Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koronkowaola

mamy jaki polecacie materac do łóżeczka?

Polecane posty

Gość koronkowaola

jestem na etapie wyboru lóżeczka i akcesoriów.Jaki polecacie materac? dużo ludzi poleca pianka kokos albo gryka kokos... albo zwykłe piankowe...co myślicie , jakich używacie?

Gość koronkowaola
ktoś jeszcze?

pianka kokos gryka :) sprzedawca polecił nam taki gdyż masuje dziecku plecki, jest twardy i do tego mala poduszeczka :)

Gość koronkowaola
poduszeczka? ale to chyba dla niemowlaka a nie dla noworodka...z tego co wiem to takiemu maleństwu nie daje sie wogóle poduszeczki? dobrze słyszalam ?

Gość moim zdaniem nie
najmodniejsze sa gryka-kokos, ale podobno najmniej zdrowe. Najlepiej lateksowe lub z pianki wysokocisnieniowej, ale to wydatek okolo 180-200zl. Fizjoterapeuci z ktorymi wspolpracowalam zgodnie twierdzili, ze gryka-kokos to najgorszy wybor, a jesli kogos nie stac na lateks, lepiej niech kupi ten tani z miekkiej pianki, a nie gryke zerknij tutaj: http://podwojona-sroka.blogspot.com/2011/05/wyprawka-akcesoria.html

Gość moim zdaniem nie
no i wypowiedz zawitkowskiego http://forum.gazeta.pl/forum/w,1017,73951990,73951990,Jesli_nie_gryka_kokos_itp_materace_to_jaki_.html mialam wiecej linkow w tym do litereatury medycznej, ale zmienialam system i nie zapisalam wczesniej :(

Gość koronkowaola
no własnie tak buszuje teraz po necie i niezbyt dobre opinie ma gryka...dla takiego maleństwa podobno zbyt twarda... może jednak zdecyduję się na pianka kokos, bo sam piankowy jakoś mnie nie przekonuje a lateksowy...hmm...cena...:(

Gość koronkowaola
a patrząc na to z drugiej strony, czy my albo nasi rodzice mielismy jakieś specjalne materace...lateksowe :/a biegają zdrowi jak rybki :D .. wydaje mi się że to już chyba tylko i wyłącznie marketing...

Gość Małgochna
nie gryka-kokos! Przy pierwszym dziecku kupiłam, bo wszyscy sprzedawcy polecali. Dziecko strasznie kaszlało w nocy, pierwsze pytanie alergologa: czy przypadkiem nie ma materaca gryka-kokos. Po wymianie materaca, kaszel ustał. Podobno bardzo pleśnieją w środku, mimo że miałam ceratkę, więc to nie z powodu moczu. Alergolog poleciła lateksowy i taki kupiliśmy. Czy chwyt marketingowy? Nie wiem. Dla moich alergików idealny. Wychodzę z założenia, że sama nie chciałabym spać na czymś bardzo twardym lub bardzo miękkim, więc dla dzieci wybieram takie materace jak dla siebie. Mają być wygodne.

dzieki za linka - ja sie sklanialam ku lateksowi, ale on naprawde czesto uczula. sama wymienilam niedawno materac dla siebie na taki z pianki termolastycznej i jest dosc miekki, a gryka w sumie wydawala mi sie naturalna i dlatego zdrowa

Gość Materac ważna rzecz
U nas sprawdził się z pianki poliuretanowej z nakładką z gryki. Jest na pewno antyalergiczny a nakładkę może zdjąć. Ja zamawiałam w pierwszym uśmiechu razem z wyprawką i kosztował coś 70 zł więc nie tak dużo a jest polecany już od narodzin.

Gość Materac ważną rzeczą jest
U nas sprawdził sie z pianki poliuretanowej z nakładką z gryki. Na pewno jest antyalergiczny, dwustronny. My zamawialismy go w pierwszym uśmiechu to kosztował coś 70 zł więc nie dużo a jest polecany juz od narodzin.

Gość martina_z_lublina
To raczej kiepski pomysł. Pianka poliuretanowa może uczulać, za te same pieniądze można kupić naturalny kokos, który nie uczula (latex). Przejrzyj sama: http://www.comfortbe.pl/menu,7,esklep,katalog,kat,84,name,Kokosowe,prod,0