Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamany0003

Ciąża czy nie? prosze o pomoc

Polecane posty

wszystko zalezy od organizmu, moga trwac 1-3 dni a moze byc tak ze i 2 tygodnie nie podobaja mi sie te plamienia.. to oznacza problem, tak jak pisalam mozliwosci jest sporo - wliczajac ta nieszczesna ciaze, problemy z hormonami, torbiele, nadzerke, niedomog cialka zoltego, zapalenie, plamienie srodcykliczne

Gość zalamany0003
A bole jajnika? sa juz praktycznie od 3 dni nie ciagle ale pojawiaja sie na kilka godzin. Caly czas ten sam lewy jajnik. Kurcze pamietam ze we wrzesniu po okresie tez bylo cos takiego ze przez kilka dni bylo delikatne krwawienie a wtedy w ciazy napewno jeszcze nie byla wiec moze to jest jakis trop

Gość zalamany0003
jeszcze raz ja nie wiem czy to cos pomoze ale dzisiaj tej krwi jest wiecej ale jest brazowa i taka jakby stara. Nie wiem czy to dla ciebie cos mowi czy nie. I caly czas ten bolacy brzuch. Pytam sie tutaj bo nie mamy jak narazie zrobic tej bety bo mnie nie ma bede dopiero w przyszlym tygodniu wiec moge tylko w taki sposob sie czegos dowiedziec. Kurcze ale jakby byla ciaza to nie byloby tej krwi prawda bo to by zagrazalo dziecku. Sam juz nie wiem. Maravilha jak bedziesz i masz jakies pomysly to bede wdzieczny

trudno tak na sucho powiedziec na 100% o co chodzi, duzo latwiej by mi bylo gdyby Twoja dziewczyna obserwowala swoj cykl i miala jakies tam pomiary, obserwacje - sluz, temperatura, dzien cyklu, skok tempki, faza lutealna itd.. wtedy patrzac na taki wykres bylabym praktycznie pewna o co biega.. o o znam jedna dziewczyne ktora ma 7dmio dniowe plamienia przedokresowe i bole jajnika w tym czasie, skurcze podbrzusza itd, mowilam jej o badaniach, okazalo sie ze ma niewydolnosc przysadki mozgowej. o o moze byc tez tak ze Twoja dziewczyna ma wlasnie krwawienie srodcykliczne po ktorym wystepuje owulacja i dlatego bola ja janiki o o bole jajnikow moga powodowac rowniez torbiele, czasem pekniecie torbiela powoduje plamienie o o krwawienia w ciazy sie zdazaja, przewaznie sa one rozowe, choc zdazaja sie i takie brazowawe i krwiste - krwawienia wystepuja przewaznie przy zagniezdzeniu sie zarodka - do zagniezdzenia dochodzi po ok 7-12 dni od owulacji - wiec w tym momencie zagniezdzanie mozemy pominac - zapomniec o nim

Gość zalamany0003
kurcze masakra jakas z tym wszystkim. Krwawienie implantacyjne mam opanowane. I sie naczytalem ze nawet gdyby bylo to jest to male plamienie doslownie a w pazdzierniku byl prawie normalny okres byl jeden dzien obfity skrzepy i te sprawy wiec to chyba kurcze w jakis sposob eliminuje ciaze. Eh mam nadzieje bo gdyby przy takim zabezpieczeniu bysmy wpadli to balbym sie wychodzic na dwor myslac ze spadnie na mnie jakis samolot ej no kurcze

Gość zalamany0003
jeszcze jedna sprawa jest taka ze jak robilismy to kiedys wczesniej w polowie cyklu to bylo bardzo duzo sluzu kurzego bialka wiec zeby nie ryzykowac przestalismy. A wtedy w pazdzierniku nie bylo ani troche tego sluzu przeciez bym go zauwazyl wiec moze nie bylo wtedy owulacji? Ja juz nie mam pojecia niech to sie wszystko wyjasni i nigdy wiecej takich stresow:(

hehe nie no to bez przesady, musicie wyluzowac!!! a tak na marginesie, to nie byl czasem Wasz pierwszy raz? tzn wasze poczatki?

Gość carolaine from usa
mdlosci raczej w tak krotkim okresie od zajscia w ciaze. To mi wyglada na "uruchomoenir" jakiej dolegliwosci, ktora wyszla podczas wspolzycia. Nie zwlekalabym z pojciem do lekarza nawet wtedy gdy wszystko sie tzw. unormuje. Moze byc ktoras z przyczyn wczesnije tu wymienanych i jezeli zalezy Ci na dziewczynie, zmobilizuj ja do wizyty w gabinecie mam trudnosci z wyslaniem, moze sie powtorzyc (pewnie nick za krotki byl)

Gość zalamany0003
nie nie pierwszy no ale jakiegos duzego starzu i doswiadczenia tez nie mamy w tym jeszcze i jak narazie to wiecej go nie bedziemy zdobywac :(

i wlasnie po to jest obserwacja by pozniej nie bylo strachu przed ciaza :P wiesz.. sluz plodny moze znajdowac sie tuz przy szyjce macicy a z zewnatrz moze byc poprostu sucho wiec moglo Ci sie wydawac ze nic tam nie bylo.. o o Teoretycznie owulacja wystapila u Twojej dziewczyny 11 pazdziernika - wiec tak czy siak trafiliscie w dni plodne - no ale w praktyce to roznie wyglada

Gość zalamany0003
12 wykluczam napewno. Plodne sa teoretycznie 2 dni po owulacji prawda. Wiec zostaje ten 13 ale no kurcze nie wydaje mi sie jednak mimo wszystko. A znasz jakas dziewczyne ktora miala okres jak juz byla w ciazy tak jak tutaj a pozniej jeszcze jakies plamienie?

