Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość egerega

Jak schudnąć z genem otyłości i biorąc sterydy?

Polecane posty

Gość egerega

Witam. Mam niestety gen otyłości, zresztą urodziłam się już z wagą prawie 5 kilo. Całe życie byłam po prostu gruba, chociaż chorowałam także na anoreksję jako dziecko. Do tego mam tarczycę. :O Niedoczynność i biorę sterydy na astmę. Proszę Was bardzo mocno o pomoc jak można się wspomóc prócz odpowiedniego żywienia i ćwiczeń. Słyszałam coś o L-karnitynie i chromie, ale nie wiem czy warto. Może są jakieś skuteczne środki konkretnie zmniejszające komórki tłuszczowe? Mam 30 lat.

Gość sxdfcyvghbunjmkl
hahahhahahah nie ma genu otyłości......

Gość papasrapa
a ile wazysz?

Gość egerega
Dziękuję za "pomoc".

Gość egerega
Ważę ponad 90 kg przy 170cm wzrostu :(

Gość papasrapa
Wiesz co to dokladnie jak ja. identycznie. mam 28 lat i po porodzie rozwalona przysadke mozgowa. hormony szaleja i nie moge schudnac. jak bylam mlodsza to nie wierzylam ze cos takiego moze mi sie zdarzyc i ze tyje sie tylko z lenistwa... a jednak trzeba tego doswiadczyc. moze razem sprobujemy?

Gość egerega
Marzę aby zrzucić chociaż 10 kilo. Tu już nie chodzi o podobanie się sobie, ale o zdrowie, z którym i tak mam już spore problemy bo oprócz tego choruję na nogi (źle poskładano mi złamanie obu nóg po wypadku). No i ogólnie kondycja i zdrowie mi się sypie, a jestem przecież taka młoda...

Gość papasrapa
nom mi kregoslup siada, ale to pewnie przez dzwiganie grubego cielska...

Gość egerega
Chętnie. :):) Chciałabym żeby nam się udało coś wspólnie wskórać ... może do lata będziemy już odmienione...? :) Wiem , że można. Wspominałam, że chorowałam na anoreksję. Miałam wtedy 15 lat. Z grubaśnicy , z której wszyscy się nabijali w szkole w ciągu roku zrobiłam się chuda jak szkielet. Do dziś jak patrzę na zdjęcia to nie dowierzam, a znajomi mnie nie rozpoznają i też nie wierzą, że to mogłam być ja. Więc da się... mimo wszystko i na przekór wszystkiemu.

Gość papasrapa
No ja tez wiem, ze mozna..zawsze w sumie mialam problemy z nadwaga, jak bylam w szkole sredniej schudlam 30 kg i wazylam 55...przez pare lat ta wage utrzymywalam. az do ciazy, a teraz 3 lata po porodzie a ja waze tyle samo. cwicze, ograniczam jedzenie i nic nie rusza...lekarz powiedzial ze to przez ta przysadke :/ moze za szybko sie zniechecam?

Gość egerega
Hm... to masz rzeczywiście podobny problem , typu przeszkody zdrowotne ... To zawsze najbardziej boli :( Jutro polecę kupić czerwoną i zieloną herbatę. A w poniedziałek pewnie zainwestuję w elektroniczną wagę... ;) No i wykupię sonie miesięczny karnet na basen. Ta L-karnityna mnie kusi ponieważ dzięki niej byłaby lepsza motywacja do ćwiczeń. Po jej zażyciu TRZEBA ćwiczyć, nie ma, że boli.

Gość egerega
Aha, jak już ostro chcesz się za siebie wziąć , to polecam kolagen doustnie - nie będziesz mieć dzięki temu skóry jak słoń albo 80latka po zrzuceniu wagi. Ja biorę to właśnie na chrząstki w nogach (ponieważ mi sie po wypadku nogi wyginają). Sprawa jest droga, ale warto bo świetnie napręża skórę. Doustny kolagen jest wiele skuteczniejszy niż ten w balsamach i ogólnie dobrze działa właśnie na chrząstki np. w kolanach i kręgosłupie.

