Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wierze!

Czemu ludzie tak sie "puszczaja"?

Polecane posty

Gość nie wierze!

Od 2 miesiecy jestem na studiach dziennych i jestem przerazona tym co dzieje sie wsrod dzisiejszych 19 latkow! Chodzi mi konkretnie o ich rozwiazlosc! Zero lojalnosci co do wlasnych partnerow (przeciez sie nie dowie o zdradzie),zero pohamowania co do dysponowania wlasnym cialem (wiekszosc daje sie wymacac czy przeleciec na poczatku znajomosci z nowym kolesiem,nie mowiac o przypadkowych razach). Wiem,ze mlodosc,ze studia to czas,zeby sie wyszumiec przed dorosloscia,ale czy to musi oznaczac puszczalstwo? Czy zabawa rozumiana jest tylko przez seks? Gdzie poszanowanie wlasnego ciala? I jeszcze tlumacza sie tym,ze na zachodzie,w cywilizowanych krajach,nikt nie robi z tego takiego problemu,a u nas to same mohery zyja. Tylko,ze szmaciarstwo jest szmaciarstwem,a cialo powinno byc traktowane jak swiatynia,nie dla kazdego,nie dla byle kogo... Szkoda,ze tak malo osb to rozumie...

Gość normalne 123123123123
u mnie to samo, I rok :-) nie przejmuj sie, faceci maja w dupie takie laski, co sie puszczaja i kazdemu dadza przeleca je i następna. a ona bedzie wydzwaniac z placzem

Gość nie wierze!
Heh,ja sie nie przejmuje,mam od 3 lat super faceta,myslimy podobnie w tej kwestii,tylko mnie przeraza co sie dzieje? I dlaczego tak sie dzieje?:p

Gość ghjnvfgh
czy na KUL-u uniwersytecie kardynala wyszynskiego i szkole rydzyka -studenci tez sie puszczają/?

Gość nie wierze!
Mam kolezanki,dwudziestokilkulatki,ktore laza z facetem do lozka po 2-3 tygodniach znajomosci,wiec maja ich teraz na liczniku po kilku/kilkunastu. Az mnie troche obrzydzenie bierze,ze np mialabym byc na czyims koncie ta wlasnie nasta osoba. Nietrafiona miloscia tego nie nazwiesz:p

Gość jdjdjdjdjxt
prowokacja jakiegos prawiczka albo dziewicy ktora przyjechała do miasta z pcimia. Twoja babka tez sie puszczała na lewo i prawo, robiły bachory w wieku nastoletnim

Gość jdjdjdjdjxt
na UKSW pierdolą sie na max. Na kul to samo, kazdy w lublinie wie jakie wyuzdane są laski z kul, duzo prostytutek taka prawda. Mam kumpla na umcs i zna sporo szmat z kul

Gość ghjnvfgh
a nie ma tam comiesięcznej kontroli bloniastości/ ?w chinach jak studentka zajdzie w nieslubna ciąze to jest wyrzucana z uczelni

Gość nie wierze!
Hyh,to nie prowo,dziewica nie jestem;) mieszkam cale zycie w calkiem duzym miescie,tu tez poszlam na studia. Od dluzszego czasu jestem z jednym facetem i to z nim stracilam dziewictwo (po ponad pol roku znajomosci,gdzie juz bylam pewna,ze cos moze z tego byc- zreszta sytuacja byla taka sama w jego przypadku). Poszlam na studia i tu szok- cos co mi sie wydawalo wybujala fantazja,okazalo sie prawda:p

Gość yttyyyurtytryr
Dobra, dobra Ty autorko już lepiej nie krytykuj innych za puszczalstwo tylko spójrz w siebie. Tyś mało lepsza od tamtych. Przecież przykazanie Boskie mówi "nie cudzołóż" a to oznacza, ze seks ma być dopiero po slubie czego Ty nie przestrzegasz. Niewiele sie różnisz od tych co krytykujesz a wydaje Ci się że jesteś od nich dużo lepsza. Zacznij od siebie i sama przestań się puszczć bo to nie moralne.

Gość ghjnvfgh
przeciez autorka zyje w stalym związku-a nie puszcza sie na disko w sraczu

Gość ci co to robia
sa pusci i tylko im wspolczuc :0

Gość yttyyyurtytryr
Sama również nie szanujesz swego ciała bo nie przestrzegasz szóśtego przykazania. To się nazywa rozwiązłość.

Gość nie wierze!
Mi nie chodzi mi w ogole o aspekt religijny,bo jestem niewierzac i tak to chcialam rozpatrzec,pod katem moralnosci ludzkiej,nie boskiej:p ja akurat studiuje ochrone srodowiska,wiekszosc ludzi da sie przetrawic,ale jest duzy procent tych co po prostu krzystaja z zycia...

