Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xcxckuribo

ziwne i męczące sny

Polecane posty

Gość xcxckuribo

Męczy mnie już to strasznie. Od dwóch miesięcy, czy nawet trzech, noc w noc śnią mi się te same sny, tzn mają ten sam charakter. Albo umiera ktos z mojej rodziny, albo ja jestem narażona na śmierć. Tak było przez pierwszy miesiąc, teraz ciąglę śnię o jednym. Że jestem chora ale tak poważnie. Najbardziej skupia się to albo na głowie (dzisiaj wiem, że w snie usłyszałam nazwę tej choroby, "widzę ją", ale nie potrafię sobie przypomnieć ), albo na problemach z poruszaniem się. Problemy z chodzeniem faktycznie mam, ale nie aż takie jak w tych snach, głowa niby też często mnie boli (od czasu jak spadło mi opieranie od kanapy na nią), ale nic więcej poważnego się nie dzieje. Od ponad dwóch miesięcy nie potrafię normalnie spać, męczą mnie te sny i nie dają odpocząć, rano budzę się z przeświadczeniem, że coś jest cholernie nie tak. Jakieś rady?

Gość traffka
No ja bym się do psychologa albo psychiatry wybrała :P

Gość kafeOla25
sny obrazują jakieś podświadome lęki, mózg już tak działa i tyle. Nic wielkiego, nic to nie oznacza, może skup swoją uwagę na czymś przyjemnym, spotkaj się z przyjaciółmi. Samo przejdzie.

Gość mam podobny problemm
Tez od 2 - 3 miesiecy nie ma chyba nocy, w ktorej nie sniloby mi sie cos dziwnego. Moje sny nie sa moze bardzo katastroficzne, ale takie raczej niespokojne. Czesto sni mi sie, ze gdzies sie spiesze i nie moge zdazyc, ze cos sie zlego dzieje, ze maz mnie oklamuje, ze o czyms waznym zapominam. Nawet jak spie w dzien to od razu zapadam w twardy sen i zaczyna mi sie cos snic. Czesto budze sie rano zmeczona i bola mnie miesnie, mam zacisniete piesci.

Gość xcxckuribo
Wiem, że raczej nic nie oznacza, ale właśnie problem w tym, że nawet jak się uspooję przed snem czy nawet zadowolona pojde spac, to i tak i tak mi sie to śni. Kiedys uwielbiałam noce bo fajnie było tak lezec w łóżku, patrzec na ciemny sufit i cisza naokoło a teraz boję sie nawet zasnąć.