Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzona zona dupka z

Alimenty a wesele

Polecane posty

Czy sad podwyzszy mi alimenty na syna(dostaje 800 zl) powod moj byly bierze slub i robi wesele czyli stac go na wyzsze. Ja pracuje na 1/3 etatu i zarabiam niecale 400 zl wiec niech buli kase, na wesele ma to niech placi wiecej, pierscionek zareczynowy jej kupil u jubilera a ja kurwa dostalam z lombardu i wogole szlak mnie trafia bo bierze slub koscielny sobie z jakas malolata, a ze mna to tylko cywilny..

nikt nie powie?

Gość dddddgfdsgchgdgf
a spierdalaj pazerna dziwko. 800 stów dostajesz i jeszcze ci mało? a to ze slub bierze to huj ci do tego. sadzac po twojej wypowiedzi wcale sie nie dziwie ze cie zostawił.

ale ma na wesele..a to z 30 tys. kosztuje..tak..to niech dziecku da!!1

Gość ło jaa pier dolejcie mi wódki
daje 800 zł dziecku ..... tylko ty bys jeszcze chciała ! a zarób sobie !

na pierscionek z jubilera tez mial..to co to dla niego 400 zl wiecej, pewnie zaraz malolata bedzie chciala bachora miec i siedziec w domu i nie pracowac i mojemu bedzie chcioala zabrac.. ale ja im popsuje ta radosc ze slubu i zloze o podwyzke

no to przeciez pracuje, na spacer nie chodze, musze dziecko odbierac i zaprowadzac do szkoly bo jest w 1 klasie dopiero i nie moge duzej pracowac

musiało być z tobą coś nie halo że poszedł do innej

Gość dddddgfdsgchgdgf
a moze kurwa zbierał na ten slub i to tylko połowe bo druga połowe jego zona zapłaciła? zazdrosc dupe sciska ze sobie chłop zycie układa. zycze ci zebys sama do kona zycia była

czy moze mi ktos normalny napisac a nie zawistne kochanki pewnie pisza, czy sad da mi podwyzke z takim argumentem?

Gość ixyyyyyyyyyyy
a co to za problem by dziecko bylo w swietlicy do 16 albo i 17? a ty bys pracowala na pelen etat? i jaki szlaK cie trafi? gorski? :D

Gość ixyyyyyyyyyyy
nie, nie da ci podwyzki

ale co mnie obchodzi zew zbieral, niech zbiera na dziecko a nie zaluje, ubrania jedzenie wszystko kosztuje, ja tyle nie mam

ubrania jedzenie -800 zł , a twoja działka dla dziecka ?

Gość oj ty głupia babo....
A co Cie obchodzi ze robi wesele, ze kupił pierścionek u jubilera a Tobie z lombardu. Widocznie Cie nie.kochal i nie.dziwie sie bo Tobie tylko kasa kasa kasa serce i rozum zaslepila. Wiedz,ze nic nie wskurasz. Nie jeden facet który dobrze zarabia płaci alimenty 500zł miesięcznie. facet nie ma obowiązku utrzymywać Ciebie a dokładać sie do utrzymania dziecka. 800zł miesięcznie to dużo jak na potrzeby 7-miolatka. Poza tym jeśli sie zeni to zwiększają mu sie wydatki wiec sie nie zdziw jak sąd jeszcze zmniejszy Ci te alimenty Ty zachlanna krowo

caly dzien ma w szkole siedziec?niech tatus da wiecej to nam bedzie starczylo.. musze walczyc o syna

Gość ixyyyyyyyyyyy
to tez zbieraj, co jego obchodzi, ze ty nie masz? on ze swoich obowiazkow sie wywiazuje i placi tyle ile mu zasadzono, druga czesc ty musisz doplacac

Gość a w drugą stronę
Gdyby z domu nie wychodził i skromnie w Twoich oczach się prowadził to wnioslabyś o obniżenie alimentów? Bez przesady. Ludzie mają często zasądzone 250zł więc 800 to całkiem nieźle. Chyba, że Twoja "stopa życiowa" wymaga więcej. A między nami - dokładasz do syna drugie tyle i wszystko to w miesiącu na niego wydajesz? Czy może kwota ta realizuje również zadanie - moje dziecko musi mieć super zadbaną mamusię po kosmetyczce i zakupach w galerii?

