Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arania

LIKWIDUJĄ WOLNE MEDIA, MEDIA BĘDĄCE PRZECIWNYMI WŁADZY...

Polecane posty

" gówna pieprzycie, każdy normalny człowiek widziałby powiazana Hajdarowicza z władzą, i jak jeszcze NAWET wybaczyłabym mu jeżdzenie do Grasia (co W KAŻDYM NORMALNYM PANSTWIE BYLOBY POTEPIONE PRZEZ OPINIE PUBLICNZĄ JAKO ZBYTNIE MIESZNAIE SIE PRASY I WŁADZY, PONIEWAZ Z ZAŁOŻENIA POWINNI TO BYĆ WROGOWIE!!!) to już wyrzcuanie Lisiciekiego i kanrowskiego w momencie którym gazeta przynosi DOCHÓD, jest działaniem typowo umotyowaanym politycznie! jeśli macie mentalność niewolników, z głowa zj**ana przez komunę, to prosze bardzo, cieszcie się, siedzcie cicho, głaszczcie władzę po brzuszku mam nadzieje ze kiedyś życie was wyrucha." hahaha, już się skończyło inteligentne powoływanie na metodologię naukową, na filozofów, zaczęło się obrażanie i rzucanie przekleństwami. wyszło szydło z worka... to że gazeta przynosi dochód nie jest żadnym argumentem. wiele firm przejętych przez inny podmiot zostaje totalnie przeorganizowanych, nawet jeżeli przynoszą dochód. bo nowy właściciel może mieć inną strategię biznesową i to jest całkiem normalne. poza tym po co obecna władza by miała bić się z uważam rze? przecież ta grupa odbiorców i tak nowej linii nie kupi.

jakim trzeba być DEBILEM BEZDENNYM żeby twierdzić że Hajderowicz spotkał się z Grasiem bo się za nim stęsknil?!! x x "Debilem" jest taka osoba która coś takiego twierdzii. Podobnie jak takim samym "debilem" jest osoba twierdząca że ktoś cos napisał skoro nic takiego nie miało miejscas. Bo gdzie ktoś napisał o tym że spotkał się z nim z powodu tęsknoty?

hahaha, już się skończyło inteligentne powoływanie na metodologię naukową, na filozofów, zaczęło się obrażanie i rzucanie przekleństwami. wyszło szydło z worka... x x Dokładnie....:D:D:D

Gość arania
Nie, w zasadzie mam w dupie to jak Hajderowicz rozporządza swoim mieniem, bo jak widać i tak na tym straci. Po prostu niestety trudno niedostrzec umotywowania politycznego jego decyzji. Szczerze mówiąc, to uważam że ta sorawa faktycznie nie jest tak istotna bo ta 30 DZIENNIKARZY założy własne pismo i ludzie będą ich kupowali. Jest mi po prostu przykro, gdy obserwuję platformę obywatelską i mechanizmy do jakich musi się posunąć żeby utrzymać władzę. To niestety świadczy że w naszym kraju jest bardzo źle. Nie tylko z tego powodu że z prawica się radykalizuje, co pociąga chuliganów o zabarwieniu faszystowskim, ale również dlatego że władza nie jest w stanie utrzymać się zachowan uprawomocnionych i zachować klasę.

"słuchaj nie mam czasu na dawanie ci źródeł, jak masz oczy do czytania to sam poszukasz, ja na myślenie marnuje moj czas, nikt mi za to nie płaci." No tak, pani pracownik naukowy najpierw coś pisze a jak się ją prosi o źródło to obraża i podać "nie ma czasu". Jeżeli zakładasz temat na forum, a jednym z głownych argumentów jest przejęcie opozycyjnej prasy za państwowe pieniądze to należałoby jakoś ten fakt potwierdzić. A nie pisać "jak umiesz czytać to sam sobie poszukaj". A co do wrogości dziennikarzy wobec władzy, to ciekawe czy jakby rządził PIS byś napisała to samo w stosunku do rzepy.

Gość arania
napisałeś że spotkał się Grasiem bo znają się wiele lat. No tak, jest noc, po zatwierdzonej przez Hajderowicza publikacji, a on nagle poczuł tęsknotę za Grasiem, i chciał sobie na chodniczku stoczyc dyskusyjkę, pwoiedzmy o poezji.... albo może właśnie dlatego że znali się od lat i bardzo za sobą tęśknią... dzizas. Nie wiem, może go znasz, ale chyba nie ze studiów bo ta argumentacja nie ma w sobie jakiejś szczególnej logiki niestety,

Gość arania
Bo nie mam w dupie, tego jak władza powiązana jest z biznesem, i jak w ten sposób faktycznie domyka się system. W ten sposób inne sposoby myślenia, działania, prowadzenia polityki i biznesu będą skazane na porazkę, bo ciężko będzie za nimi lobbować.

