Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylaauniaa

KTO UMIE JĘZYK FRANCUSKI?

Polecane posty

bo się nie przykładam to tylko kafe poza tym umiem coraz gorzej przez tą depresję czy chuj wie co a dziewczyna dziwnie robi że się sili na francuski. tak naprawdę angielski byłby lepszy, do normalnych kontaktów. Francuzów raczej irytuje jak się nie błyszczy w ich języku. ja tam bym wolała być szczera no ale cóż

niesmialy pawelek - ja umiem sama błędy wyłapać:-P gorzej z ich nierobieniem czyli praktyką;)

Gość takkaaajeddddna
za wysoki poziom tu macie. jak dojde do A2 to sie zglosze. ale czy tu to nie wiem. ja na razie zaczynam. ja w ogole tylko mialam sie jezykow w zyciu uczyc i wyjechac do USA 3 dniami ciemnosci z polski. nastepnie zalozyc tam firme i sprzedawac cos - nie wiem gdzie. byle gdzie. cokolwiek. papierosy???? nie mialam szans i tyle. reszta bez sensu. chociaz... ale wszystko z rosliny ukradzionej. czemu nie? i tyle :(

Gość takkaaajeddddna
na razie tylko po niemiecku moge sie was zapytac was denken Sie uber 3 Tage mit dunkel Tagen? cos w tym stylu - sind sie vernichtet? glauben sie es ist wahrheit? moglich? no cos umiem - jeszcze sie musialam w POLSKIEJ SZKOLE uczyc niemieckiego. lepsze to niz ruski - tez przerabialam, ale coz... i tyle :( po co mi ten niemiecki. moze francuski mi sie bardziej przyda. oby.

Gość takkaaajeddddna
ach jeszcze zle napisalam - vernichtet to jest zniszczony a tu bylo tak fruchten sie - czy sie boicie? albo haben sie angst bevor? takie cos.

Gość takkaaajeddddna
wiecie ale polaki to wiedza jak dowalic czlowiekowi. bo wiecie co ja mam z tych niemcow. a czemu mimo ze nawet znam troche niemiecki juz nie umiem nawet swojej rzeczy dostac stamtad i powiem wam jakie to sa downy - oni sobie chyba wyobrazaja, ze ja wyjade i swiat bede zwiedzac. no coz... szkoda ze nie pamietaja jacy sa. takie zera. przeciez ja bym nawet z domu nie wyjechala i bym nie przezyla. o to chodzi i jeszcze nie i nie i nie. jakie to sa potwory to sie opisac nie da. i to wsystko. i jeszcze im panstwo zawyzalam. naprawde - no ale coz... 3 dni ciemnosci - moja odpowiedz na wszystko. francuzi to wszystko ofen przynajmniej, a ci? a ja z wielkiego slaska. no ale coz... jeszcze troche mam lat przed soba. niby. zwlaszcza z nimi. a wszystko na polske zwala a co oni soba w tej chwili prezentuja? ani zera - ani poziomu zera i tyle. oni chyba mysla ze ja wyjade i bede pisac ksiazke o stanach zjednoczonych wiecie. jak juz to bede pisac recenzje filmowe i w kinie siedziec. a co w tym usa? ja nie popieralam i nie popieram adolfa hitlera. jak ja mam sie doprosic, zeby mi oddawali gnoje co moje. moze mi ktos poradzi? :(

Gość takkaaajeddddna
no widzisz jaki gnoj mam w zyciu :( a za co? za jakas pier papier katechetke z tego forum - krzyz, woda swiecona i cos tam jeszcze... tarot. i tyle. to sie ogrywa i jest z tego stala praca. i chyba takie cos to jest i chyba wiecie cos takiego... aaaa ja sobie to przemyslec musze i tyle. no moze przesadzilam ze znaczeniem tej mojej paczki bo anonimowa tez mogla byc no ale bez przesady - co to - niemcy to nedzarze? o co im chodzi? was meinen sie? was wollen sie? :(

