Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czerwona piwonia

Wyrzucic z mieszkania pare z malym dzieckiem? Sama jestem mama, ale...

Polecane posty

Gość tojuz wiem czemu
TAK OD RAZU CI POWIEDZIAŁ "Czy może gazu nie płacić"?tak ???? Marne prowo:(Wymyśl coś lepszego ;)

Gość haycgs
Ja rozumiem autorkę... zupełnie inaczej by wyglądało, gdyby powiedzieli co i jak. Uczciwie, od początku. A fakt zatajenia w sumie tak waznej informacji ma prawo budzic niepokoj. Nie dziwię się tez ze autorka nie ma zamiaru ich sponsorowac. Od tego są opieki społeczne i inne.. a podejrzewam, ze i w opiece nic by nie dostali skoro maja sytuacje taka jak opisuje autorka.. wiec dlaczego ona ma do tego dokladać. Wszyscy tu tak szczekaja, ale sami tez nie byliby szczesliwi gdyby przyszło im kogoc sponsorwac BO TAK... Zrob tak jak napiasałs wczesniej i daj znac jak sie sprawa potoczyła. Powodzenia.

Gość tojuz wiem czemu
Bajki wymyślasz ,

Gość o kolejna pinda
co chce mieć większe prawa od właściciela.

Gość tojuz wiem czemu
Jak płacił regularnie dotąd ,to czemu miałabyś go wyrzucać ?Babo kręcisz.

jak to poręczy ? paragraf w umowie o najem okazjonalny mówi o podaniu adresu , pod który wyprowadzi ise lokator w razie albo wypowiedzenia umowy albo innych okoliczności życiowych co jest bardzo szerokim pojęciem - nie istnieje cos takiego jak poręczenie za dorosłego człowieka w sprawach najmu mieszkań . Przynajmniej nie ma zasadności prawnej. Podpisujesz nową umowę z nim , w drugim punkcie wypisujesz kto z głównym najemcą ma prawo do zamieszkiwania i i w paragrafie o adresie innego zamieszkania podajesz ten adresu i już . i to j est wierzące .

Gość czerwona piwonia
gratka ja niestety nie wiem ale wiem wiec nie pomoge. tojuz wiem czemu- wez czytaj od poczatku o co chodzi z tym gazem:O I nie, nie powiedzial ze teraz przestanie placic, ale ty jestes na tyle madra ze zamiast przeczytac by miec orientacje w temacie to wchodzisz jak krowa na cudze pastwisko i chcesz srac gdzie ci sie podoba.

Gość tojuz wiem czemu
A niech sobie ją (ich )wyrzuca ,ja jestem bardzo zadowolona z dziewczyny z dzieckiem ,która wynajmuje moje mieszkanie a jest sama,bez żadnej pomocy

Gość czerwona piwonia
gratka- maslo maslane:D Po prostu nie wiem:D allium- jak podpisujesz u notariusza umowe taka jak ja (tzw. o najem okazjonalny) to najemca musi miec meldunek w dowodzie oraz osoby ktore moga zarzadzac tak jakby tym meldunkiem najemcy i poreczaja u notariusza, ze w razie rozwiazania umowy najemca nie zajmuje lokalu tylko moze mieszkac u nich. To cos takiego, ze ma gdzie pojsc a wlasciciele tego domu/mieszkania przyjma go z otwartymi ramionami;)

Gość tojuz wiem czemu
i nawet sama jestem tą dziewczyną z dzieckiem i uważam, że mi się wszystko nalezy

Gość ghfhffh
Rób babo jak chcesz ,pewnie on pójdzie za nią a tobie życzę meneli nie płacących którzy udają porządnych.Jesteś bez serca,tym bardziej że cały czas ci placi. xx autorka nie wynajmuje mieszkania dla serca tylko dla pieniedzy. gdyby chlopak z dziewczyna byli fer i odrazu powiedzieli jak jest to autorka pewnie by podeszla do sprawy inaczej, ale skoro od poczatku kreca to ja uwazam ze ma swiete prawo wyrzucic ich na zbity ryj

Gość tojuz wiem czemu
21:16 [zgłoś do usunięcia] czerwona piwonia ale co dziewczyna sie bala? Nie ona miala mnie poinformowac a on! On wynajmuje mieszkanie nie ona. Mnie nie obchodzi jej sytuacja, jesliby chcieli to by powiedzieli mozemy spisac umowe? Ale nie, oni od razu czy moga nie doplacac za gaz za 3 miesiace. Ja nie moge byc czyims sponsorem, Czy gdyby twoja dziewczyna w ciazy powiedziala, ze przez 3 miesiace placi mniej, bo ma dziecko to bylabys zadowolona i doplacala? Przeczytaj co napisałaś a potem się pluj ;) ZRESZTĄ TO IDIOTYCZNE PROWO :)

Gość haycgs
Mój mąż miał propozycję pracy w innym miescie i chcielismy wynajac mieszkanie.Dziecko miało wtedy pól roku.. ja wyszukiwałam ogłoszenia i dzwoniąc od razu - po dzien dobry mówiłam, ze mamy pólroczne dziecko i na razie pracuje tylko mąż... wydaje mi sie ze to było uczciwe..

Gość Ilona lokatorka spod 8
Też ogrzewam mieszkanie gazem, podgrzewam wodę, gotuję na gazie. Teraz od października płacę co 2 miesiące po 760 zł. Mieszkanie 56m2 - mieszkamy w 3 - ja, mąż i dziecko. Mieszkanie wynajmujemy.

Gość tojuz wiem czemu
Miotasz się tu i przeczysz sama sobie idiotko :-o

Gość tojuz wiem czemu
Piszesz sama do siebie ??? Spod różnych ników :D

Gość tojuz wiem czemu
ja też nie płacę właścicielowi, bo matkom z dzieckiem nalezy się wszystko za darmo. W końcu urodziłam, nie?

Gość czerwona piwonia
tak prowo:D I wszystkie te afery z lokatorami, ktorzy wynajeli, mieszkaja od lat i nie placa to tez prowo:D

Gość tojuz wiem czemu
Prowo,prowo :-p

Dodam jeszcze, że pani od której wynajmujemy to mieszkanie musiała zgłosić ten fakt w administracji, bo od ilości osób zamieszkałych w tym lokalu naliczane są opłaty za wywóz śmieci, sprzątanie klatki schodowej i posesji wokół budynku.

Gość manamlodegoD
pewnie, że prowo, bo takich idiotek nie ma

Czytam to i czytam, ale trochę nie nadążam za wami :D Autorko Nie wiem do tej pory czy ma tą kaucję od niego czy nie. Zakładam, że nie masz. Skoro chłopak płaci, to na Twoim miejscu poszłabym do nich i z uwagi na to, że jest zima dałabym im miesiąc czasu na znalezienie sobie tańszego mieszkania na miarę ich możliwości i wyprowadzkę. Ale bez awanturowania się i przykrych słów. To trzeba załatwić łagodnie, bo jeśli Ty będziesz ich atakować oni będą się bronić i robić Ci jeszcze bardziej pod górkę. Zaproponowałabym im również ewentualną pomoc w znalezieniu jakichś ofert mieszkań. Jeśli Ty ją wyrzucisz w ciągu godziny z tym noworodkiem, rodzice jej nie przyjmą a rodzice tego chłopaka stwierdzą, że nie będą utrzymywać jego dziewczyny z dzieckiem i też nie wpuszczą to co wtedy?.. Ja nie chciałabym mieć na sumieniu noworodka... Dziewczyna z pewnością jest przerażona, wylądowała z dzieckiem na ulicy i pewnie nie wiedziała co robić więc wprowadziła się do chłopaka. Co miała robić? W takich momentach nie myśli się logicznie... nie chcę jej tłumaczyć i usprawiedliwiać no bo nie postąpiła fair w stosunku do Ciebie, ale okaż ociupinkę serca i daj im chociaż ten miesiąc. Dziewczyna dość przeszła w krótkim czasie i nie potrzeba jej kolejnych takich przeżyć zwłaszcza przy tak małym dziecku. Tyle z mojej strony.

coś ci podszyw nie wyszedł...literowka czy czytać nie potrafimy??:)nudne jesteście....ludzie mają problem a wy jak nie pomaranczowe tchórze się wypowiadają to za to pałają się cudzym nieszczęściem....durne baby i tyle...

Gość gratka opisała historię
swojego zycia.Bardzo nas ona urzekła...

Umowę o najem okazjonalny można wypowiedzieć z trzech przyczyn. Po pierwsze, jeśli najemca, mimo pisemnego upomnienia, używa lokalu w sposób sprzeczny z umową lub zaniedbuje swoje obowiązki, przez co przyczynia się do powstania szkód w mieszkaniu. Po drugie, jeśli korzystający z lokalu nie uiszcza opłat przez co najmniej trzy miesiące, mimo pisemnych ostrzeżeń o eksmisji w przypadku nieuregulowania zaległości. Po trzecie, jeśli najemna wynajął, podnajął lub bezpłatnie udostępnił lokal osobom trzecim bez zgody właściciela. Zmiany w ustawie są bardzo korzystne dla wynajmujących mieszkania, ponieważ dużo lepiej chronią ich przed nieuczciwymi najemcami. Dodatkowo zmniejszają w sposób znaczny szarą strefę związaną z najmem lokali, gdyż właścicielom nieruchomości opłaca się zgłaszać fakt najmu do urzędów skarbowych. http://www.comperia.pl/najem-okazjonalny-co-to-jest-i-dla-kogo-jest-korzystny.html

Gość ghfhffh
Zaproponowałabym im również ewentualną pomoc w znalezieniu jakichś ofert mieszkań. Jeśli Ty ją wyrzucisz w ciągu godziny z tym noworodkiem, rodzice jej nie przyjmą a rodzice tego chłopaka stwierdzą, że nie będą utrzymywać jego dziewczyny z dzieckiem i też nie wpuszczą to co wtedy?.. Ja nie chciałabym mieć na sumieniu noworodka... xxx no jeszcze czego? ma im szukac innego lokum? sami niech sobie szukaja!! a poza tym nie autorka bedzie miala na sumieniu noworodka, tylko ta ktora go płodziła nie majac do tego warunkow!!!!!!!!! autorka jest obca osoba i dlaczego ma ponosic konsekwencje czyichs lozkowych przygod?

Gość czerwona piwonia
gratka ja nie mam pretensji do dziewczyny zadnych. Z nia umowa mnie nie wiazala. To on powinien mi powiedziec wszystko. Nie moge dac jej miesiaca, szczerze to wole dac jej na hotel bo jak dam jej przyzwolenie na mieszkanie to ja jej z dzieckiem moge sie potem nie pozbyc i bede nie tyle na zerze a na minusie. Nie mam zamiaru dziewczyny wyrzucic na bruk to tez istotne, jak zacznie lamentowac, ze do rodzicow wrocic nie moze to zadzwonie do jego rodzicow. Watpie by jej odmowili schronienia, a jesli nawet to spokojnie bo dam jej na jakis hotel. Nie zgodze sie natomiast na mieszkanie jej i dziecka jesli nie bede mogla podpisac z nia umowy okazjonalnej a nie moge, podobnie jak nie stac ich by doplacac za gaz. Ktos juz tu napisal ile sie za to placi. To naprawde drogie rachunki sa, tu nie chodzi o 50-100zl a o wieksze sumy, a nikt mi nie wmowi, ze obecnosc noworodka nie wplywa na zuzycie wody czy ogrzewania, bo sama jestem mama i wiem ile kosztuje dziecko.

Gość nie przesadzajcie
Zaproponowałabym im również ewentualną pomoc w znalezieniu jakichś ofert mieszkań. Jeśli Ty ją wyrzucisz w ciągu godziny z tym noworodkiem, rodzice jej nie przyjmą a rodzice tego chłopaka stwierdzą, że nie będą utrzymywać jego dziewczyny z dzieckiem i też nie wpuszczą to co wtedy?.. Ja nie chciałabym mieć na sumieniu noworodka... Noclegownie są już czynne!!!

Gość lalalaa
autorko idz tam jutro, do SWOJEGO MIESZKANIA i popros ta dziewuche o natychmiastowe wyprowadzenie sie wraz z rzeczami. przy czym stoj tam i patrz czy aby napewno to zrobi. niech placze, blaga na kolanach oszustka, myslala, ze na glupiego trafila, ze na sumienie wezmie. niech wraca do rodzicow

Gość nnnxxxkxkxkxxx
laska sobie zafundowała bękarta, i teraz wymaga na obcych ludziach żeby jej dokładali do życia. No jeszcze czego. jak nie mam warunków to się nie rozmnażam. jak ją cipa swędziała to mogła sobie usiąśc na kołku osinowym a nie odrazu fiuta szukac do dupy.