Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie moge juz dluzej

nieswiezy oddech, gazy, wydzielina w gardle

Polecane posty

Gość nie moge juz dluzej

witam mam 21 lat i od jakiegos czasu problemy ze swoim zdrowiem. glownym objawem, ktory popchnal mnie do dowiedzenia sie w koncu, co mi jest, jest nieswiezy oddech. o higiene jamu ustnej dbam wzorowo- zeby myje 3, 4 razy dziennie, uzywam i probowalam przeroznych plynow do plukania jamy ustnej, zeby nitkuje... ale przykry zapach jest. do niedawna nie utrzymywal sie dlugo po wyszczotkowaniu- teraz nawet po dokladnym, dlugim szczotkowaniu (jezyka rowniez) nie mam swiezego oddechu :( podejrzewam, iz winowajca jest wydzielina w gardle. to znaczy- co kilka minut wyczuwam w nosie jakis sluz albo wydzieline. jest do dosc rzadkie, napewno nie geste. nie da sie tego "wysmarkac", wiec splywa do gardla i wtedy powoduje nieswiezy oddech. co wiecej musze co jakis czas odchrzakiwac, bo inaczej mi to siedzi w gardle. bylam z tym u pani doktor i dostalam spray do nosa na zatoki. musze dodac, ze miszkam w UK i naprawde ciezko tu o dobrego lekarza- na wszystko przepisywaliby paracetamol. dlatego postanowilam sama zastanowic sie, co mi jest. no i czytalam i wpadlam na trop- albo zatoki (ale do objawow mozna zaliczyc gesta wydzielina, a moja jest rzadka, jak sluz, poza tym kiedy chcialam wymaz z gardla, lekarka powiedziala, ze nie ma nic do wymazywania) albo canida (ale zgadzaja sie tylko nieliczne objawy np. nieswiezy oddech, gazy, wzdecia, trudnosci z wyproznianiem, ale np. z kolei nie jestem przemeczona, wrecz przeciwnie, mam mnostwo energii). no i dzisiaj skonczylo sie na tym, ze podejrzewam albo alergie albo nadmiar toksyn w organizmie. czytalam, ze organizm stara sie usunac toksyny z organizmu jak najdziwniejszymi sposobami- np. poprzez wydzieline albo gazy. nie prosze, by ktos mnie diagnozowal. ale jestem tutaj w UK, chodzilam po lekarzach a oni mnie ignorowali. moze mial ktos podobna sytuacje? dodam, ze zaczelam sie mega zdrowo odzywiac- sama nieprzetworzona zywnosc, wyeliminowalam z diety cukier (na wypadek, gdyby byla to candida), pije duuzo wody i mam zamiar cwiczyc. chyba kupie tez jakies probiotyki na wzmocnienie organizmu i cos na detoks. co o tym myslicie? pozdrawiam

Gość znachorka
a masz biały/żółty nalot na tylnej części języka?

Gość znachorka
Możesz mieć grzybicę na języku, zamiast chodzić po lekarzach którzy nagminnie bagatelizują objawy grzybicy udaj się do laboratorium mykologicznego i zrób wymazy jamy ustnej i badanie kału. Druga możliwość która absolutnie nie wyklucza pierwszej to problemy z zatokami. Masz jakieś dolegliwości z strony układu pokarmowego ?

Gość Gondowa :D
Znachorka, noo przcież gazy to przcieee żeee dolegliwość związana z układem pokromwym, wszytsko ze wszytskim jest powiazane.