Szczerze mówiąc, to uważam że ta sorawa faktycznie nie jest tak istotna bo ta 30 DZIENNIKARZY założy własne pismo i ludzie będą ich kupowali. Jest mi po prostu przykro, gdy obserwuję platformę obywatelską i mechanizmy do jakich musi się posunąć żeby utrzymać władzę. x x No właśnie. Założą i będzie. Bo w Polsce panuje wolnośc... Mechanizmy? To przecież naród wybiera władze w wolnych i demokratycznych wyborach...

"Uważam że Gmyz napisał to źle, ale nikt tak naprawdę mu nie zaprzeczył. Były cząstki wysokoenergetyczne? były, powiedział to sam prokurator." ale materiały wybuchowe to nie jedyny materiał zawierający cząstki wysokoenergetyczne. Tak samo jak metanol nie jest jedynym alkoholem. Stwierdzenie obecności cząstek wysokoenergetycznych nie oznacza wykrycie trotylu.

napisałeś że spotkał się Grasiem bo znają się wiele lat. No tak, jest noc, po zatwierdzonej przez Hajderowicza publikacji, a on nagle poczuł tęsknotę za Grasiem, i chciał sobie na chodniczku stoczyc dyskusyjkę, pwoiedzmy o poezji.... albo może właśnie dlatego że znali się od lat i bardzo za sobą tęśknią... dzizas. Nie wiem, może go znasz, ale chyba nie ze studiów bo ta argumentacja nie ma w sobie jakiejś szczególnej logiki niestety, x x A czy ja gdzieś pisałem o celach tego spotkania? Nie. I dla mnie nie ulega wątpliwości, ze spotkali się w celu omówienia tej publikacji. Ale to JEGO PRAWO. I nie znam Hajdarowicza ze studiów. Znam go ponieważ spotkaliśmy się w programie telewizyjnym na temat etyki biznesu a poza tym słyszałem o nim jeszcze z czasów "podziemnych" w stanie wojennym...

ale materiały wybuchowe to nie jedyny materiał zawierający cząstki wysokoenergetyczne. Tak samo jak metanol nie jest jedynym alkoholem. Stwierdzenie obecności cząstek wysokoenergetycznych nie oznacza wykrycie trotylu. x x Dokładnie!!!

Gość arania
Tak, ale w tym państwie dużo instytucji jest obarczonych systemem i kadrami który nam tu królował jeszcze 20 lat temu. Dlatego nie mam ani zaufania do wolności myśli, gospodarki w tym kraju. Niestety. A takie kiksy, jak i nieumiejętność rozwiązania w cywilizowany sposób ani GMO ani Smoleńska tylko powoduje że widzę ze jesteśmy faktycznie pseudowolnym krajem. I tak się zastanawiam, czy na prawdę jest z tego tylko jedno wyjśćie? czy nie możemy optować za innymi sojuszami, innymi politykami które wzmocnją nasz kraj? Każda władza deprawuje, dlatego członkowie społęczeństwa demokratycznego powinni domagać się deomkracji i wolniści wypowiedzi i wydawania opinii.

Jakie mechanizmy? Czy ty serio sądzisz, że elektorat PO kupi uważam rze i po lekturze zmieni orientację polityczną? Przecież tego typu pisma kupuje konkretna grupa docelowa, która nie da się nabrać na hipotetyczną pro-rządową linię nowego pisma. A byli dziennikarze uważam rze założą sobie nowe pismo które przejmie czytelników starem uważam rze.

Gość arania
No więc moim zdaniem nie jest to zachowanie które powinno miec miejsce. Znajomości mój drogi, nawet z czasów studenckich nei są ważniejsze od tego czym prasa i władza powinny być. Decyzje spotkania się z władza skrtykowało wielu dziennikarzy z zachodu. Ja natomiast mam z tym problem. Jednak twoja argumentacja jest beznadziejna. W ten sposób stoisz po stronie oligarchicznego- znajomościowego- pełnienia władzy. Powinniśmy sie jednak jako obywatele domagać uczciwości od władzy.

"czy nie możemy optować za innymi sojuszami, innymi politykami które wzmocnją nasz kraj? Każda władza deprawuje, dlatego członkowie społęczeństwa demokratycznego powinni domagać się deomkracji i wolniści wypowiedzi i wydawania opinii." Tak, ale robienie afery z powodu przejęcia gospodarczego podmiotu uważam za tanią teorię spiskową. Zwłaszcza że to po prostu nie przyniosłoby żadnego politycznego efektu, chyba że ujemny. Ja chciałbym nowych ludzi w Polityce, ale co zrobić jak z grupy liberałów cokolwiek w polityce próbuje zrobić niejaki Mikke, człowiek któremu w zarządzanie bym się bał powierzyć kiosku z gazetami a co dopiero państwa...

