Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sandrusia18

chodzi o mleko , czy ktos mi pomoze ??

Polecane posty

moja corka od jakiegos czasu jest na mm i mam problem na opakowaniu jest napisane 1 miesiac 90-120 ml 2-3 miesiac -120ml 4 miesiac - 150ml 5-6miesiac 180 niby jasne .......ale ten 1 miesiac to jest jako pierwszy mies zycia od urodzenia czyli od 1 dnia zycia do 30 dnia zycia , czy 1 miesiac od 30 dnia zycia ...czyli czy 1miesiac to 0-4 tydzien , cxy 4-8 ..ehhh bo dziecko ma teraz 3 miesiace czyli 12 tyg i nie wiem czy mam mu dawac jako 3 miesiac czyli 120, czy 4 miesiac 150 ..pomozcie !!!

Gość ja to interpretowałam
1 miesiąc- 1-4 tydzien 2- 4-8 itd

Gość dawaj mu tyle
żeby nie było głodne:)

Dokładnie, nigdy nie karmiłam wg schematów na pudełku. Karmiłam co 3 godziny i szykowałam tyle ile wiedziałam, że zje. Nigdy nie wpychałam bo na pudełku napisane.

Gość annazalia
ja dawałam zgodnie ze skończonym miesiącem. Jak 10-go kończyło dziecko kolejny miesiąc to przechodziłam na koeljną dawkę karmienia. Jednak nie było i nie jest tak jak piszą na opakowaniu. Moja córka nigdy nie jadła tyle co pisali, zawsze jadła mniej. Na początku mnie to martwiło, ale skoro przybierała i nadal przybiera na wadze, nie jest głodna i zdrowo się rozwija to przestałam zwracać na to uwagę. Mam wyczucie czy chce więcej czy nie - to właśnie znaczy napis na opakowaniu "dostosuj do potrzeb swojego dziecka". Więc nie przejmuj się tak jednym czy dwoma dniami, to bez różnicy. Jeśli dziecko ma potrzebę zjeść troszkę więcej to mu daj, oczywiście też z głową i nie na siłę żeby nie jadło znowu za dużo.

Gość natmik
moje zaczeło 5 miesiąc a je jak dziecko w 3 miesiącu według schematu z opakowania. jak jej zrobie wiecej to nigdy nie zje. więc spokojnie napewno go nie przekarmisz jak sie naje to nie bedzie chciało więcej i sama zobaczysz ile zjada i tyle mu rób