Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Haiittii

Niemowle strasznie sie poci.

Polecane posty

Gość Haiittii

Dziecku strasznie poci sie glowka podczas jedzenia. Czy to na pewno z wysilku? Przeciez kazde dziecko wklada wysilek, a nie kazde sie poci... Dzieje sie tak tylko podczas intensywnego ssania. Az wlosy robia sie mokre. Dziewczynka, 3 miesiace. Wie ktos cos na ten temat?

Gość do autorki....................
niedobrór wit D

Gość Haiittii
Podaje witaminę D w kapsułkach...

Gość DziwnePodejścieDoŻycia
witamina D :)

Gość Haiittii
Kurcze, moze powinnam podawac dwie, albo sama lykac? Ale bez pytania lekarza pewnie sie nie obejdzie, mimo, ze to witaminy, nie?

Gość Haiittii
A mala mi strasznie szybko rosnie, juz ma 70 cm, a miala 54. Mimo niedoboru wit d to mozliwe?

Gość mszndjsddj
To normalne. Mój synek ma 2 miesiące i od ssania robi mu się mokre czoło i karczek :). U nas wszystko ok, małemu wit. D nie brakuje a lekarz obalił moje obawy podkreślając że ssanie dla niemowlaka to jest bardzo duży wysiłek. Brak wit.D objawi się poceniem i bez wysiłku.

Gość oejierujeir
Moje dziecko też się tak pociło. Mieszkamy w ogrzewanych mieszkaniach, dziecko zazwyczaj ma coś na sobie (ja starałam się karmić dziecko tylko w body z krótkim rękawkiem) i zwyczajnie podczas karmienia się poci. Dziecko jest blisko mamy więc się troszkę grzeje a dodtakowo pracuje ssąc a to jest wysiłek. Proponuję kłaść małą na łóżku obok siebie i przystawiać ją do piersi nie trzymając jej (przytulić jedynie lekko brzuszkiem) i niech ssie sobie . Witamina D to jedna w niewielu witamin która można własnie przedawkować i podaje się tylko tyle ile lekarz zaleca. W 3 miesiące życia powinno się zarastać jedno z ciemiączek i gdyby istniał brak witaminy D to było by nie zarośnięte i miękkie (przednie). Faktycznie, dziecko jak ma brak na tą witaminę to poci się bez powodu , nawet bez wysiłku .

Gość Haiittii
Dzieki. Ona poci sie tylko podczas jedzenia, a ciemiaczko ma niemal zarosniete :)

Gość Haiittii
Daje jej witaminy K+D, tylko. A to jeszcze jakies "trzeba" podawac?

Gość izusia.87
mój tez sie pocił ale az tak ze stópki mu smierdziały pod skarpetkami wiec poszłam do lekarza a ona ze sie nic nie dzieje ze to normalne ze sie posi,teraz ma 2 latka i jest lepiej mniej sie poci

niedobór???? ja bym powiedziała ze NADMIAR witaminy D. powinnas to skonsultowac z lekarzem.