Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pempek15

Już Go nie kocham :( Co robić?

Polecane posty

Witam. Mam 24 lata i niestety zaczynam sie zatracać :( Nie wiem co robić, albo inaczej...wiem i okropnie się boję :( Z mężem po ślubie jestem 3 lata, mamy 3,5 letną córkę. Do czasu kiedy mała miała jakiś roczek wszystko było pięknie. Później coraz gorzej. Mąż zdecydowanie za bardzo lubi sięgać po puszke z piwem. Małą niby sie interesuje, ale jak ma wybór czy pobawić się z nią czy pojechać na ryby to wybiera to drugie. Właściwie każda rozmowa zaczyna kończyć się kłótnią, mało rozmawiamy, nie wychodzimy razem, mijamy się w domu, już nie wspomnę o jakimkolwiek seksie. Niestety on wogóle mnie nie pociąga fizycznie, ostatnio przytył ze 20 kilo, na własne życzenie, bo po prostu sie objada. Wydaje mi się, że każdy z nas ma inne poglądy, w tym momencie na wszystko, poczynając od tego co zrobimy na śniadanie, a kończąc na wychowywaniu dziecka. Jego rodzice odstąpili nam pół domu, a raczej pół rudery, która jest już całkowicie wyremontowana. Włożyłam w to wszystkie oszczędności (zbierane na książeczkę od urodzenia przez rodziców, a potem dopłacane przeze mnie). Tu mała ma swój pokój, swoje miejsce. Nie wiem co robić, czy rezygnować ze wszystkiego, z tego na co tak ciężko pracowałam i tułać sie po jakiś wynajętych pokojach, czy zacisnąć zęby i życ licząc że będzie lepiej. Nie stać mnie na wynajęcie najmniejszego mieszkanka, bo właśnie kończę już studia mgr, nie chciałabym robić przerwy. Może ktoś był już w takiej sytuacji? Już nie mam siły płakać. Już ciężko mi zasnać, jak tylko o tym pomyślę to do oczu cisną sie łzy. Nie wiem co robić, nie wiem :( Proszę nie oceniajcie mnie, ponieważ ktoś kto nigdy nie znalazł się w podobnej sytuacji nigdy nie zrozumie jakie to trudne :(

Otóż, nie. Gdyby widziały to by nie brały :( Nie życzę Ci, aby po 6 latach związku druga połówka okazała się spleśniałą

Gość czikita 12
Jesteś jeszcze młoda więc jeszcze możesz. Olej dom i pieniądze...uciekaj od tego trutnia bo on Ci tylko życie zmarnuje. Nie ty pierwsza i ostatnia się rozwiedziesz

zamiast isc spac , siedze i czytam problemy innych :-( Piszesz co robic? Przede wszystkim nie postrzegac tak czarno swiata .Bo masz bardzo duzo atutow w reku .Masz coreczke cudowna , konczysz studia , masz wyremontowane mieszkanie .To juz duzy potencjal.I masz meza , ktory umie i potrafi byc cudowny. Skoro umial wczesniej, to moze i bedzie umial dalej.To ze utyl ?Mozesz go odchudzic , zaczac z nim aktywnie czas spedzac.Trzeba z niego wydobyc to co dobre i razem zadbac o lepiej. Moze jakas terapia, moze jakis wstrzas mu potrzebny.Nie poddawaj sie tak szybko. Walcz o zwiazek, o spokojny dom dla dziecka .Rozejsc sie zawsze zdazysz i jest to ostatecznosci.Moze najpierw zadbaj o swoj nastroj, wiecej sily bedziesz miala , by wstrzasnac nim. Zycze Ci powodzenia w walce o swoje malzenstwo.

pempek15 no ale jak mogłaś go nie wyczuć przed ślubem aż nagle się zmienił ?

Gość czikita 12
może to brutalne i nie zgodne z porzxądkiem społecznym ale myslę, że jak już się kogoś nie kocha to trzeba zakończyc związek....

Gość slymnuk
A zastanawiałaś się DLACZEGO on tak się zmienił? Nagle został alkoholikiem? Nie rozumiem. Coś musiało się stać...

Gość abcdefghkobieta
co robić? nie byłam w takiej sytuacji ale gdybym byla to spróbowałabym uratować ten związek. rozpoczęłabym od szczerej rozmowy z mężem, a jeśli to konieczne to może jakaś terapia rodzinna? tak serio to odejście jest dla Ciebie najprostszym wyjściem, ale niekoniecznie najlepszym. kryzys zdarza się w każdym związku. zastanów się czy to maż jest faktycznie problemem, czy aż tak się zmienił, czy może sęk tkwi gdzieś głębiej... macie dziecko i dla niego warto zawalczyć o związek, bo decyzja o odejściu może być zbyt pochopna. przede wszystkim szczera rozmowa, a jeśli nie masz na nią odwagi to przelej uczucia na papier i daj mężowi do przeczytania - facet to prosta istota, nie domyśli się niczego sam jeśli mu tego nie wytłumaczysz jak "krowie na rowie" ;)

Gdybym wiedziała co się stało, dlaczego sie zmienił, to pewnie bym miała atut w rękawie i wiedziała jak go wycofać, ale nie wiem, niestety nie wiem. Pracuje w wojsku, myślałam, ze to moze przez kumpli, oni jak są razem to wszyscy cwani, myslałam co z tym zrobić, ale co ja moge? Kazać mu znaleźć inna pracę? No ok, ale co będzie kiedy trafi na podobnych kolegów w innej pracy? Czuje sie strasznie. Mogę Wam tylko powiedziec, że stres jest świetna dietą, bo niestety chudne w oczach :(

Jak prosze go, zeby wybrał sie ze mną na rower, na basen, na rolki czy pobiegac (bardzo aktywnie spędzam czas - kiedyś robiliśmy to razem) on zawsze ma coś ważniejszego do zrobienia. A kiedy mówię mu, że przytył, ze fajnie by było cos z tym zrobić i ze zaczniemy inaczej jeść, to on mówi "martw sie o siebie, mój brzuch moja sprawa"...i co mu powiedzieć? Najlepiej sie nic nie odzywać, ponieważ kiedy coś powiem to rozpoczyna się kłótnia

jest taki stereotyp , ze z wojskowymi trudno sie zyje w zwiazku.Ile prawdy w tym nie wiem .Nie mam nikogo w mundurze nawet w rodzinie . Moze napisz wiecej cos, podaj przyklady trudnosci w zwiazku, moze latwiej bedzie zrozumiec.Tak szczerze na postawie tego co napisalas, sadze ,ze mozna twoje malzenstwo uratowac .Moze warto pokusic sie o mediatora zwiazku.Ktos z boku ocenilby bardziej , co trzeba zrobic , by dzialo sie u was lepiej i podstawowe pytanie : czy chcecie oboje cos z tym zrobic?

jeżeli chcesz być szczęśliwa to postaw mu warunek, albo się zmieni albo rozwód ale wątpię w to że się zmieni

Warunki już były, ale to nic nie dało. U psychologa bylam, ale on nie chce iśc za nic :( Przykład sytuacji? Dzisiaj w drodze do pracy. Rozmawiamy o znajomych "Dawid sie odzywa jak czegoś chce" ja na to, ale Ty do niego też nie dzwonisz, przecież tak samo mógłbyś to zrobić. "Pewnie kur*a znowu ja jestem winny, nie chce mi sie z Tobą gadać"