Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie...mam..takie....

czy do rozwodu maz ma obowiazek lozenia na utrzymanie domu i dziecka..PILNE

Polecane posty

Gość Almettee
Wiesz co ja znam trzy dziwne przypadki przyznawania alimentow.Moja sasiadka rozwiodla sie z mezem i on na dwie corki placi 700 zl a w momencie rozprawy mial tylko zasilek dla bezrobotnych cos 450 zl sedzia kazal mu isc do pracy by dzieci mialy co jesc.Drugi przypadek kolezanka mojej mamy rozwiodla sie z mezem alkoholikiem i na syna 8 letniego sad zasadzil 100 zl doslownie tyle bo sedzina powiedziala ze to czlowiek z uzależnieniem i nie mozna od niego żądać wiecej (odwoluje sie ona ) i trzeci przypadek mojej kolezanki.Poznala chlopaka zakochali sie.Co to byla za milosc planowala do niego jechac do Niemiec.On w Niemczech prowadzi firme.I bylo super do momentu jak mu powiedziala ze w ciazy.No coz po trzech miesiacach juz nie byli razem a on znalazl sobie pocieszanke.Jak urodzila zrobila sprawe o alimenty i sad zasadzil 300 zl na malego.On zamknął dzialalnosc i niby nie pracowal.Ot cala prawda o alimentach.

prawda również o sądach - sędzia jest niezawisły, ale jest człowiekiem. ilu ludzi tyle opinii, ilu sędziów tyle możliwości wyrokowania. Ale złożyć pozew o alimenty należy.