Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamany0003

Ciąża czy nie? prosze o pomoc

Polecane posty

Gość zalamany0003
To wszystko jest jakies chore jedni modla sie i wyrywaja wlosy z glowy bo nie chca zeby to byla ciaza a inni marza o tym i daliby bardzo wiele zeby zajsc w ciaze a im sie nie udaje. Glupio to wszystko jest poukladane:(

Gość rozalinda624
no wlasnie dlatego chce jutro zrobic test

Gość rozalinda624
rozne miedzy 25 nawet do 33 dni ale konkretnie nie potrafie ci odpowiedziec

Gość zalamany0003
Mam nadzieje ze Ci sie uda Maravilha Tobie sie uda a nam naj bedziemy na to gotowi i bedzie odpowiedni moment a nie teraz. Dzieki za wszystko i jakby cos sie dzialo to bede tutaj jeszcze pisal ok

Gość rozalinda624
nie mam zadnych objawow martwilo mnie to dlugie plamienie po okresie ale tak jak mowilam okres mialam normalny

eee to nie masz jakos tak zle, w sumie to calkiem regularny masz okres ;) o nieregularnych mowi sie gdy roznica miedzy jednym a drugim wynosi 14 dni. Zrob ten test, bedziesz spac spokojnie przynajmniej :) o o dziekuje zalamany :) ale ja juz nie mam nadziei bez sztucznego zaplodnienia sie nie obejdzie - wiec jeszcze ze 2-3 lata bede czekac, bo teraz jakos nie chce o tym myslec

Gość rozalinda624
stosunek byl 5 listopada a okres dostalam 12stego trwal 4 dni , potem 6 dni plamien wczoraj mialam sluz wodnity przezroczysty dzis jest bialy

roza eee to nie mozesz byc w ciazy, wczoraj mialas jeszcze dni plodne ( patrzac na sluz ) a dzisiaj zaczelas 1 dzien fazy lutealnej wiec do okresu jeszcze brakuje jakies 9-13 dni (nie wiem jak dluga masz faze lutealna wiec pisze na oko)

Gość zuzanna----91
Zalamany - wyluzuj,jak Cię czytam to idealnie jakbym moją historię czytała ;) Od 13 roku życia miałam super regularny okres jak w zegarku, (teraz mam 21 lat ;) ) nigdy mi się nie spóźniał, aż tu nagle - 2 miesiące temu się zaczęło - spóźnił mi się 6 dni, przez te 6 dni miałam bardzo mocne bóle brzucha, też podejrzewałam że może czasem coś takiego, bo współżyłam z moim chłopakiem(z prezerwatywą,no ale różnie bywa...),zrobiłam 2 testy,oba wyszły jednoznacznie negatywnie, no i po 6 spóźnionych dniach dostałam okresu i to bardzo obfitego,trwał aż 7 dni(zazwyczaj trwał 5)i miałam straszne bóle brzucha. Mój chłopak pomimo że w wieku takim,że niektórzy starają się o dziecko(27 ;) ) był tak samo przerażony jak Ty, twierdząc,że on by nawet nie miał nic przeciwko,ale nie chce mi w ten sposób "utrudniać życia", studiów itd.no i po prostu to jeszcze nie czas (z czym ja się absolutnie zgadzam, nie mam jeszcze instynktów macierzyńskich i trochę mnie przeraża taka wizja na dzień dzisiejszy). Jak wreszcie dostałam okresu to oboje odetchnęliśmy z ulgą. W sumie przez całą tą sytuację też nam się "odechciało" seksu mimo, że nie jesteśmy już parą piętnastolatków i w następnym miesiącu uprawialiśmy sex tylko 3 razy, też wszystkie z gumką, nic nie zsunęło się ani nie pękło,a on nie kończył we mnie. No ale znów, kiedy powinnam dostać okres nie było go,trochę byłam uspokojona że skoro mi się poprzednio spóźnił to coś mi się "poprzestawiało",ale kiedy spóźniał się ponad tydzień znów zaczęłam świrować że może jednak ciąża(też nie wiem jakim niby cudem,ale takie myśli przychodzą, także świetnie Cię rozumiem), w ciągu następnych 3 dni zrobiłam znów 2 testy, snów wyszła JEDNA KRECHA i śladu po drugiej,więc sprawa wydawała się prawie oczywista,że to nie ciąża,ale ja dalej świrowałam trochę. Chłopak mnie próbował już prawie na siłę zaciągnąć do lekarza, i twierdził że na 100% nie jestem w ciąży tylko mam jakieś zaburzenia, a jeśli to ciąża to na pewno nie z nim(mówił to w formie żartu bo wie że nigdy bym go nie zdradziła ;) ) Dalej mnie strasznie bolał brzuch tak jakbym miała okres,ale nie było po nim śladu. potem przez 2 dni miałam właśnie jakieś krwawe wydzieliny a dopiero potem DOSTAŁAM NORMALNY OKRES (btw.żeby było śmieszniej w momencie kiedy poszłam do łazienki zrobić trzeci test ;) ) Także na pocieszenie Ci dodam że jestem żywym przykładem,że mając nawet baaardzo regularny okres nagle coś może się poprzestawiać i wcale to nie musi być ciąża. Ja u lekarza jeszcze nie byłam,ale umówiliśmy się w tym miesiącu z chłopakiem na drastyczny sposób ZERO SEXU,zeby już żadnych wątpliwości nie było,a jak znowu mi się tak opóźni okres to już pójdę do lekarza zobaczyć co to za zaburzenia... Ważne jednak żebyś teraz wspierał po prostu swoją dziewczynę, to ważne,mój chłopak bardzo mnie wspierał, teraz wiem że mogę na niego liczyć, mimo że to absurdalne w tej sytuacji bo ciąża była bardzo nieprawdopodobna,mówił mi że nawet gdyby tak było to dali byśmy razem radę i kocha mnie i kochałby bardzo nasze dziecko, zrobiłby wszystko żebym nie musiała przerywać studiów,czy brać żadnej dziekanki itp,a to dla mnie było bardzo ważne,bo mam bardzo wymagające i czasochłonne studia na które bardzo ciężko się dostać więc nie chciałabym tego "psuć" teraz :) Po prostu zapewnij swoją dziewczynę że nie jest sama i co by się nie działo jesteś przy niej, to bardzo ważne :) A ciąża w Waszym przypadku jest równie absurdalna jak w moim, ale stres też był i jestem przekonana że też się wszystko dobrze skończy u Was :) Pozdrawiam! :)

Gość ciekawy0000123
Zuzanna dzieki za odpowiedz. I mam nadzieje ze u nas skonczy sie tak samo szczesliwie jak u CIebie. Pozdrawiam

Gość zalamany0003
Maravilha sytuacja chyba sie wyjasnila zrobilismy test i wyszedl negatywny. Chcialem zrobic jeszcze ta bede ale moja dziewczyna nie chciala bo boi sie pobierania krwi. Kurcze a ja ciagle jeszcze mam troche watpliwosci czy test ciązowy 2 miesiace po stosunku moglby nie wykryć ciązy gdyby ona byla?

Gość zalamany0003
dodam tylko ze te krwawienia utrzymywaly sie jakies 2 tygodnie wiec nie mam pojecia czy gdyby byla ciaza to to byloby mozliwe. Jezeli bedziesz maravihla to odpowiedz