Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tajemnica-Wiary

!!!!!!! MEGA Temat o BOGU !!!!!!

Polecane posty

Jak w temacie. Piszcie wszystko o Bogu o waszej wierze lub niewierze. Wszyscy moga sie wypowiedziec. chrzescijanie, ateisci, agnostycy itp itd. Nie jestto jakis konkretny temat. Poprostu piszcze co wy o Bogu myslicie, o wierze a takze religii. Wierzycie lub nie i dlaczego. jaka role wiara odgrywa w waszym zyciu itp. Wierze ze wywiaze sie ciekawa dyskusja. Zapraszam

Gość czy bog wybaczy samobójstwo?
a drugie pytanie: czy dzieciobójcy nie wyrzadzili przysługi zabitym dzieciom które dzieki temu ze zostaly zabite trafia do nieba a nie zostana skazone zadnym grzechem jakby to mial miejscegdyby dorosly? np taka matka adolfa hitlera nie zrobila lepiej gdyby go zabila jak byl niemowlakiem?

Gość mentaI cut
Myślę, że jeśli ktoś jest lepszym człowiekiem przez wiarę w Boga to nie powinno się go od tej wiary odciągać tylko uszanować jego religię. Agnostycy powinni rozmawiać tylko w swoim gronie.

Gość Żelisław (zbanowany)
Ja w żadnego boga nie wierzę, ale jak komuś wiara pomaga to niech wierzy, nie mam z tym żadnego problemu...tylko niech mi tego nie próbuje narzucać!

Nie jestem wierząca, każdą wiarę szanuję, tylko nie radykalny Islam :o

a drugie pytanie: czy dzieciobójcy nie wyrzadzili przysługi zabitym dzieciom które dzieki temu ze zostaly zabite trafia do nieba a nie zostana skazone zadnym grzechem jakby to mial miejscegdyby dorosly? xxxxx zabójca pozbawił je nie tylko życia ale i możliwości wyboru . Przecież nie każdy wyrasta na Hitlera - niektórzy na Matki Teresy :)

Gość mentaI cut
trzeba zrzucić wszystkie bomby atomowe, to będzie ekspresowa winda do nieba dla milionów ludzi

Bóg wybacza KAŻDY grzeh , oprócz bluźnierstw przeciwko Duchowi św . Wybacza także samobójcy . Ale otr nie znaczy ,ze go przyjmuje do nieba .