Gość papasrapa
Wiesz co ja kiedys bralam karnityne i bez rewelacji.. tak naprawde to cwiczac porzadnie i bez karnityny schudniesz..mi by sie cos na ograniczenie apetytu przydalo raczej. rewelacyjnie na mnie dzialala meridia no ale niestety wycofali ja...mysle zeby sobie adipex zamowic...

Gość papasrapa
no a poza tym wlasnie po meridii czy adipexie masz przyplyw energii i motywacje do cwiczen..to chemia i ogolnie wiadomo ze niezdrowe, ale dla takich desperatek jak ja dobra rzecz :)

Gość papasrapa
Tak czy siak od jutra zaczynam 1000 kcal i cwiczenia. rowerek i orbitrek, na basen niestety nie bardzo bo nie umiem plywac

Gość egerega
Mi dzisiaj czerwoną lampkę zapaliła kuzynka. Byłam na domówce na Andrzejkach... lanie wosku i te sprawy... i ni z tego, ni z owego kuzynka do mnie: "ty się coraz szersza robisz" :O:O To dało mi jakiegoś takiego agresywnego powera żeby jej jeszcze pokazać za kilka miesięcy jaka się "szeroka robię". :P Trzy lata temu na Halloween trzymałam się całkiem dobrze, dlatego, że byłam w związku (a ja w związku zawsze chudnę, może hormony jakoś działają) i słyszałam za to sporo komplementów, że trzymam formę , również właśnie od tej kuzynki. Wtedy faktycznie ważyłam koło 75 kg. I znowu tak się zapuściłam przez ostatnie lata , ale dopiero co wyszłam z depresji i to DUŻEJ, byłam u psychiatry, u psychoterapeuty, brałam leki, itd. Wyszłam z depresji sama bez leków... po prostu zmiana myślenia, mimo, że nic wokół nie cieszy i lekko mi w życiu nie jest.

Gość papasrapa
kurcze wiele podobienstw u nas widze :) tez sie leczylam na depresję.. tez bralam leki, po ktorych jeszcze bardziej przytylam i ciagle chcialo mi sie spac. od prawie roku nie biore lekow i jakos sobie radze raz lepiej raz gorzej aby do przodu :) mi dzisiaj tesciowa powiedziala ze moj syn ma takie okragle pulchne policzki we mnie :) tez milo prawda? czas sie wziac w garsc..

Gość egerega
Mam już herbaty. :) I czerwoną, i zieloną. :) Chociaż trochę się nabiegałam za nimi :O Będę jeszcze polować na prawdziwą białą herbatę, ale to jest spory wydatek, więc nie na teraz raczej , bo niedługo zakup prezentów dla rodziny przede mną, a z kasą krucho i jeszcze czekają mnie wydatki na wagę, basen, solarkę, balsamy, itd. :O I do tego tabletki witaminowe kupiłam typu magnez, żelazo... przydadzą się na pewno , chociaż nie jestem do końca za syntetycznymi witaminami bo organizm ich w większości i tak "nie rozpoznaje". Mam zawsze spory problem z prawidłowym zaparzeniem herbaty czerwonej i zielonej.... :( Na każdej pisze co innego, na jednych że 80*, na innych , że zalać wrzątkiem. Z kolei niby rzetelne źródła każą wpierw zalać wrzątkiem i WYLAĆ napar (w którym sa ponoć toksyny), a następnie zalać 80* i dopiero to pić. Także nigdy nie dowiedziałam się jak prawidłowo przygotować taką herbatę.

Gość kixluma
ja się chętnie podłączę z tarczycą i lekami, które dodają kg. a muszę brać.

Gość Katia2014
Z autopsji polecam bardzo dobre Zioła Tybetańskie, efekt schudnięcia 12-15 kg 100 % pewny. Dodatkowo bardzo wzmacniają się włosy i paznokcie.

Gość gość
Jak możesz mieć gen otyłości jak miałaś tam kiedyś anoreksje? Zryj mniej i wiecej sie ruszaj.