

Gość giena tyczka
geny to tylko czesc sprawy. Dzieci maja podobny wzrost i rysy do rodzicow, ale diete rowniez. Raz utuczony dzieciak bedzie mial cale zycie tendencje do latwego tycia, a do tego ludzie czesto zachowuja upodobania dietetyczne domu rodzinnego. W mojej rodzinie jest kilka utuczonych mlodych kobiet. Owszem geny po ogromnej mamie bezsprzecznie. Ale tez nonstop pizze, kebaby, ziemniaki z pysznym sosem, chipsy, cola i tak od wielu wielu lat. Spasiony dzieciak musi po prostu bardziej kontrolowac zarcie w doroslym zyciu jesli chce miec normalna figure.