Gość takkaaajeddddna
w zasadzie z panstwa x to podpisana bo skads byla ta pani x. ale z panstwa y to na pewno nie byla i sie nie przyzna bo nie moze bo wszystko pojdzie bo tacy ludzie to sa. i to wszystko. no wiecie - ja sie rozwalilam na swoim zyciu. wy tego nie rozumiecie. a to nie ma nic wspolnego z ta paczka. z tym, ze ja po prostu musze spadac tak a nie inaczej. to sa moje sprawy i co dalej? prosze mi dawac co moje bo za siebie nie recze:(

Gość takkaaajeddddna
oni maja jakies schizy na jakies tematy. w koncu pewna pani co na ulicy mieszkala. a czemu zostala tak a nie inaczej potraktowana? co oni o niej wiedza? i tyle. ale w USA byla i moze byc, a czemu nie wyjechala. czemu nie chce sie poddac. bo to sa sprawy panstwowe i tyle. w koncu kims tam byla. to sie miala nie dac. a jaki wplyw ona miala na zachowanie takich czy nie innych ludzi. co oni sie z nia liczyli? wariaci. a z taka przesylka naprawde swiat mozna zwiedzic i jeszcze od pani x. naprawde. 2 razy wiliam fogg takie cos :(

Gość takkaaajeddddna
witaj niesmialy paweklku - ja tylko chce napisac - jesli w panstwie x. nie napisze bo sie ich boje ktos ma firme swiatowa z ksiazkami a prezentuje soba szkole kucharska i w zyciu ksiazki nie przeczytal - papier. no mature mieli, ale wiecie... w sumie kucharze. no to pozniej nie da sie niczego dostac co swoje. i kazdy ma wizje zwiedzania swiata. no i chcialam tylko napisac, ze 1 pan to chyba w wieku 19 lat ksiazki czytal, a wiem , ze mature mial od kumpla, a ten jak mial - a ten mial z prawa jazdy i tak jeszcze mi transport polecial. a jak to nie napisze i tak dalej. BO SIE BOJE!!!! i tyle :(

Gość sylaauniaa
WHEDIF :) Bardzo Ci dziękuję za pomoc ! Mam jeszcze jedno pytanie. DLA CIEBIE NA PAMIĄTKĘ - pour vous en souvenir. Czy to zdanie jest poprawne? chciałam podpisać tak zdjęcie które dołączam do listu.

Gość takkaaajeddddna
ja za kare sie musialam uczyc i tak tam pojechalam - Hitlerem i Stalinem bo potop to juz odwiedzilam a z potopem tez pojechalam. dalej byl pozar - ciekawe jak? bezczelne gnoje. gdzie moja przesylka od pani x. na pewno wyjade z nia ale gdzie i z jej towarzystwem calym. przeciez tam wszyscy wisza. gdzie by tu wyjechac? do panstwa x i koniec. i zycie tam stracic za niesamowity uklad - 3 dni ciemnosci to tylko mnie potrzebne bo tak mnie urzadzili na te 3 dni ciemnosci. no coz... ale to nie jest to samo. i dokladnie tak jest bo to jak ja zyje jest ze sie ludzie glodu bali, 3 dni ciemnosci i co dalej? a czemu? i koniec:(

Gość takkaaajeddddna
ja tylko tak sie moglam od niemcow oderwac, a oni teraz na mnie,ze mam ich figure. no coz... nie moge po prostu uwierzyc jaki zaszczyt. choc rozne rzeczy sa tam ok ale co z tego i tyle. ale zaszczyt :( i tak dalej - jak ta przesylka. i to wszystko :( co zrobic mozna z niemiecka figura ze szczescia?nie wiem. moze podskoczyc do nie wiem czego... do kosmosu jakiegos :(

Gość gość
Mnóstwo kultury, wyrażeń z języka potocznego, dużo serca i pracy, to wszystko sprawia, że http://preply.com/pl/francuski-przez-skype Niemcy, Francuzach i języku francuskim jest moim ulubioną stroną językową. Polecam dla zainteresowanych korepetycje język francuski przez skype. Chociaż w wielu państwach nie jest on językiem rodzimym, języka francuskiego używa się w wielu sektorach życia publicznego : w urzędach, w wojsku, w języku prawniczym, mediach, handlu i dyplomacji.