Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uiiummm

Daleko macie do przedszkola?Na nogach zaprowadzacie czy samochodem?

Polecane posty

Gość uiiummm

ilev czasu wam zajmuje droga do przedszkola?

Jak idę z dzieckiem to ok 20-25 minut,zależy czy idziemy spacerkiem czy trochę szybciej. Jak idę sama to szybciej.

mam 4 km. wożę autem. dojazd zajmuje mi w zaleznosci od ruchu ulicznego od 6-10 minut :)

Gość Lyesha
Wożę dzieci do przedszkola rowerem w trailerze (praktycznie dopóki nie ma śnieżycy, ale lekki śnieg który zaraz topnieje mi nie straszny).

Gość Lyesha
Około 15 min w jedną stronę.

Gość uiiummm
leysha? ja tez zawoze corke rowerem. myslaam ze jestem dziwna. wczeniej mieszkalismy blizej przedszkola jakies 10 minut piechota i zaprowadzalam corke. od 2 miesiecy mieszkamy dalej na 2 koincu miasta i 30 minut w normalnym tempi.A z corka dluzej. wiec woze ja rowerem.

Gość kawy potrzebuje kawy
mamy do przedszkola ok 1 km, ale woze malego autem, bo on straszny zmarzluch, i ja tez zreszta, i szybko i wygodnie, zreszta ma 4 i pol roku i go meczy taki spacer z rana, jak bedzie ladna pogoda na wiosne to bedziemy dreptac bo to sama przyjemnosc :) zrsezta w przedszkolu chodza na spacery wiec sie wyrownuje

Gość sweetest_thing
ok 3-4 minut na nogach przedszkole widac z okien naszego mieszkania

Gość bobo srut
traktorem go wioze

Gość Lyesha
Dlaczego uważasz, że jesteś dziwna? Co w tym takiego dziwnego? Przecież tak jest zdrowiej i dla ciebie (bo się regularnie ruszasz) i dla dziecka (bo się dotleni).

Gość ok 1 minuty sama
ok 5 minut z dzieckiem:D zaprowadzam na nogach. do innego publicznego przedszkola mam jakies 10-15 minut spacerkiem.

Gość uiiummm
bo w taka pogode rowerem. ale jest szybciej.

Gość Lyesha
W jaką pogodę? A co to śnieg po kolana? Przecież jest sucho i temp. powyżej zera (najczęściej +5 st.). Nie widzę problemu.

Gość sweetest_thing
od jutra szykujcie sie na zime-to tak a propos pogody od poniedzialku nawet do -10 stopni:O

Gość Lyesha
Powiem ci, że ja jeszcze po odwiezieniu dziecka idę biegać na około 20-40 min. A jak nie mam czasu to nadrabiam wieczorem. :)

Ok 20 minut jak idziemy do przedszkola. Jak wracamy to dluzej, bo ostro pod gore :P Zawsze chodzimy, samochodem moze 3 razy jechal i to jak maz go po drodze do pracy wiozl.

Gość uiiummm
z rana mam sie ciagnac zcorka do przedskzola. nie dla mnie. pol drogi marudzenia.mama noga mnie boli. wiec wole na rower i jedziemy.

Gość Lyesha
Zobaczymy. Mnie tam mróz nie straszny, a w dzień jest zawsze cieplej niż w nocy. Dziecko ma w trailerze folię ochronną, więc tak strasznie nie zmarznie. (Zresztą u mnie nie ma w prognozie mrozów w ciągu dnia w najbliższym tyg. Zero co najwyżej, a przymrozki tylko nocą.)

na drugim koncu miasta jedziemy metrem i autobusem, na dojazdy schodzą mi 4 godzinny dziennie.

Gość Lyesha
4 godziny dziennie na przejechanie Wawy w obie strony? Żartujesz?

nie mieszkam w Polsce chwilowo ogólnie jedna godzina w jedną strone.Od wyscjai z domu, wsiadam w metro, zmieniam metro, musze podejsc na autobus...syna zostawiam i wracam do domu. Po południu taka sama strasa

Gość Używane to na pewno ekologiczn
Starsze w wózku, młodsze w chuście. Jak wracamy młodsze wkładam do wózka. Jak odbieramy starsze to odwrotnie - młodsze w wózku, potem wkładam je do chusty, a starsze siada do wózka. Mamy 20-30 minut piechotą (zależy jakim tempem idę).

Gość podnoszeeeeeeee
no właśnie jak to jest mając 2 dzieci? Jak taki maluszek śpi to go budzisz, bo starszego do przedszkola musiasz zaprowadzic? Straszne? U nas jedna babka do szkoły przyproawdza syna a drugi taki 2tyg. w chuście - bidulek - no ale ona pewnie nie ma nikogo do pomocy.

U nas tak ustawiam drzemki syna zeby nie kolidowaly z godzinami odprowadzania starszego. Czasami wiadomo ze sie nie daje, to niestety trzeba obudzic.

5 km w jedną stronę, wożę autem, czasem autobusem, jak nie było młodszego dziecka to sie zdarzały spacery wózkiem, ale z dwoma to już rzadko

podnoszeeeeeeee Jeżeli ktoś nie ma opcji z kim zostawić dziecko to pewnie budzi,albo dziecko samo się budzi, niektóre maluchy same się budzą nad ranem.

5-10 min samochodem (zalezy jak nam swiatl podpasuja i czy jest korek). Na piechote nie ma jak bo musialabym isc przy bardzo ruchliwej trasie, w dodatku bez chodnika na wiekszym odcinku, gdzie sa zjazdy na autostrade i nawet nie wiem czy mozna tamtedy przechodzic bo nikogo nigdy idacego nie widzialam na tamtym odcinku. Od wrzesnia zacznie zerowke i bede mogla prowadzac bo szkola jest 4 ulice od nas i spacerek bocznymi ulicami. Avent nie masz jakiegos przedszkola blizej? Przeciez pol dnia Ci mija na jezdzeniu w te i spowrotem.

w sumie rzadko przekraczam 5 minut jazdy, a godziny są akurat takie, że jadę po starsze jak młodsze się budzi z popołudniowego spania, czasami tylko nie zdążę jej nakarmić

Gość Używane to na pewno ekologiczn
Jak młodsze śpi to zabieram je mimo wszystko. W chuście może kontynuować spanie i często tak właśnie jest. W wózku nie inaczej. Wszytko mu jedno gdzie śpi, bo potrafi spać wszędzie, a wyjście na powietrze uważam za bonus, bo może się dotlenić.