Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamammaaa

Szare mieso z kurczaka po ugotowaniu\.

Polecane posty

Gość mamammaaa

Czemu tak sie dzieje. Jak kupuje ze sklepu to mieso jest biale a jak maz przywozi ze wsi od rodzicow( wlasne mieso) to po ugotowaniu jest szare.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mamammaaa
kury lataja po podowrku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość normalne to
Kury własnego chowu są zdrowe, a te kupowane w sklepie faszerowane świństwami. Z tym, że mięso własnego chowu jest twardsze, ale zdrowe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mamammaaa
a mi takie mieso nie smakuje. nawet go nie jem jak gotuje zuppe. to wyciagam jak sie ugotuej.i maz zjada.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość normalne to
mam jeszcze kaca ,ale chyba rozumiesz co napisałem ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mamammaaa
rozumiem. ale jakos ten koor mnnie odrzuca.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie wiesz co tracisz
Nie ma nic lepszego od rosołu z wiejskiej kury, a Ty zupy na gotujesz ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie wiesz co tracisz
Te kupne są faszerowane zastrzykami z hormonów ,nie mają wolności, często sie dusza , a wszystko potem ląduje w sklepach.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mamammaaa
gotuje zupy z tego miesa.Dzis robie pieczarkowa. ale miesa nie zjem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja nie robie pieczarkowej na rosole, tylko podduszam cebulkę z pieczarkami sola i pieprzem , jarzyny ziemniaki lub makaron ewentualnie troche tego i tego - śmietanka i koperek i zupka pycha. No , ale kazdy ma jakieś inne sposoby, a z takiej kury ze wsi lub kogutka jest rosół pycha, oczywiście z młodych, bo z tych starych mięso jest twarde, ale można zużyć do czegos innego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mamammaaa
ja lubie zupe na miesie. czy na kurczaku czy np. na kosciach od schabu czy zeberkach- zalezy od zupy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ogórkowa, pomidorowa, kapusniak, krupnik - obowiązkowo na kościach lub mięsie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mamammaaa
pomidorowa zawsze robie na kurczaku, buraczkowa, rosol, jarzynowa, pieczarkowa- kurczak a inne zupu czuliu krupnik , kapusniak ogorkowa, gtrochowka- kosci. kupuje schab z koscia i odzielam i mam dwa dania. zupe i 2.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Białe mięso kurczaka oznacza ze mięso zostało nafaszerowane chemia, kurczak powinien byc sinawy z widocznymi żółtymi grudkami tłuszczu- kurczak hodowany naturalnie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×