Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamany0003

Ciąża czy nie? prosze o pomoc

Polecane posty

Gość zalamany0003

Współżyłem z dziewczyna 12 i 13 pazdziernika bylem zabezpieczony prezerwatywa a przed koncem wyciagalem go z pochwy. okresu dostawala zawsze 15 jednak teraz okres sie spoznil i przyszedl dopiero 25 pazdziernika byl slabszy niz zwylke ale trwal tyle co powiniene czyli 5 dni. teraz w listopadzie okres spoznia sie juz 3 dzien i dalej go nie ma sa tylko jakis dziwny brazowy sluz od 3 dni wiec od czasu spodziewanej miesiaczki. Dodam tylko ze od dwoch dni ma bardzo silne bole brzucha praktycznie calodniowe. Nie wiem co o tym myślec pomożcie czy ktos mial cos podobnego? CZy to moze być ciaża czy cos innego. Dodam tylko ze w miedzyczasie po tym okresie w październiku zrobila 2 testy. Pierwszy wyszedl pozytywny nie wiem do konca czy byl zrobiny prawidlowo. Drugi zrobiony kilka dni pozniej byl negatywny. Nie mam pojecia co sie dzieje jezeli jest w ciąży to bedzie najgorsza rzecz jaka może sie stać. Prosze o pomoc

w ciazy nie jest, a jesli miesiaczka nie pojawi sie do 2 tygodni czeka Was wizyta u gina, przepisze jej luteine na wywolanie miesiaczki i tyle

Gość Bananaaa
jest już koniec listopada, dlaczego nie powtórzyliście testu?

Gość zalamany0003
mam nadzieje ze masz racje. Ale ten pierwszy test mnie bardzo martwi podobno nigdy sie nie myla w ta strone a poza tym jeszcze 3 razy w ostatnim czasie bylo jej niedobrze. Jejku jak ja sie boje ze to jednak moze być ciaza:(

Gość darIingme
wg mnie to już ósmy miesiąc :(

pozatym jezeli ma przedokresowe brazowe plamienia to moze miec problemy z prolaktyna(nie wydolnosc cialka zoltego) wiec radze jeszcze zrobic badanie hormonow. To ze jej sie spoznil w poprzednim miesiacu i teraz w tym swiadczy tylko i wylacznie o tym ze cykl jej sie wydluza - to zadna anomalia moglo zdazyc sie rowniez tak ze miala powiedzmy cykl bezowulacyjny i plamienia ktore teraz ma sa poprostu plamieniami srodcyklicznymi, no ale ja moge tylko gdybac, idz z nia do gina ciaze wykluczam

Gość zalamany0003
bo po tym drugim tescie doszlismy do wniosku ze poczekamy do okresu. A teraz moja dziewczyna boi sie go zrobic bo obawia sie ze to jest wlasnie to. Zazdroszcze co niektorym dobrego humoru

Gość a na deser jagodzianki
pomyslmy.... podumajmy...

Gość Bananaaa
I czekalibyście tak np. 2 czy 3 miesiące bo się boicie?

Gość zalamany0003
DZiekuje Maravilha za pomoc obys miala racje ze to nie jest ciaza obyc. i dziekuje za rzeczowa odpowiedz a nie jak co niektorzy

Gość zalamany0003
a jak czesto masz racje bo jak zawsze albo prawie zawsze to mnie podtrzymasz na duchu. Mamo jakby ta sytuacja skonczyla sie szczesliwie to nigdy wiecej sexu przed slubem nie chce znowu tego przechodzic.

Gość zalamany0003
Ale powiedz mi skad ten pozytywny test no kurcze. i jeszcze te ostatnie mdlosci kilka razy. Kurcze piersi jej nie bola a gdyby byla w ciazy to juz powinny bo to bylby 5 tydzien do lazienki tez chodzi 3 maxymalnie 4 razy dziennie wiec wedlug mnie to tez bardzo malo nie ma jakiegos duzego apetytu wrecz bym powiedzial ze calkiem malo wyczulona na zapachy tez nie jest. Eh tylko ten test siedzi w glowie nie mam pojecia czy to podswiadomosc moze az tak dzialac:(

hehe no powiedzmy ze jeszcze nigdy sie nie pomylilam :P no bo patrzac racjonalnie kochaliscie sie tego 12 i 13 pazdziernika z zabezpieczeniem no i nawet nie skonczyles w niej wiec nie ma takiej mozliwosci by cos moglo sie stac (chyba ze cos zle zrozumialam) nie rozumiem tylko dlaczego pierwszy test wyszedl pozytywny :/ ( nie doczytalam ) przy torbielach na jajnikach czasami testy wychodza wlasnie pozytywne zawsze mozecie jeszcze zrobic bete hcg - taki test ciazowy z krwi - on jest w 100% wiarygodny - wynik powinniscie dostac jeszcze tego samego dnia od zrobienia testu w labolatorium