Gość arania
elektorat ma to do siebie ze jest płynny, a targetowe myslenie zamknęlo ci perspektywe na to ze powinniśmy miec dostęp i zgodę na krytykę, bo z tego bierze się siła nie tylko naszej cywilizaji, demokrajci, naszego myslenai ale również biznesu. Jestem małym żuczkiem, ale może zwróc uwagę na krytykę tych zachowan ze stony FOBRSA. przecież nie propisowskich ludków. Na prawdę nie muszisz tak sie angazowac w obronę władzy, władza sama się wyzwywi, moze naucz się angazować w obronę siebie, interesów twoijego kraju. władza nawet ze sliczną kasią tusk na czele ma jednem motyw - powielanie swoich rządów i swojego zwierzchnictwa, unikanie krytyki, niszczenie dowodów o wpadkach. Ale jak widać, ty za tuskiem pojdziesz w dym. i prosze, twoja sprawa. ale nie ma to nic wspolnego z zachodnioeuropejskimi standardami sprawowania władzy niestety,

Gość przewielebny pastor Fiutazy S.
Zjednoczony Kościół Czcicieli Mokrej Piczki und Sztywnego Fiuta z okazji końca świata, w wigilię 20.12.2012, proponuje ogólne chlanie , gorzały, zbiorowe kopulacje, i ogólnie bachanalię, czyli rozpusta na całego. Przykład można brać z biskupów katolickich znanych z obżarstwa, chlania i kopulowania z płcią obojga. Pax, pax, pax, między chrześcijany

Gość arania
Jestem wyczulona na sprawę wolności słwoa, jeśli nie zauważasz że obecnie WSZYSTKIE MEDIA GŁOWNE MAJĄ W ZASADZIE TEN SAM PRZEKAZ i sympatie polityczne no to cóz ja ci poradze? twoja sprawa :)

Znajomości mój drogi, nawet z czasów studenckich nei są ważniejsze od tego czym prasa i władza powinny być. x x Zapomniałas tylko ze Hajdarowicz to nie jest prasa czy władza. On jest biznesmenem.

Gość arania
och, chociaż gdyby to była tylko twoja sprawa, ale niestety, jest to sprawa naszego spoleczenstwa, potem taka wladza, skorumpowana, bez dziennikarzy patrzacych jej na rece produkuje skorumpowanych prokuratorow, profesorow, biznesmenów, i tak prosze ja ciebie rodzi sie chory kraj, jakze daleki od ukochanych przeze mnie stanow zjednaczonych.

władza nawet ze sliczną kasią tusk na czele ma jednem motyw - powielanie swoich rządów i swojego zwierzchnictwa, unikanie krytyki, niszczenie dowodów o wpadkach. x x Na czele polskiej władzy nie stoi Kasia Tusk i władza nie niszczyła żadnych dowodów o wypadkach. Zaczynasz zmyślac... Moja droga...:D

Gość arania
no widzisz, ale w standardach zachodnich biznesmen patrzy na swoj zysk i nie miesza sie do wolnosci dziennikarzy. tyle. ale chuj mu w dupe. jego sprawa. jego zachowania są tak obcesowe ze po prostu trace złudzenia.

Tak jak pisałem wcześniej, nikt wolności słowa nie ogranicza. Dziennikarze którzy odeszli z Uważam Rze założą sobie nową gazetę i dalej będą robić to samo. W internecie jest pełno "niezależnych" blogerów którzy głoszą że Polska to państwo totalitarne i nikt ich nie wyłącza. Działa przecież ciągle Rzepa, Gazeta Polska, Nasz Dziennik. A to że ktoś przejął Uważam Rze to nie jest ograniczanie wolności słowa.

Gość arania
nie nie mamy, a prokurator uzgadniający z "przedstawicielem" kancelarii premiera swoje zachowania w sprawie amber gold, w ktorej to aferze uczestniczyl tez mlody tusk to przypadek...

no widzisz, ale w standardach zachodnich biznesmen patrzy na swoj zysk i nie miesza sie do wolnosci dziennikarzy. tyle. ale ch*j mu w d**e. jego sprawa. jego zachowania są tak obcesowe ze po prostu trace złudzenia x x :D:D:D Skąd wiesz że zyskiem dla Hajdarowicza nie było wyrzucenie Gmyza i Wróblewskiego?

Gość arania
coz nie mam siły cię oswiecac. nie masz ochoty nawet zaczac myslec, akceptujesz wszystko..

Gość przejmują
Kolejny blef władzy sprytnie ścinającej głowy niepokornym zadziałał doskonale. Pocieszające jest tylko to że kłamstwo ma zawsze krótkie nogi,prawda jak oliwa zawsze na wierzch wypływa,kto pod kim dołki kopie sam w nie wpada ,nosił wilk razy kilka-poniosą i wilka.

nie nie mamy, a prokurator uzgadniający z "przedstawicielem" kancelarii premiera swoje zachowania w sprawie amber gold, w ktorej to aferze uczestniczyl tez mlody tusk to przypadek... x x Nie mamy/ Poprosze o przykłady bo to co podałas jest.. O kant rozbić... JAk już pisałem. Głupi ludzie sie wszedzie mogą znaleźć jak ten prokurator. A mlody Tusk nie uczestniczył w żadnej aferze...