Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hcg???

pomóżcie proszę!!!

Polecane posty

Gość hcg???
w rodzinie od strony ojca było sporo przypadków. najbliżej mnie moja babcia.

Gość a od kiedy takie coś ?
"Ciąże i tak liczy się od daty poprzedniej miesiączki." Chyba od taty ostatniej miesiaczki a nie poprzedniej .....

Gość hcg???
wczoraj rano i dzisiaj miałam małe poranne mdłości. a pierwszy objaw to mega nabrzmiały mi piersi. były dosyć bolesne. a sutki przerażająco tkliwe. i od wczoraj czuję też coś w podbrzuszu, ale nie mogę tego nazwać bólem. a Ty? jak się czujesz?

Gość Ja do 15 tygodnia
nie miałam żadnych objawów prócz braku miesiączki a wy to szybko macie te objawy :P

Gość hcg???
no jeśli hcg jest wyższe dla norm danego tygodnia, to wysokie prawdopodobieństwo ciąży mnogiej. i większy przyrost, czyli np. 2 razy tyle, ile powinno.

ja oprócz bolących i nabrzmialych piersi czuje się dobrze . Dzisiaj tylko gotując obiad odrzuciło mnie od zapachu mięsa

Gość hcg???
aha, i wodą z większą zawartością wapnia i magnezu smakowała mi bardzo dziwnie. ale jakoś najbardziej zdziwiły mnie piersi, bo nigdy nawet przed okresem aż tak mi nie wystrzeliły do przodu.

z tego co się orietuje to beta Ci.nie wykaże tego czy jestes w ciąży bliźniaczej dopiero lekarz ;)

zanim pójdziesz do lekarza zakup sobie kwas foliowy i zacznij brać :* a kiedy chcesz się wybrać do lekarza ?

Gość hcg???
na usg muszę się dopiero umówić. nie mogę się doczekać widoku fasolki na ekranie usg! :)

ale nie wcześniej niż w 6 tygodniu, ja poleciałam wcześniej i tylko zobaczyłam pęcherzyk ciążowy

Gość hcg???
kwas foliowy na szczęście jem od ponad roku, więc z tym nie ma problemu. jutro być może będę w szpitalu, ale nie wiem, czy załapię się na usg, bo nie idę do ginekologa. najgorsze, że w moim przypadku szybkie usg i tak nic nie zmieni, fasolka jest zdana sama na siebie, bo nawet jeśli musiałabym brać jakieś leki na ewentualne podtrzymanie, to niestety nie mogę (ze względów zdrowotnych).

Gość hcg???
aha, no i temperatura 37..

Gość hcg???
nowotwór łagodny wątroby.

uu to rzeczywiście branie tabletek w tym przypadku jest zabronione. Ale bądźmy dobrej myśli wszystko z Twoja fasolka będzie dobrze :*

Gość hcg???
też jestem pełna pozytywnych myśli! tylko zapomniałam lekarza zapytać przez telefon czy to będzie naturalny poród czy cc.

Gość hcg???
też tak myślałam, ale chciałam to skonsultować i zapomniałam o to zapytać. masz już jakieś przeczucia czy to chłopczyk czy dziewczynka?

Gość hcg???
ok. będę trzymać kciuki też za Ciebie! ściskam! :)

Gość hcg???
cześć! tak, byłam. :) póki co na usg wyszła mała fasolka. lekarz powiedział, że jest jeszcze trochę za wcześnie i kazał mi przyjść jeszcze raz na usg w tygodniu przed świętami. beta rośnie prawidłowo, ale miałam niski progesteron i dostałam luteinę dopochwowo (podobno omija wątrobę). generalnie czuję się ok. czasem piersi mnie ekstremlnie bolą i jestem trochę śpiąca. no i ten straszny smak w ustach, który jest dość irytujący. nie wiem, czy jest on metaliczny, ale gdybym miała go do czegoś porównać, to nic mi do głowy nie przychodzi. a Ty jak się czujesz? jak Twoja Dzidzia?

Cześć!!! bardzo się cieszę że u Ciebie wszystko w porządku ;) ja akurat luteine dostałam pod język :) ja nie mam żadnych objaw jak na razie a zaczęłam 10 tydzień ;) z moja dzidzią wszystko dobrze ma już ponad 2 cm i machała do mnie rączkami : D

Gość hcg???
5-6 jakoś. w zeszły poniedziałek hcg miałam ponad 7000, więc już może powoli serduszko zaczyna bić. pewnie na kolejnym usg będzie więcej widać.. przynajmniej mam taką nadzieję. :) to musiało być niesamowite, zobaczyć machającą rączkę Dzidzi... pewnie pękałaś ze szczęścia i radości? a idziesz na badania prenatalne? jakie miałaś robione badania do tej pory? chodzisz prywatnie czy w ramach nfz?

Cześć!! ja chodzę prywatnie i na każdej wizycie mam robione usg :) a badania hmmm... każde które musi zrobić kobieta w ciąży morfologie, mocz, glukoze, toxoplazmoze,hiv i jeszcze kilka innych obowiązkowych badań. Mam nadzieję że na kolejnej wizycie zrobi mi badanie genetyczne no akurat będzie 13 tydzień. A co do twojego ostatniego pytania to czuję że będzie dziewczynka ;);)