Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyplakująca wszystkie łzy

Chłopak ze mną zerwał bo śmierdziało ode mnie mięsem

Polecane posty

Gość wyplakująca wszystkie łzy

To nie jest prowokacja niestety. Mój już chyba ex chłopak jest weganem i to bardzo ortodoksyjnym. Angażuje się ciągle w akcje by ratować zwierzeta, działa w organizacjach, uważa na to co je. Ja jestem wegetarianka, ale moi rodzice już nie. Niby to akceptował. Dziś byłam u moich rodziców i mama przygotwała steki coś w stylu barbecue ale w domu no i wiadomo trochę śmierdziało. Ten smród pozostał na mnie i jak wróciłam do naszego domu (mieszkam z chłopakiem) to on to wyczuł. Zaczął mnie oskarżać o zjedzenie mięsa, wyzwał od morderców, mnie i moją rodzinę, wyrzucił z domu. teraz siedzę u koleżanki i tak mi potwornie zle. Ja nie zjadłam ani kawałka mięsa, ale przecież nie będę mówić moim rodzicom by nie robili mięsa w ich własnym domu. Boże co mam zrobić, czy da się jakoś naprawić reladcję z moim chłopakiem? Tak okropnie cierpię teraz. Pomóżcie mi.

Gość johny deep
Hahahahaha prowo jak nic

Gość oooooooooooo jjjjjj
Modlitwa do Miłosierdzia Bożego W Godzinie Miłosierdzia uklękłam przed Panem Jezusem i zaczęłam prosić Go o obfite łaski i błogosławieństwo dla całego świata, a przede wszystkim o dar Jego Miłosierdzia dla grzesznych ludzi. Pragnę spisać tę modlitwę, która sama kształtowała się w moim sercu, aby jej nie zapomnieć, a jednocześnie podzielić się nią z Wami wszystkimi. Jak wielkie jest Miłosierdzie Twoje, Panie nasz i Boże! Jak przedziwna Jego tajemnica! Miłosierdzie Boga żywego działające w historii zbawienia, uwielbiam Ciebie! Miłosierdzie Boga działające w Kościele świętym aż do końca czasów, wysławiam Ciebie! Stworzyłeś nas dla Siebie i tchnąłeś w nas Swoje życie z miłości. Prowadziłeś lud Swój wybrany przez zamęty historii, wyzwalając go z morza zła i nieustannie wzywając do wytrwania w wierze. Ty okazałeś Swoją niepojętą łaskawość, gdy wyswobodziłeś naród izraelski z niewoli egipskiej i zatopiłeś w Morzu Czerwonym jego prześladowców. Przez proroków, którzy wiernie słuchali Twego głosu, zapowiedziałeś nam Mesjasza, Króla i Odkupiciela, który zniszczył wszelkie dzieła diabła. Sługa Twój Dawid wyśpiewywał Tobie w psalmach, że odpuszczasz wszelki występek, jesteś mocą Swego ludu i schronieniem w czasie ucisku. Zapowiedziałeś, że wylejesz w owych dniach Swego Ducha na wszelkie ciało, aby ożyły nawet skruszone kości. Ty strzegłeś jak źrenicy oka, umacniałeś i kierowałeś Swoje sługi na drogę łaski i pokoju. Okazywałeś im ch*jnie Swoją miłość i rozlewałeś w ich sercach Swą przedwieczną mądrość. Ty ustanowiłeś chrzest, aby gładzić każdą przewinę grzechu w morzu Twego miłosierdzia, aby mocą Ducha namaszczać członków Twego świętego ludu. Ty objawiłeś Swoją Miłość w Jezusie Chrystusie. W Jego nauce i dobrych czynach ukazałeś nam Swe oblicze kochającego, zatroskanego o ludzki los Ojca Niebieskiego. W Jego męce, śmierci i zmartwychwstaniu pokonałeś zło i śmierć oraz zwyciężyłeś ciemność, aby zajaśnieć mogło Twe niezmierzone miłosierdzie. On też przyjął na Siebie nasze winy, abyśmy mogli otrzymać odpuszczenie wszelkich grzechów przez zasługi Jego drogocennej Krwi. Ty wylałeś Swoją Miłość na każdego człowieka w Duchu Świętym Pocieszycielu. On objawił światu Twoją łaskawość i niezmierną dobroć, która trwa od wieków. Ty utwierdzasz Swój Kościół i prowadzisz go do zbawienia, do wiecznej szczęśliwości w Twoim Królestwie, gdzie otrzesz z oczu wszelką łzę. Ty dałeś Kościołowi Matkę Miłosierdzia. Niech Maryja uczy nas, jak kochać Ciebie, Miłości niezmierzona, i jak kochać tych, których stawiasz na naszej drodze życia. Ty objawiłeś przez Swoją służebnicę s. Faustynę Kowalską, jak niepojęte, niezgłębione i wszechogarniające jest Twoje Boże Miłosierdzie. Przez jej wstawiennictwo rozlewaj Swoje łaski na całe stworzenie, na świat pogrążony w odmętach grzechu i nieprawości. Pochyl się nad nami jako Bóg Miłości i daj nam pić ze źródeł życia. Okaż, Boże, Swoje miłosierdzie według litości Serca Jezusowego! Ty rozlałeś morze Swojej łaski przez pośrednictwo sługi Twego Jana Pawła II, który niestrudzenie głosił, że wielka jest dobroć Twoja, Panie. Upodobałeś Sobie działać przez jego słowa i czyny oraz pokazywać światu, że w Bożym Miłosierdziu są wszelkie dary łaski, jakich człowiek może potrzebować.

Gość natalia-śliwka
ja i moj chłopak jestesmy pół weganami - od święta pijemy mleko kozie i jadamy miód reszta roślinnie :) fajne prowo :)