Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

niski prawiczek

Kolejna podwyżka biletów ZTM w Warszawie. Cieszycie się ?

Polecane posty

Bilet jednorazowy normalny bedzie po 4,40 zł dobowy normalny za 15zł ( teraz jest za 12) 30dnowy normalny pierwsza strefa 100zł, na okaziciela zeby matka, wujek ,brat mogl na ni jezdzic az 230 :O

Gość srać na chamówe3r
głosuj na PO:D 🖐️

Rozumiem nowe autobusy i tramwaje ale bez przesady, bedziemy miec jedne z najdrozszych biletow w Europie. Za rok bedzie kolejna podwyzka, bilet normalny ma wtedy kosztowac prawie 6zł. Bardziej opłaca sie jezdzic na gape, szansa na trafienie kanara jest niewielka, a jak raz zapłacisz na pol roku mandat to i tak wyjdziesz na plus.

Gość a co kompleks
malego miasteczka? :D

nie, zwłaszcze, że podobno u mnie są najdroższe bilety w Polsce :p chcę po prostu ustalić związek wątku z "życiem uczuciowym"

podwyżka nie jest niespodziewana. przy miesięcznym to w sumie dycha w skali miesiąca, więc nie ma tragedii, a jak się kupuje kwartalny to pewnie wyjdzie jeszcze taniej. ­ warszawiacy głosowali na platfusów, to teraz już trudno.

jest 1 strefa na ''duzą'' wies i 2 strefa na male wsie dookola :P 220zł za jazde bez biletu, hm tak jak pisalem chyba bardziej opłaci sie nie kasowac :)

to faktycznie drogo - rozumie 4,40 z Marek na Okęcie, ale żeby 2 przystanki przejechać to przegięcie, metro też drożeje? pytam ponieważ to obok taxi jedyna forma waszej komunikacji z której korzystam

Gość deliciousones
W KZK GOP bilet na 3 lub wiecej miast jest w cenie 4,40. W obrebie 1 miasta 3zl.

obowiązuje przeciez jeden bilet na metro,tramwaje,autobusy, skm i pociągi kolei mazowieckich w graniach miasta... dla mnie to straszna lipa bo mieszkam 3 przystanki od granic Warszawy i tu juz jest ta zasrana 2 strefa :O

@ deliciousones Dopóki nie musisz kupić u kierowcy. Więc się wycwaniłem i mam mbilet, tylko pierdolona kolej śląska korzysta z innego operator Gratuluję Warszawiakom - równacie do śląskiej drożyzny, ale taryfy dalej macie tańsze

Gość deliciousones
akronim--> ja akurat przepycham sie samochodem w korkach, wiec psiocze na ceny paliwa. Ale jak jeszcze jezdzilam z 12 lat temu autobusami to faktycznie pamietam, ze u kierowcy cena byla wyzsza niz w kiosku. Bilety drogie, a stan autobusow bywal oplakany. Brudno, zima zimno. Dalej tak?

ja też, ale ostatnio często olewam auto - parkuję gdzieś na obrzeżach (mam paliwożera, a z parkingami w centrum krucho) i albo z buta albo tramwajami i do teraz nie mogę zrozumieć dlaczego KZK GOP (śląskie busy i tramwaje) są brudne i śmierdzące, a tyskie (niezrzeszone) czyste i na LPG/CNG?

@ deliciousones o brudzie już napisałem - IMO jest gorzej niż w latach 90 czy na początku 00 ale jest coś gorszego - pasażerowie, śmierdzą i do tego w tym roku jechałem 5 razy kolejami śląskimi i z 9 autobusami, wiem nie dużo, ale większość od września - 3 razy prawie skończyło się bójką, raz przywaliłem dresiarzowi (poprzednio ostatni raz biłem się w 8 klasie podstawówki) horror jakiś - zawsze jakiś buc wyciągnie fajki i próbuje udowodnić jaki jest "menski" lub zaczepia jakąś "ofiarę losu"

Gość deliciousones
Nie jezdzilam nigdy tyskimi. A czy tam tez jezdza trolejbusy?

tak, ale nigdy nim nie jechałem, lol z tyskich korzystałem w Katowicach w Tychach korki to rzadkość, choć ostatnio miedzy 15-17 potrafi być paskudnie

Gość deliciousones
Problemem z higiena wsrod naszego spoleczenstwa takze nie jest niczym nowym:O Jakby mydlo i troche cieplej wody kosztowaly majatek. Masakra:O

Gość deliciousones
* problem

Niektorym sie po prostu nie chce myc, myslą sobie skoro nie czuje smrodu to inni tez nie :O tylko ze nasz nos przyzwyczaja sie do zapachów dlatego nie czują ze smierdzą :O albo wypsikane paniusie i panowie- eleganciki, wiekszosc perfum to dziadostwo, zmuszają innych to wąchania tych wyziewów a potem głowa boli i rzygac sie chce :O

Gość deliciousones
Wlasnie zastanawialam sie czy do smrodu nos tak samo przywyka jak do zapachu perfum :D:O Mamy bowiem w pracy kolezanke, ktora smierdzi w taki sposob, ze doslownie wszystkim nam zbiera sie na wymioty ( mieszanina starej krwi plus ropy plus stechlych ubran). I to trwa juz lata:O I powstaje pytanie - czy ona tego nie czuje? :O Jakies delikatne aluzje z naszej strony chyba byly jednak zbyt lagodne:(

tak na rozluźnienie tematu Katowice wiele la temu, pijemy z kolegami piwo w ogródku na Stawowej z widokiem na drugi katowicki "dworzec autobusowy" i nagle ciekawa scena - ludziska wysiadają z Brelieta do Gliwic lub Tarnowskich i męska część pasażerów zaczyna go wypychać na główną (Mickiewicza), aż odpalił (po drodze była ogromniasta kałuca) a podobno diesli nie wolno brać na popych

To jeszcze nic :D Miałem w liceum grupe 3 dziewczyn, które po WF-ie psikały się Rexoną, wszedzie gdzie sie dało. Koszulek nie zmienialy bo wsytyd pewnie sie rozebrac , prysznicow nie mielismy...pewnie i tak nikt by nie korzystał no i opryskiwaly spocone ciało tym szajsem, wychodzila obrzydliwa mieszanka 😭 nawet nie chce sobie tego przypominac

Gość deliciousones
Oj, akronim, az sobie przypomnialam te cudowne lata studenckie, kiedy wlasnie siedzialo sie m.in. w ogrodkach na Stawowej czy w takim pubie Marcello :D To byly piekne czasy :)

Gość j.w
Do osoby twierdzącej, że będą to jedna z najwyższych cen w Europie, to chyba chodziło o relacje średnich zarobków do ceny biletu. Bo jeśli chodzi o wartości bezwzglądne to choćby Berlin: jednorazowy - 10zł dobowy - 27zł miesięczny - 320zł

Gość j.w
Wszyscy by chciali jak najtaniej, ale żeby autobusów czy innych srodków transportu było jak najwięcej i jak nalepsze i najnowsze, a prawda jest taka, że autobus, pociąg metra czy benzyna kosztuje dla Warszawy tyle samo co dla innego europejskiego miasta. Przychody z biletów i tak nie pokrywają kosztow funkcjonowania.