Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

heloiza999

pytanie filozoficzne: czy życie jest w gruncie rzeczy proste?

Polecane posty

Gość życie jest bardzo proste
:-D Co ja zrobiłam, żeby takie było? odzyskałam wiarę w Boga.

na ustawianiu zegarków według gazomierza :classic_cool:🖐️

tego jeszcze nie próbowałam, ale pewnie też jakaś metoda :-D Prostotą jest to, że mam pewną hierarchię wartości i tego się trzymam.

Gość huhuadc
To może odpowiem pytaniem, a czy życie proste to życie dobre? Chyba sami sobie możemy łatwo odpowiedzieć na pytanie co nam dostarcza większą satysfakcję, coś co przyszło łatwo czy coś nad czym się natrudzilismy. Podobnie jest myślę z życiem. W tym tkwi pewnien sens, że przysparza nam problemów, trudności, komplikacji i dzięki temu dojrzewamy, wiele się uczymy i w gruncie rzeczy jest dzięki temu również ciekawe. Osobiście sądzę, że gdyby moje życie było mlekiem i miodem płynącą sielanką to na dłuższą metę stałoby się dla mnie nudne. Gdybym miała wszystko czego bym chciała od ręki, bez wysiłku nie szanowałabym tak tego jak szanuję teraz. Proste życie jest niziną ambicji. Czy tego właśnie oczekujemy od życia?

Gość proste życie nie oznacza
ciągłej sielanki. Przynajmniej tak rozumiem pytanie autorki tematu. Chodzi o to, że my sami sobie je komplikujemy, zamiast ułatwiać.

Gość facet jak
ja to raz kopałem dołki, bo szukałerm w gruncie rzeczy. Nie znalazłem ani prostych, ani żadnych.

Gość kikkk
jest trudne i nigdy nie będzie proste