Gość yttyyyurtytryr
"przeciez autorka zyje w stalym związku-a nie puszcza sie na disko w sraczu" Ale Pan Bóg powiedział ze dopiero po slubie mozna współżyć a taki wolny związek do tego nie upoważnia. To am być zwiazek sakramentalny.

Gość ghjnvfgh
yttty-a co t y moher/ stąły związek choby bez slubu to cnotliwy jest

Gość ghjnvfgh
widać zes moherówa-co sie gorszy normalna rozrywka mlodych ludzi

Gość yttyyyurtytryr
Co Ty wiesz dziewczyno o moralnosci. Moralne jest tylko to co Bóg tak nazywa. Tylko On ma rację.

Gość ghjnvfgh
ateiscie wsio ryba co jakis kler pierdoli

Gość nie wierze!
Jeju,jak ktos jest wierzacy to jasne,niech postepuje wedle Boga,ale nie jest przykazane w naszym kraju byc osoba wierzaca i dla tych niewierzacych mysle,ze powinien obowiazywac jakis zakres zasad moralnych,ludzkich nie boskich,a jakos mi do tego zakresu rozwiazlosc nie podchodzi:p kwestia religijna to inna kwestia,ale nie pod tym katem chcialam to roztrzasac,bo nie kazdy jest wierzac,ale kazdy jest czlowiekiem:p

Gość IMO12366
Taki "światopogląd" autorko. Obdzieli się tyłkiem kilkunastu, ale to przecież się "nie liczy", bo tylko sex - zabawa. Pełna kontrola...nawet jak jej nie ma. :D

Gość nie wierze!
Mnie to wlasnie smieszy,ze duza czesc osob mowi "to normalne" i,ze poniekad stalo sie to normalne i az mnie czasami mdli jak ide na uczelnie i patrze na tych nieszanujacych sie ludzi (lub raczej szanujacych sie inaczej)

kobieta ma władzę oddania sie lub NIE - a więc facet sam nic nie zrobi , jeśli ONA NIE CHCE - tu jest ukryta władza kobiety i jej wybór

Gość kikula99999999999999000
u mnie na studiach nic takiego się nie dzieje, znam tylko jedną osobę która ma "niezły przebieg"

Gość nie wierze!
U mnie sie dzieje duzo takich rzeczy,zwlaszcza gdy wpadne do kolezanki do akademika w przerwie miedzy zajeciami,naslucham sie duzo o zyciu studenta. I nawet jesli nie jst to czyste szmacenie sie,jak np oddawanie sie na lewo i prawo,to prawie zaden student/ka nie widzi problemu w tym,zeby poprzytulac sie i pocalowac z kolega z akdemika,mimo,ze maja wlasnego faceta.. Moze delikatna forma,ale to przeciez to samo... Czy jestem przewrazliwiona i teraz juz calkiem normalne sa takie zachowania??

Gość IMO12366
nie wierze! "(...)prawie zaden student/ka nie widzi problemu w tym,zeby poprzytulac sie i pocalowac z kolega z akdemika,mimo,ze maja wlasnego faceta.. Moze delikatna forma,ale to przeciez to samo.." Ale...ale, to 'tylko' KOLEGA! :classic_cool:

Gość csrgs
autorko, masz racje. tez zauwazylam, ze teraz wyznacznikiem dobrej zabawy jest seks. z jednej stron nie oceniam i nie obchodzi mnie to, ale jak zatsanowic sie nad tym glebiej, to slabe to jest. wiadomo, ze nie mowie o celibacie, ale co chciwla jakis nowy...

Gość gość
Co wy sie przejmujecie tymi k***wkami i dupodajkami na starosc beda zdychac same z glodu wraz ze swoimi bekartami (o ile ich nie usuna co jest czestym przypadkiem) splodzonymi zr****czami ktorych imienia nawet nie znaja (a znam takich samcow w*****aja takie tylko a pozniej mowia "w******lem ta dziwke"). Prawdziwi mezczyzni ktorzy chca dac kobiecie poczucie bezpieczenstwa nie sa glupi i w zyciu nie wezma na zone dziewczyny ktora nie jest dziewica, a te puszczalskie mysla sobie ze jak maja wagine to facet bedzie skakal jak piesek i nic wartosciowego nie wnosza do zwiazku a wymagaja wiele. Dla puszczalskich szmat mam tylko jeden komunikat P********E SIE NA WASZ GLUPI LEB! A prawdziwe kobiety z zasadami beda wiodly dobre zycie!