Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gratzz

Nieprzespane noce.

Polecane posty

Gość Gratzz

Moje 3 miesieczne dziecko budzi sie noca co 2 h, a od 5 nie spi w ogole. Wysiadam. macie jakies ady?

wytrzymac jeszcze z dwa miesiace i bedzie lepiej kazdy bobas ma swoj rytm i nie ma rady na to

Gość ja kapalam przez pierwszy
a ile czasu spi w ciagu dnia? moze zmienilo sobie dzien z noca? napisz ile h spi w dzien

Moj ostatnio dwa razy na donbre przebudzil sie o 3 ;) ale...wykorzystuje ten czas.moze to idiotycznie zabrzmi,ale o tej 3 wkladam go do takiej przenosnej kolyski,stawiam sobie w kuchni iii...gotuje obiad :D troche kurzu poscieram,mezowi kanapki do pracy robie,czasem zdaze sie juz i umyc i ani sie obejrze a jest 7-wtedy Maly idzie spac,a maz i corka wstaja do pracy i przedszkola. ja w zwiazku z tym,ze wszystko juz prawie porobione,tez ide z nim spac i jestem w miare przytomna,jak pospie do tej 10-11 jeszcze. takze moja rada to troche przyjac ten rytm dobowy noworodka i na razie sie dostosowac....niedlugo to sie zmieni:)

Gość Gratzz
W ciagu dnia spi co 2-3 godziny , na pol godziny. I na spacerze 2-3 h... Masakra jakas. Gdy spi w ciagu dnia, to wiadomo - obiad, sprzatanie. Jest absorbujacym dzieckiem.

Gość sweetest_thing
dac mu tabletki na sen

Gość moja ma prawie tak samo
Musisz to zaakceptowac. Pytanie czy karmisz piersia czy mm? Ja karmie piersia i wiem, ze po prostu mleko z piersi szybciej sie trawi i dziecko szybciej jest glodne no i jak je w nocy na spiocha to szybko sie zmeczy i spi dalej byc moze nie najadajac sie do konca. Mnie akurat to za bardzo nie meczy, bo ja mam kolyske przy lozku i jak mala sie obudzi to karmie ja na lezaco na lozku, czasem nawet sie uspie wtedy i jak ona zje to odkladam do kolyski i ide dalej spac. Przed kazdym karmieniem zmieniam jej pampersa. Moze sproboj dac dziecku przed spaniem butelki, zeby sie bardziej najadlo? Poczekaj jeszcze z miesiac, to bedziesz mogla do mleka na noc dac kaszke,to wtedy dziecko bedzie bardziej syte.

zakup kolyske, przyczep linke do niej ,i nie odrywając sie z lozka mozesz reką pociagac za linke aby kolyska sie bujala i dziecko ci usnie

Gość vfdferrweerer
To i tak nie niesteś jeszcze w najgorszej sytuacji. Moja mama na przykład to miałą ze mną problem bo ja jak byłam niemowlakiem to nawet tyle czasu nie spałam co Twoje dziecko i w dodatku niemalże cały czas płakałam.

Gość ojtam ojtam
kobieto mój 2 latek budzi sie z 5 razy w nocy - co ja mam powiedzieć - chyba nigdy nie przespał całej nocy

Gość Cordillia
ojtam ojtam znam ten bol. Moj syn ma prawie 2 lata i do tej pory budzi sie czesto w nocy. Dzisiaj np. Budzil sie co 30 minut przez cala noc i wstal o 4 nad ranem. Probowalam juz wszystkich mozliwych sposobow i nic na niego nie dziala

pewnie mu sie dzien z noca zamienil. moje 2-miesieczne dziecko przesypia od 22 do 6 bez problemu. jesli przestawily mu sie pory dnia, to z czasem nie bedzie lepiej tylko gorzej - w nocy bedzie aktywny, w dzien bedzie spac, a ze fazy aktywnosci sie wydluza, to nie licz na sen.

Gość Gratzz
Wlasnie nie spi duzo w dzien... w ogole malo sypia.

Gość mam identyczny
problem jak autorka - czy ktos wie, jak na to zaradzic? Moja mala rowniez spi tak samo w nocy i w ciagu dnia jak dziecko autorki...

Gość alaaaa maaaa kotkaaaaaaa
Mój budził się o 4-5 przez 18 msc , w nocy nie spał po 2-3 godziny, jak zasnął o 20 to miał milion pobudek... trzeba zacisnąć zęby i tyle

Gość vublee
Jestem mama 2miesięcznego chłopca u nas było to tak... Na początku mały wogóle ani w dzień ani w.noc nie spał. Potem zaczynał przeżyłiac całe dnie tylko na karmienie się budził. Teraz gdy nadchodzi wieczór zawsze o tej samej Godzinie kąpaćnie jedzenie mały sobie tak zakodowal ze kąpiel o 8 karmienie i o 9 już zasypia przy cycu gdy nie zaśnie wkładam go do lozeczka które stoi obok mojego łóżka i włączam mu zabawkę która święci gra i kręcą się zabawki bardzo cicho i zasypia prawie zawsze skutkuje. W nocy budzi się o 1 na spaniu zje i i śpi dalej potem 4.30 to samo zje i śpi dalej i rano jak.mąż wstaje do pracy potem biorę go do siebie do łóżka i czasami śpi czasami.nie. Niestety e nocy ani.go nie odbijam po jedzeniu ani nie zmieniam pampersa do 6 chyba ze kupka to co innego.Gdymały idzie spać jest absolutna cisza ciemno tak jest już nauczony i w nocy karmienie trwa około 10-15 min. Każde dziecko jest inne i trzeba się nauczyć czego chce i oczekuje od nas. Próbowałam różnych sposobów huśtawki na rękach nosic kołysać a okazało się że zabawka nad lozeczkiem sama rozwiązała sprawę. Życzę powodzenia;)

Gość vublee
A i chciałam dodać że.nie zawsze.jest tak.fajnie czasem jest płacz złość ale cierpliwość przy.małym jest najważniejsza bez nerwów bo dziecko odczuwa nasze zdenerwowanie. Na początku chciałam żeby spał od 8 do 8 rano bo też się chciałam wyspać teraz to mogę siedzieć z.małym do 2 i nie robi.mi to krzywdy. Nawet wstawanie w.nocy ma sens jak się.ma dla kogo...

Gość vublee
Ja wam poradzę co.poradziła mi.moja koleżanka. Trzeba pokazać dziecku kiedy jest.noc a kiedy dzień w dzień iść na spacer zakupy itp w domu odsłonić żaluzje żeby było jasno włączyć radio czy tv gadać normalnie nie szeptem a nocą ciszą spokój ciemno. Może u was teŻ poskutkuje u mnie się sprawdzilo

Gość iuiuiui
A moja mala zawsze ladnie spala od 8 tygodnia cale noce mi przesypiala a od 5 miesiaca zeby zaczely rosnac( i babacia z wizyta byla miesiac i dziecko rozpiescila, ze bez kolysania i bujania na rekach zasnac nie chce) i sie sajgon zaczal. Budzi sie kilka razy w nocy z bolu, albo bo smok wypadl, ja tez juz jak nieprztomna chodze. Mam nadzieje, ze niedlugo jej przejdzie, bo mnie wykonczy, ja juz i tak ledwo nogami pociagam i ciagle mi sie slabo robi, a wage mam mniejsz niz przed ciaza. Ja chce z powrotem moje grzeczne dziecko, ktore spi cala noc i samo zasypia, babcie to wiecej szkody robia niz pozytku. I to nie tesciowa byla tylko moja mama.