Gość herrr
testu nie robicie, do ginekologa nie idziecie, na co Wy dzieciaki czekacie?

jest jeszcze cos takiego jak ciaza psychologiczna, psychika kobiety lubi platac figle.. przy tej "ciazy" wystepuja typowe objawy ciazowe i nawet beta ( hormon ciazowy ) wzrasta mimo ze ciazy nie ma.. Twoja kobieta chyba zbyt duzo o tym mysli, stres rowniez moze znacznie opoznic miesiaczke

Gość zalamany0003
Mamo jezeli jeszcze nigdy to naprawde troche mi lepiej. Ja tez sobie nie wyobrazam jak do tego mogloby dojsc. W sumie robilismy to 3 razy 2 razy to byla tylko chwila nawet nie dochodzilo do wytrysku. A ten 3 raz no to kurcze przed wytryskiem wyjalem go i bylem jakis metr od pochwy. Masakra jakas:( Nie wiem moze ten pierwszy test byl jakis uszkodzony albo no nie mam pojecia. Kurczy gdyby pierwszy wyszedl negatywny a drugi pozytywny to moznaby powiedziec ze przy pierwszym bylo jeszcze za wczesnie. Ale tutaj bylo odwrotnie. Naprawde jak masz racje i nie ma ciazy to powinienem CI postawic jakis dobre wino no podtrzymujesz mnie teraz mocno na duchu

Gość zalamany0003
Nom ona jest strasznie wrazliwa i wszystkim sie bardzo przejmuje. Tym bardziej nie moge wybaczyc sobie tego ze dopuscilem do takiej sytuacji. Tak bardzo chcialbym zeby wszystko sie dobrze skonczylo a ja wiecej nie popelnie tego samego bledu. Nie dopuszcze do takiej sytuacji zeby w przypadku spoznionego okresu nie bylo strachu ze to ciaza

no to prosze Cie!!! nie ma mozliwosci, naprawde! :) a jesli laska jest w ciazy to napewno nie z Toba :P - taki zarcik ;)

Gość WujekSam
A preejakulat mógł się dostać do pochwy?

Dzieciaki. Widać nie dorośliście do seksu, skoro nie potraficie przyjąć do wiadomości, że to się może skończyć dzieckiem nawet przy zabezpieczaniu.

Gość zalamany0003
WujekSam nie ma takiej mozliwosci najpierw byla zakladana prezerwatywa dopiero pozniej byl jakikolwiek kontakt. Jezeli bylaby w ciazy to nie wiem jakim pechowcem musialbym byc. I nie nie ma mowy zeby mnie zdradzila. Mozecie mowic ze nigdy nie ma takiej pewnosci ale ja ja za dobrze znam

Gość WujekSam
Mam nadzieję, że mimo wszystko macie zamiar "jakoś" to sprawdzić i nie czekać kolejnego miesiąca

zalamany ja tylko zartowalam ;) nie bierz tego do siebie zrobcie jutro bete w labolatorium, czekajcie na wynik - pozniej juz bedziecie mogli spac spokojnie, bo beta w tym wypadku nie ma prawa sie pomyslic :)

Gość zalamany0003
Mam nadzieje Maravilha mam nadzieje. Naprawde jeszcze raz wielkie i serdeczne dzieki za wsparcie. Nic z tego nie masz ze mi odpowiedzialas zawsze moglas jak co niektorzy tutaj ze nie trzeba bylo uprawiac sexu i takie tam. Wielkie wielkie dzieki i mam nadzieje ze i tym razem masz absolutna racje w tym co mowisz

Gość zalamany0003
Spoko. No chyba ze jednak cuda sie zdarzaja i w jakis sposob ciaza jest eh jeszcze raz wielkie dzieki dla Ciebie

nmzc ;) lubie pomagac w takich sprawach ;) pozatym jestes facetem, gdyby napisala to kobieta zareagowalabym troche inaczej ;) bo kto jak kto ale babka powinna nieco wiedziec na temat swojego ciala, cyklu, chorobach, plamieniach o o ja tez kiedys popelnilam taki blad z facetem i tez mialam niezle schizy ze bede mloda mama, od tamtej pory troche bardziej zaangazowalam sie w wiedze na temat NPR i teraz takie rzeczy mi juz nie straszne :) o o dodae temat do ulubionych, pisz newsy, pytaj, chetnie odpowiem na _Twoje pytania :)

Gość zalamany0003
dzieki jeszcze raz:)

Gość zalamany0003
Jeszcze jedno nie wiem czy jeszcze jestes czy nie. Ale te plamienia gdyby oznaczaly ciaze to ile moglyby trwac? Te trwaja juz piaty dzien kurcze a na dodatek maja nieprzyjemny zapach nie wiem czy to ma jakies znaczenie czy nie