Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdgsdgdsg

Ile herbaty mozna wypic dziennie

Polecane posty

Gość sdgsdgdsg

Ile filizanek herbaty mozna wypic maxdziennie ? Słodzę 3 łyżeczki chodzi o zwykla herbate

Gość .,mljbhvg
Herbatę możesz pić cały dzień, gorzej z tym cukrem, bo już te 3 łyżeczki to jest za dużo. Sama herbata nie jest szkodliwa, byle nie była bardzo mocna.

Gość camerun
jak dla mnie to możesz wypić nawet cztery wiadra 🖐️

Gość sdgsdgdsg
Wiem , że zle robię słodząc ale jakos nie umiem się powstrzymać lubię pic herbatę :) Ale czy nie wpedze sie tym w cukrzycę ?

Herbata zawiera kofeine, ok 40 mg na filiżanke. W porównaniu filiżanka kawy rozpuszczalnej posiada 70 mg kofeiny, więc dwie filiżanki herbaty to filiżanka kawy. Nie można za dużo pić herbaty jest szkodliwa, herbata powoduje uczucie lęku i depresji, UZALEŻNIA i zawiera szczawiany które niszczą nerki.

Ja piję około 5 dziennie, bardzo mocną z dwóch torebek i dwoma łyżeczkami cukru. Czasami mocną herbatę z mlekiem i jedną łyżką cukru. Nic mi jeszcze nie jest :classic_cool:

Gość herbaty juz nie pilem
z 10 lat nie wiem skad sie bierze uzaleznienie od tego gowna :O za to potrafie z litr kawy wypic dziennie

Gość .,mljbhvg
Bez przesady, słaba herbata nie jest szkodliwa. Problemem jest to, jak ktoś pije np. 5 filiżanek herbaty i dodaje do każdej 3 łyżeczki cukru - 15 dziennie, a to jest strasznie dużo.

Gość fgfhdhfghfg
na szczeście robie sobie miesiaczne 2 tygodniowe albo tygodniowe przerwy i wtedy pije zielona albo biala :) Kawy w ogole nie piję chyba , że mam coś do zrobienia i musze zarwac nocke wtedy robie sobie rozpuszalna z mlekiem + cukier oczywiscie :)