tylko potraficie normalnym ludziom ublizac..ja chce kase dla syna, wcale mu sie wydatki nie zwieksza bo jego malolata tez pracuje czyli polepszy mu sie, i w zyciu mu sad nie obnizy nie pozwole na to..zeby rzucal synowi ochlapy

a co ja mam sobie ubran nie kupowac tylko chodzic jak dziad, nie chodzic do fryzjera bez przesady..ja poswiecam mu czas i sie nim opiekuje nie musze dokladac drugie tyle

Gość nic dziwnego ze od Ciebie
odszedl. Widac ze tylko Ci kasa w glowie...z zazdrosci chcesz alimenty! niby cale 800 zl miesiecznie wydajesz na dziecko? jasne...pewnie sobie ciuchy nowe kupujesz. Durna jestes! 800 zl dostajesz a ile chcesZ? cala jego wyplate? Zazdrosna zmija1 Tez bym cie zostawila gdybym byla Twoim mezem.

Gość ixyyyyyyyyyyy
jakim normalnym ludziom? ty jestes leniwa kwoka, ktora nie potrafi zarobic na utrzymanie syna to jest WASZ syn, wiec oboje musicie go utrzymywac ciekawa jestem na co wydajesz te 800 zl jak sama zarabiasz 400

nie rozumeisz babo --- dla syna masz od męża 800 zł ! to chyba wystarczy na utrzymanie dziecka ? ciebie z jakiej paki ma utrzymywać ?

ja mu kupuje ubrania na ciuchach albo na bazarach bo mnie nie stac na inne i zabawki we wszystko po 4 zl a on sobie wesele urzadza

Gość oj ty głupia babo....
Twoim zdaniem 800zł to ochłapy? Wiesz dobrze,ze Cie zostawił bo takim pazernym ja Ty to wiecznie bedzie mało nawet jal.8000zl bedzie dawał. On jak widać musi ciężko pracować skoro ma takie alimenty zasądzone a Tobie chodzi tylko o własne wygody no nawet na pol etatu juz sie nie chce pracować. Życzę Twojemu byłemu wszystkiego co najlepsze. Widać,ze drugim razem trafił na kogos wyjątkowego i poukladanego skoro na ślub kościelny sie zdecydował. Swoja droga to skąd wiesz ile wydał na wesele? Pokrywalas jakies rachunki za niego?

Gość gucioimaja
Wiesz, pewnie bardzo fajne będzie to wesele :)))))))))))))))))))) Niech mu się wiedzie i jego żonie ;)

nie moge pracowac duzej juz pisalam, musze odbierac dziecko ze szkoly, dopoki tej malolaty nie bylo to wyslal czasem wiecej jak mu nazmyslalam ze na leki albo na wycieczke, a teraz mnie olewa i nic sobie nie robi jak do niego pisze..czyli ma w dupie ze dziecko nie ma na leki, bedzie nastepny argument ze sie nie interesuje synem

Gość gucioimaja
Wiesz, pewnie bardzo fajne będzie to wesele :)))))))))))))))))))) Niech mu się wiedzie i jego żonie ;)

Gość a w drugą stronę
Pojęcie "normalny" jest pojęciem względnym. Właśnie tak to w zasadzie powinno działać. Ojciec dziecka płaci tyle ile i matka jest w stanie zapewnić. Zastanawia mnie tylko jedno. Piszesz w tonie, który wskazywałby na to, że to on jest winny rostania. Jeśli tak to dlaczego nie postaralaś się o alimenty dla siebie? SKoro on dobrze zarabia to Tobie automatycznie obniżyła sie stopa życiowa. Wtedy bezapelacyjnie miałabyś prawo do nich. Ale skoro ich nie masz...???

Gość bhgnhghghg
PRZECIEZ TO PROWO