Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ciekawskabardzo

moj ojciec nie ma pracy, jest mi go zal jak mu pomoc

Polecane posty

moj tata stracil prace kilka kat temu. pare groszy wpada mu bo naprawia rizne sprzety sasiadom itp, moja matka nie wiadomo gdzie jest.. nie utrzymujemy kontaktu. tata ima sie wszystkich robot ale brakuje mu sralej pracy i poczucua ze ma jakis pewny grosz. ja wyszlam za maz. jak mieszkalam znim to to co zarobilam oddalam na dom. moja pensja jest marna, duzo ponizej sredniej krajowej. moj maz prowadzi firme, zleca mojemu tacie wykonywanie roznych rzeczy, zawsze troche w miesiacu grosza mu wpadnie. tara nie chce brac poeniedzy od nas. woli zarobic. ja tez nie moge w ten sposob dysponowac pieniedzmi ktore maz zarobil i dawac tacie-ale on i tak nie chce / mowi ze to ujma na honorze itp. zanosze mu jedzenie, nie codziennie ale wpadam oare razy w tygodniu ze niby nagotiwalam za duzo, zebh jie czul ze go dokarmiam. strasznie mi go zal i mi smutno. czytam ogloszenia o prace, pomagam mu pisac cv ale nigdzie nie odpowiadaja. tata ma cukrzyce i coraz slabszy wzrok.. nie moze sie podjac kazdej pracy a renta mu nie przysluguje.. ma wypracowana eneryture ale jeszcze nie osiagnal wieku emerytalnego.. ma 53 lata. mieszkamy w malym miescie gdzie sa ohraniczone oferty pracy.. tata jest typem czlowieka ktory boi sie ryzyka, nie chce otworzyc firmy np warsztatu czy cos, boi sie ze nie podola papierkowej robocie i zbankrutuje na skladkavh zus. straszne to jest. nie wiem juz co robic :(

ciezko mi z mysla ze z kazdym rokiem bedzie coraz gorzej.. chcialabym zeby zdarzyl sie jakis cud i tata znalazl prace z zarobkami chocuaz 1500zl zeby mial na oplaty i jedzenie i sie nie martwil. ja mu moge dowozic jedzenie ale to nie jest rozwiazanie, bo wazne jest tez marne samopoczucie spowodowane tym ze nie czuje sie samowystarczalny i czuje sie uzalezniony.

Gość nie mam nicka
darujcie sobie :( zlosliwe pomaranczki :O

Za te chamskie wpisy to bym wam bez mrugnięcia okiem gnaty połamał. Jestem uczulony na taką tępotę i niczym ie uzasadnione prymitywne chamstwo. Prymitywie, idź do swoich rodziców i napluj im w twarz za to, że wychowali cię na tak żałosnego gnoja.

ja tez nie wiem.. czasem sobie mysle ze jakbym upozorowala wypadek to moze by dostal za mnie jakies odszkodowanie, czytalam ze za smierc spowodowana wypadkiem jest duze odszkodowanie.. wiem ze to idiotyczne ale jedyne co mi wpada do glowy. za 100 000 dozylby pewnie spokojnie statosci bo jest oszczedny. tylko ze ja bym chciala zyc. mam dopiero 24lata.. poprostu nie mam tyle poeniedzy zeby mi dac, podrzucic czy nie wiem..

Gość jkjjjjm
wiemtyto@tlen.pl

nie wiem z kad sie taka tepota bierze na tym swiecue! z powaznych tenatow sobie robia zarty! wypraszam sobie chamskie docinki ! jak ktos nie ma nic do powiedzenua w tenacie to niech sie nie wypowiada. moj tata to tzw zlota raczka. wszystko naprawi zrobi, zamontuje, zainstaluje itp

Gość Kajajunia
własnie, w czym Twoj tata jest dobry? przeciez nie musi sie przyznawac do choroby chyba? a i szukc pracy gdzie sokoli wzrok jest zbedny..

Gość nie mam nicka
warsztat odpada bo jej tata boi sie ryzyka itd. :(

mowilam aby zalozyl warsztat. w urzedzie pracy mowia ze nie dostanie dofinansowania, ze musi zrobic kursy.. zapisal sie i czeka od 2010 juz.. mialby kilka ofert pracy gdyby nie to ze mu wygasly uprawnienia na montaz elektroniki itp mial miec kurs z urzedu pracy po ktorym mu podbija te uprawnuenia sip (czy jakis tak) ale czeka i czeka i pewnie tak go tylko zbyli a moze sie zapisac do oczekiwan na tylko jeden kurs. ten sie wydawal najsensowniejszy bo w zawodzie.

Gość nie mam nicka
spier**** poje*bana pomaranczo :D

Gość nie mam nicka
jem kupę

Gość Kajajunia
z jakiego wojewodztwa jestescie??

Gość nie mam nicka
z pierdziszewskiego wypierdalaj

pewnie ze nie musi i staral sie ukrywac wade wzroku i cukrzyce w poprzedniej pracy. on jest tzw kolejarzem i tam sa zawsze wynagane badania wzroku. to juz jest odpowiedzialnoac jak ktos nie dowidzi czegos i powiedzmy grozi to utrata czyjegos zdrowia czy nawet zycia. tam gdzie pracowal nie bylo to takie istotne. ale stracil prace bo zamienili kadre na mlodsza.. dzieki temu teraz ciagle wypadki kolejowe bo ludzie nie maja pojecia a fachowcy na zeolnieniu siedza.. bezrobotni

malopolskie najgorsze ze to bardzo uczciwy czlowiek, sumienny, zdolny. potrafi zrovic cos z niczego, wzzystko naprawic. w kazdej firmie by sie przydaka zlota raczka ale co albo nie ma uprawnien takich jak chcs albo wiek 53, wszyscy mowia dziekujemy panu.. an naprawde tyle potrafi..

zeby byla jasnosx on nir jest slepy tylko ma wade wzroku ktora uniemozliwia prace tam gdzie konieczny jest sokoli wzrok, a z wykrzyalcenia jest radiotelegrafista. potem pracowal jako monter. instalowal rozne rzeczy itp.

a nasze miasto.. male.. wszystkie miejsca pracy juz chyba obsadzone. nawet mi po studiach w urzedzie pracy mowia ze nie przewiduja pracy i zeby szukac cos po swojenu. a co dopiero czlowiekowi w wieku 53 lat. wszedzie do magazynow chca mlodych, na kase za ladr z prezencja. nial dorabiac klucze, zamki itp w punkcie w markecie to stoi chlopak ledwo po szkole mlody.

Gość Kajajunia
niech sie moze tata oglosi w necie, pomoz mu, w sensie, ze zlota raczka itp.. powywieszajcie ogloszenia na ulicy..etc

Gość rervvbtft
Pamiętaj, że w cv nie powinno się podawać wieku i jakichkolwiek danych sugerujących wiek. Dzięki temu uniknie dyskryminacji już na starcie (na etapie weryfikowania CV przez rekrutera) i będzie miał możliwość wykazania się oraz ewentualnego przekonania do siebie pracodawcy podczas rozmowy rekrutacyjnej. Zdjęcie, które może w przybliżeniu wskazywać wiek, również w profesjonalnym CV nie powinno się znaleźć.

Gość rervvbtft
aaaa i może zamieść w jakiejś lokalnej gazecie czy w necie (gumtree) ogłoszenia, w stylu Pan złota rączka blabla bla

co do trgo cv to musialabym nie podawac szkol, przeciez jak sie pisze jakie sie ukonczylo szkoly to ptzy tyn tez podaje sie rok. przynajmniej tak mnie uczyli pisac.