Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wujek staszek ze wsi

Mam 22 lata i jestem na utrzymaniu rodziców, co sądzicie?

Polecane posty

I właściwie to nigdy nie pracowałem. Studiuję dziennie, ale dopiero na 2 roku, czy to normalne?

Gość julka19x
a piwo za co kupujesz?

rzadko kupuję, a jak kupuję to za pieniądze rodziców

Gość dshdshgs
Ciągniesz kutasy w bramach za kasę?

nie

Gość vgt67bo nie maja b
a musiszo to samo pytac , codzien??? wez sie do roboty jak ci ciezko i juz widze ze ci to przeszkadza?

Gość amerykaniepiszglupot
niestety sporo osób tak mieszka... ja w tym wieku nie mieszkałam z rodzicami, pracowałam i studiowałam dziennie, sama się utrzymywałam... ale nie każdy nadaje się do jednoczesnego studiowania dziennie i pracowania... nie myślałeś żeby zaczepić sie gdzieś na weekendy, żeby mieć własną kasę choćby na piwo z kumplami? bo to trochę wstyd ciągnąć na wszystko od rodziców...

Właśnie nie muszę ciągnąć tylko sami mi dają

A o pracy na weekendy nie myśłałem, bo wtedy ciężko byłoby wyjechać np. na święta

to masz niezbyt mądrych rodziców, którzy wychowują niezdarę co sobie w życiu nie poradzi... miałam takiego znajomego - jedynak, zawsze na utrzymaniu rodziców, miał wszystko od nich, a jak przyszło co do czego to nie potrafił herbaty sobie zrobić - ot taka sierota życiowa - i jaka kobieta chce później z takim być?

Myślę, że gdybym musiał się usamodzielnić to dałbym radę, a jeśli miałbym się już wyprowwadzić to wolałbym mieszkać sam niż z kobietą

Gość katiggg
Mam 20 lat, studiuje dziennie , tez na drugim roku i pracuje w wolne piątki i soboty. nie jest lekko ale ze spokojem daje radę, większość moich znajomych pracuje. W ogóle całe wakacje chodziłam do pracy i zaoszczędziłąm co nieco, co potrzebuje obecnie na bieżące wydatki. Dlaczego nie pracowałes chociażby w wakacje? Szczerze nie umiem już powiedziec: tata daj 5 dych na imprezę albo na kino z koleżankami. to takie żałosne...

ale kiedyś może będziesz chciał zamieszkać z kobietą. więc umiałbyś sobie wyprać, posprzątać, ugotować obiad itp?

Gość Rozbawiony_z_rana
Że jesteś leniem do kwadratu i lepiej aby za młodu wrzucili do worka i do rzeki :/ (Jakie pytanie taka odpowiedź).

wyprać i posprzątać na pewno bym umiał, a od obiadów są bary itp.

żeby się stołować w barach to trzeba porządnie zarabiać - już widać, że nie nauczono Cię szacunku do pieniądza.

Gość katiggg
Serio chcesz całe życie jadać w barach? Ja chodze do pracy od 18 roku żcycia, do pracy fizycznej i daje rade... Zresztą Ty chyba nie zastanawiasz się nawet nad opcją pracowania , nie wiem czego oczekujesz

Ale przecież wiele osób w moim wieku studiuje i nie pracuje, mieszka z rodzicami

Gość jklgbn
to polska smutna rzczywistośc

no mieszkanie u rodziców to jedno, ale że ani na wakacje ani na weekendy sobie nic nie dorabiasz to już nie jest takie normalne. masz 22 lata, jesteś facetem, spokojnie choćby w barze na weekend mógłbyś pracować, już nie mówię o utrzymywaniu się w 100% samemu, ale choćby na głupie piwo mieć własną kasę a nie ciagnąć od mamusi jak w podstawówce...

Gość grggrgg
ja mam 34 lata i meiskzma z rodzicami i z moimi dziecmi ale w tych czasach to normalne bo nie ma meiszkan

Gość jklgbn
ceny wynajmu chocby kawalerki s a kosmiczne, pensje niskie a w małych dziurach -z praca to dno -to nic dziwnego ze nawet 40 latkowie mieszkjaa z rodzicami-co juz sie lokum maja

grggrgg ale nie pracujesz i jesteś na utrzymaniu rodziców? jak jeszcze mieszkanie z rodzicami jestem w stanie zrozumieć, choć wolałabym już płacić za wynajem, tak nie rozumiem pasożytnictwa wyrachowanego...

Gość katiggg
ja też mieszkam z rodzicami :P nie mówie że mieszkam sama, bo za to co zarabiam 2 dni w tygodniu nie da się utrzymać (mam 50 zł za dzień pracy). Ale mam na swoje bieżące wydatki-zakupy,kino,imprezy,piwo,wyjscia itd itp.... To ogromna róznica

Gość grggrgg
nawet nie am z czego kredytu za meiszkanie splacac o wynajmowaniu tez nie mowie b o to dopiero trzeba byc szurnietym by za nic dawac obcym ludziom. Ale w tych czasach to ciężko o dobrze platna prace jak i nawet o porzadna umowę niesmieciową

no dobra, jak kogoś nie stać na wynajem to niech już mieszka z tymi rodzicami jak jest miejsce, ale celowe nie pracowanie bo mamusia mi da to już pasożytnictwo, nie sądzicie?

katiggg no dokładnie - i to jest normalne, bo rozumiem, człowiek się uczy, nie daje rady połączyć tego z pełnoetatową pracą, ale choćby na piwo czy kosmetyki sobie dorobi :)

Gość grggrgg
mam swoja kase i nie pasozytuje na nikim, chociaz nie musze sie dokladac do oplat

Gość Rozbawiony_z_rana
Sądzimy :/ Jednak nie jest tak, że jeżeli ktoś to go nie stać na wynajem. W Europie większość wynajmuje, bo to normalne, nawet dla pokoleń.

grrgrr to zupełnie co innego niż autor pisze skoro zarabiasz pieniądze i coś tam się dokładasz do gospodarstwa domowego, a co innego jak on nie idzie na weekend do pracy bo po co, skoro jak chce kase to ma od mamy - taka osoba nie ma szacunku do pieniądza i ciężko jej później w życiu, bo mamusia nie będzie go utrzymywać do końca życia.