Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ajajaja.

Grzybica pochwy?

Polecane posty

Gość Ajajaja.

Od kilku dni mam upławy, i strasznie swędzą mnie okolice pochwy. Nie wiem co mam z tym zrobić. Mam 15 lat, z mamą nie rozmawiam i jakoś nie mam innej zaufanej osoby. Czy mogę wykupić jakiś lek w aptece? Wizyta u ginekologa odpada , gdyż sama nie mogę iść ( lekarz nie przyjmuję)

Gość Eaderka
Idź do lekarza pierwszego kontaktu, moze przepisze Ci chociaz globulki Clotrimazolum. Jak nie to pozostaje w aptece ziola do przemywania okolic intymnych (sa specjalne mieszanki z kora debu czy nagietkiem), do tego dokup probiotyk i zel Lacibios femina, krem Clotrimazolum. Staraj sie wietrzyc okolice intymne. Ale naprawde sprobuj z lekarzem rodzinnym, bo nieleczone lub zle leczone infekcje moga prowadzic do powiklan w przyszlosci.

Gość you are....
cipę się myje a nie wietrzy :D

Gość kasia kasia
kup w aptece krem Clotrimazolum i saszetki Tantum rose jak po 3 dniach nie przejdzie, musisz iść do gina po czopki na receptę

Gość you are....
Sama jesteś czopek, chyba że cipę leczy się przez dupę, dopochwowe leki nazywają się globulki.

Gość tomek 01
you are.... ty tępa dzido obyś się zesrrr.a

Gość eRzecznik Polpharma
Witam, Świąd i upławy mogą być wywołane różnymi przyczynami. Mogą być związane m.in. ze zmianami hormonalnymi. Nic nie piszesz czy już miesiączkujesz. Proponuję stosowanie łagodnych kosmetyków do higieny intymnej. W przypadku braku poprawy konieczna jest wizyta u lekarza - niekoniecznie ginekologa, może być to lekarz POZ-u. Pozdrawiam, eRzecznik Polpharma eRzecznik Polphama to Ekspert, który odpowie na Twoje pytania dotyczące problemów grzybiczych i udzieli Ci profesjonalnej porady. Jeżeli masz więcej pytań do Eksperta zapraszamy na stronę: www.leczpaznokcie.pl

na świąd polecam provag żel, można go dostać bez recepty za kilkanaście złotych, bez recepty też kupisz probiotyki ginekologiczne, możesz zapytać farmaceutkę, co poleca, jeśli Ci nie przejdzie, to będziesz musiała iść do lekarza i powiedzieć o tym mamie