Gość Nina z Konstancina
tak, moja mama miesiaczkowala przez 2 miesiace bedac w ciazy, ale ta miesiaczka byla inna, slabiutka i krotsza, w trzecim miesiacu tylko plamienie

Gość chłopie nie popadaj
w paranoje i tak już niedługo będziesz mógł sam poradnictwo medyczne założyć. Idź z dziewczyną do lekarza, a nie zdawaj się na towarzystwo znachorskie kafeterii

teoretycznie 3 dni ale to tylko dlatego ze trudno samemu obserwowac moment owulacji, jajeczko jest zdolne do zaplodnienia tylko przez 12 godzin od jego uwolnienia, wy kochaliscie sie w gumce - prezerwatywy maja srodek plemnikobojczy, nie pekla Wam, nie zsunela sie, nie skonczyles w srodku - ciaza jest wykluczona o o czy znam kogos kto mial okres w ciazy? nie, znam dziewczyny ktore mialy rozowe plamienia kilku dniowe przez okres 3 miesiecy, znam dziewczyne ktora zaczynala plamieniem brazowym pozniej krwia i poronila, znam dziewczyne ktora byla w ciazy i krwawila po czym okazalo sie ze miala krwiaka ktory pekl. o o ogolnie brazowe plamienia kojarza mi sie z problemami hormonalnymi

Gość rozalinda624
a co bys powiedziala na : normalny okres o 4 dni za wczesnie trwajacy 4 dni ( u mnie to normalne) a zaraz po nim 6 dni brazowego plamienia ?

Gość zalamany0003
wszystkie maja srodek plemnikobojczy? Em to moga byc jakies zaburzenia hormonalne wiesz. W zeszlym roku tez mniej wiecej o tej porze miesiaczka zatrzymaja jej sie praktycznie na 3 miesiace. Tylko ze wtedy nikt nie wyrywal sobie wlosow z glowy z tego powodu:(

rozalinda mam tak samo, plamienia po miesiaczce to zawsze kontynuacja miesiaczki ;) czysci Ci sie calkowicie macica - tez sie nad tym zastanawialam, ale gin powiedzial ze nie mam sie tym przejmowac, a wiec Ty tez sie nie przejmuj :P gorzej jak plamienia zaczynaja sie przed miesiaczka o o mysle ze kazde maja, a Ty jakich uzywales?

Gość zalamany a dlaczego
tak panicznie boisz się zostać tatusiem? To piękny okres w życiu mężczyzny i powiem Ci jeszcze jedno: człowiek prawie nigdy nie jest na to przygotowany, a potem samo się układa

Gość zalamany0003
durex classic jak dobrze pamietam. Maravilha pamietaj jak nie ma ciazy i wszystko skonczy sie dobrze to sie odezwe poprosze o Twoj adres i masz butelke dobrego wina ode mnie nie wiem czy pijesz ale napewno sie nie zmarnuje:)

Gość rozalinda624
Maravilha troche mnie uspokoilas boje sie ze moge byc w ciazy wspolzylam bez zabezpieczenia ale w dni nieplodne i stosunek przerywany ale zawsze jakas szansa na to moze byc poza tym mam zespol policystycznych jajnikow jakie jest prawdopodobienstwo zajscia w ciaze przy tym schorzeniu ? wiele osob mi mowilo ze niewielkie ale bywa roznie jutro bede robila test

dziekuje, ale ja mieszkam dosc daleko wiec nie wiem czy poczta daloby sie wyslac takie wino :P

Gość yukki
bierz jutro dziewczyne pod pachę i do pierwszego lepszego laboratorium - z krwi badanie betaHCG - to badanie się nie myli. wyasygnuj ok 20 zeta i wszystko będzie jasne.

rozalinda rzeczywiscie trudno zajsc w ciaze przy PCO, spoznia ci sie ze chcesz zrobic test?

Gość rozalinda624
nie nie spoznia mi sie ale mam bole jajnikow chcialabym po prostu byc pewna

Gość zalamany0003
a gdzie dokladnie jezeli mozna wiedziec. Moze bede przejazdem gdzies niedaleko to bedzie wieksze prawdopodobienstwo ze przetrwa wysylke w calosci

Gość zalamany0003
no to faktycznie troche daleko takiej odpowiedzi sie nie spodziewalem:)

Gość rozalinda624
no nie mam pewnosci bo moje cykle sa rozne wlasnie przez te pco , liczylam wedlug kalkulatora w necie

ojjj.. to nie dobrze, w sensie kalkulator w necie to jedna wielka sciema tymbardziej jezeli ma sie cykle nieregularne o o zalamany, hehe tak tez myslalam :P