Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość ppopo

ojciec a dziecko

Polecane posty

Gość ppopo

Witam. Dzisiaj rozpoczęłam proces sądowy o ustalenie ojcostwa i alimenty. Może opiszę krótko jak wyglądała sprawa. Ja miałam adwokata, ojciec nie miał. Na początku nie chciałam załątwiać tej sprawy sądownie, ale on wypierał się dziecka, nie interesował się nim i nie pomagał finansowo. Miałam wrażenie jakby sądzina była bardziej za ojcem, jeśli mam szczera. Miałam dowody w postaci rozmów gadu gadu, w których były chłopak nie kwestionuje swojego ojcostwa. Zapytała się mnie czy spałam w tym czasie z innym, ja że nie. Zapytała się go, czy się spotykałam w tym czasie z innymi mężczyznami, on, że tak... (spotykałam się, ale ze znajomymi i nie dla seksu). Są ustalone badania DNA i alimenty na czas procesu 200zł. Na pyt. sędzi czy chciałby mieć prawa, jeśli Ola okaże się być jego dzieckiem, odpowiedział, że tak. Ja w pozwie napisałam o pozbawienie władzy rodzicielskiej, ale tego raczej nie osiągnę. Wiem z innego źródła, że on chciałby mieć dziecko na weekendy, a ja generalnie nie mam nic przeciwko widywaniu się, ale ja chcę decydować o dziecku (czyli żeby mu ograniczyli prawa). Jakie mam szansę osiągnąć to ograniczenie praw? Bo on pewnie powie, że się nie interesował, bo nie wiedział, że to jego dziecko... proszę o poradę. Aha i mam jeszcze jedno pytanie, wyniki badań DNA będą na rozprawie w sądzie czy przyjdą listem? Wyżej piszę ojciec, ponieważ ja nie mam wątpliwości. Aha i jeszcze jedno. Ile się czeka na termin tych badan? Dziękuje i pozdrawiam

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować