Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaq786

Ból po leczeniu kanalowym

Polecane posty

Gość jaq786

Mam problem, moze ktoś miał podobnie. nie moge dodzwnić sie do swojej dentystki wiec pisze tutaj. wczoraj mialam leczenie kanalowe zęba. dentystka zatkala kanal, ale jeszcze nie zalozyla plomby. zrobi to dopiero we wtorek. dzisiaj jednak obudziłam sie z leciutko opuchnietym policzkiem (od tej strony leczonego zęba) plus jak dotykam policzka to boli oraz boli mnie pod nosem, rowniez od tej strony. same dziaslo nad robionym zębem boli jak dotykam mocniej. help hel help

Gość prawdopodobnie zrobiła
się Afta, czyli zakażenie punktowe dziąsła. Nie masz się co martwić, nie ma to żadnego związku z plombowanym zębem, tyle że jest to uciążliwe i może powodować dyskomfort...

Gość jaq786
no tylko że ja nic nie mam, zadnej plamki. dziąsło jest normalne.

Gość jaq786
nikt nie ma innego pomyslu?

Gość wandeczka niezła dupeczka
Zatkała kanał lekarstwem, czy już wypełniła "na dobre"?

Gość jaq786
zatkała kanal na dobre, ale jeszcze nie ma wypełnienia. dała jakaś paste co ma twardnieć 24h, potem wyczysci i zaplombuje.

Gość jaq786
upup

Czyli już stwardniała...:O Zadzwoń i zapytaj . Wiem ,że po leczeniu kanałowym ząb może kilka dni pobolewać (mnie się także ruszał!), jednak nie powinno być żadnej opuchlizny...:O Nie pozwól sobie zakładać plomby póki dolegliwości nie ustąpią.

Gość jaq786
tak już stwardnialo. to w sumioe bylo reendo i czy możliwe jest przepchanie czegos, co chwilowo wywolalo taki stan? niestey ona nie odbiea dzisiaj, tak to bym zadzwonila i miala z glowy. czy zdjecie rtg wyjasni problem?

Nie mam pojęcia, czy zdjęcie coś pokaże. Mojemu teściowi dentystka nie doczyściła kanału i też miał takie dolegliwości. Trzeba było czyścić znowu. Mnie się też coś podobnego przytrafiło, ale 3 miesiące po leczeniu kanałowym. Okazało się to okołowierzchołkowym zapaleniem zęba i sprawę załatwił antybiotyk.Ząb się uspokoił i mam spokój z nim już ponad 4 lata. Jak widzisz, nie obejdzie się bez ponownej wizyty u dentystki.

Gość jaq786
we wtorek ide na wizyte. ale wiesz, mnie ząb nie boli, chodzi tylko o te dziąsło. teraz sama nie wiem, a może to zapalenie zatok szczękowych :( kuzwa, boje sie ze jutro wstane i bede spuchnieta :/ inna dentystka powiedziala mi ze zdjecie rtg powinno pomoc.

Jak to już we wtorek, to wytrzymaj...:)

Gość jaq786
wytrzymam, nie ma innej opcji. mam nadzieje ze to nie żaden ropień :(

Gość 13 maja
poczytaj co to afta a potem pisz maskara :O

Bądź dobrej myśli. Na powstanie ropnia chyba nie było czasu...:) A afta to rodzaj owrzodzenia i wygląda jak biała plamka. To, też- nie to.

Gość inzynier serwisowy//zabloksada
może byście tak przeczytali a nie piepszycie farmazony?? Jeśli ktoś chemicznie rozpuszcza ci nerwy to to musi napierdalać. I nie ma co ludzi słuchać że nie boli nie boli. BOLI KURWA tylko zależy jaki kto ma próg bólu.

Gość jaq786
inżynier, ale mnie boli dziąslo przy samej gorze (tuż nad nosem) a nie ząb. to że zab po kanalowym to nie problem dla mnie. czytaj! mi chodzi o samo dziąslo które boli jak dotknę.

Gość inzynier serwisowy//zablokfszf
Wybacz ale nie czytam już takich tematów i tak odruchowo... Na to nikt ci nie odpowie. Albo nie oczyściła dokładnie. Albo ci rysneła dziąsło. Albo zapalenie dziąsła. Albo masz dopiero trutkę i dlatego boli cie wszystko i to by było normalne. Bo jeśli to 1 wizyta w starym systemie to tak jest na 99%.

Dziewczyna wyraźnie napisała, że kanały są już wypełnione na stałe i dentystce pozostało wygładzić to wypełnienie i założyć plombę. Rozumiem, że kanały zostały zalane i nie o truciu zęba jest tu mowa...:)

Gość kkkiiikkkaaaa
jaka trutke ma debilu skoro miala reendo robione?

Gość buahahahahahhahhaha
inżynier popierdolencu idz sobie zwal gruche lepiej zamiast bredzic cwelu

Gość jak masz lekarstwo
to je wyciag i wez cos przeciwbolowego. prawdopodobnie zbiera sie ropa jak otworzysz kanal to bedzie miala ujscie.

Gość jaq786
mialam czyszczone 1 kanal pod mikroskopem. wypelnila kanał, zdjecie zrobila zey sprawdzic czy czegos tam nie przepchnela. powiedziala ze wyszlo pięknie. wrecz ksiązkowo. jej asystentka powiedziala to samo. no ale chyba cos jest nie tak, skoro dzisiaj boli mnie dziąslo przy ucisku. tym ciekawiej ze boli tylko przy samej gorze, tuz nad dziurkami od nosa. a moze to jakis krwiak od znieczulenia? zapalenia dziąsla? ale tak możliwe że tylko w jednym miejscu?

Przeczytałem tylko 1 post :P A odpowiedzi miała 2. Jak trutka i jak jednak nie. Wiec jw. albo źle oczyszczony, albo ja rysła, albo zapalenie. A popierdoleńcem to jesteś ty.

Gość jak masz lekarstwo
nie swiruj skoro nie boli cie sam zab to masz wszystko zruszane i dlatego boli. zab po leczeniu kanalowym boli nawet rok. sa to bole fantomowe. zab martwy ale boli. jesli bardzo boli to wyciaga sie fleczer aby ropa uszla.

To może być rzeczywiście po znieczuleniu zastrzykiem. Raz tak też miałam. W takim przypadku do wtorku samo przejdzie...:D

nie świruj DZIŚ TAK ROBI SIĘ NA WIOSKACH Odsyłam do tematu. A jeśli dziewczyna miała to robione pod mikroskopem to musiała już czyścić kanały. Czy miała trutke czy endometr nie wiemy. Jak endometr i miałą to na jednej wizycie to bym się z tobą zgodził. 2 dni przeciwbulowych

Gość jaq786
No troche świruje, bo niedawno na innym zębie też miałam endo (nie reendo) i wszystko poszlo super. tylko tutaj mnie boli te dziaslo, plus dodatkowo rano leciutko opuchnięty policzek. zreszta do tej pory bez zmian jeżeli chodzi o ból dziąsła (tylko przy dotykaniu) i o ten policzek.

Gość jaq786
mialam endometr na pewno. ale czy wtedy na pewno boli te jebane dziąsło?